Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pentru inceput, Ubuntu este un sistem de operare bazat pe Linux. Daca doriti sa-l instalati si intampinati probleme atunci tutorialul ce urmeaza sper sa va vina in ajutor.

Primul pas consta in introducerea CD-ului (bootabil) cu Ubuntu in CD-Rom/DVD-Rom. Dati un restart calculatorului dupa care setati daca nu este setat deja din BIOS First Boot Device: CDROM.

Setati limba in care doriti sa instalati Ubuntu.

Alegeti a doua varianta: "Instaleaza Ubuntu".

Daca doriti sa incercati Ubuntu (Live) puteti alege prima varianta: "Incearca ubuntu fara a modifica ceva la calculator", dar acesta nu se va instala ci va rula de pe CD (Live).

Asteptati putin pana se incarca.

Configurati sistemul de operare raspunzand practic la intrebarile afisate.

In continuare, va trebui sa va partitionati HDD-ul.

Daca doriti sa aveti o singura partitie atunci alegeti optiunea: "Foloseste intreg discul" si apasati "Inainte".

Daca doriti sa aveti mai multe partitii alegeti optiunea: "Specifica partitia manual si apasati "Inainte".

In cazul in care alegeti "Specifica partitia manual" va trebui sa mai urmati cateva etape:

Dati click pe "Tabel nou de partitionare" apoi pe "Continua".

Urmatorul pas va fi sa dati click pe tabelul nou de partitionare apoi pe "Partitie noua". Selectati apoi criteriile dorite.

Completati apoi toate casutele cu datele potrivite.

Daca sunteti de acord cu setarile ce vor fi afisate (ar trebui sa fiti), dati click pe butonul "Instaleaza":

Asteptati ca sistemul de operare sa se instaleze, dupa care va putetu bucura de Ubuntu :D.

Succes :pct2:

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 3 weeks later...

• 2 years later...
Posted

Cam vechi tutorialul dar metoda de instalare este aproape identica :D

As adauga niste chestii.

Este foarte practic sa creati 3 partitii:

home (cea mai mare)

/ (intre 5-10 gb)

Swap (parerea mea ca 1gb este optim)

cand partitionezi hardu, dai click dreapta pe partitia cea care am zis ca e intre 5 si 10 gb si ii dai "assign to / " (aici se va salva sistemu de operare si chestiile instalate)

aia cea mai mare dai pe ea si alegi "assign to /home" (aici se vor salva toate fisierele tare, salvarile, parolele, absolut tot)

si cea de 1gb o vom formata si la file type vom alege "swap" (aceasta bucata va fi folosita pe post de memorie RAM, cand memoria montata in calculator este plina)

Avantajul este ca in momentu in care reinstalam linuxu (deobicei ca ne mutam pe un release nou al lui ubuntu, sau trecem la alt linux) toate fisierele/parolele/setarile vor fi salvate.

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

• 2 years later...
Posted

e identica, da. Acuma in functie de calculatorul tau sar putea sa nu mearga o chestie sau alta, dar nu cred sa fie cazul. 

daca ai vreo intrebare, oricat de mica sau oricat de prosteasca ti sar parea, sa scrii si ti se va raspunde.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Păi ... atunci voi începe ... tot pe acest topic , căci mă voi lega de ideea instalării unui Ubuntu Linux pe Desktop - ul meu cu sistem de operare deja existent [ Windows 8 ] DAR cu VirtualBox - altfel spus '' Virtual LiveCD ''  , în opinia mea .

Vezi tu , când mă jucam pe el ... doream să repar acel stick ... am descoperit la o a - 3 a rulare de '' Unix - uri '' că începea să aibă o nemulțumire cu resursele ce le - am acordat acelei simulări [  1 GB RAM din cei 4 ai mei , 80 GB HDD din totalul de 300 existenți etc . ] ... Erau câteva mesaje jos în dreapta cu semnul exclamării ce mă puneau să le modific [ mai limitate , cică  ] .

Am navigat o vreme și prin Setup - ul de la instalare ... Pare gen Windows , cu excepția unor pachete lingvistice de prisos .

Posted

Ar fi bun un re - upload la poze .

Din pacate nu mai am pozele, le urcasem in contul de pe ImagesHack care garanta un numar de x poze. Acum serviciul a devenit contra-cost si adio cont, adio poze...

Am eliminat pozele din articol, sper sa se reuseasca instalarea si numai din text.

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

la ce stick te referi? Cum adica sa repari?ce nemultumire..zi mai exact te rog, ca nu stiu despre ce vb.

1 giga de ram e cam putin, pentru ca ubuntu are o interfata grafica care consuma mai multe resurse.. Poti incerca Lubuntu.. e la fel, doar ca interfata e mai simpla (seamana cu XP)

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Stick - ul acela de aici :   

Încercam să - i dau de cap și așa am ajuns la VirtualBox și Linux - uri .

Pe Lubuntu pot să pun 512 MB RAM ?

Rularea Linux Mint Debian Edition mergea perfect cu atât .  

Faza e că vreau să pun un d-ăsta ca OS de rezervă .

Iar din ce îmi aduc aminte , să ai 2 sisteme de operare care utilizează resursele full [ ex . - Windows 7 și Windows 8 ] e cam aiurea .

Posted

daca pui lubuntu ajung 512mb de rami, in functie de ce faci pe el. Chrome consuma mai multa memorie decat firefox de exemplu, (din cate stiu). Totusi, daca zici ca ai 4giga in total, ai putea sa ii acorzi 1 giga. 512 se vor umple destul de repede daca deschizi 2-3 aplicatii, sau ai mai multe taburi deschise.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

vad ca pe E unde vrei tu sa pui acolo, ai liber doar 6giga. 

Ca sa te poti juca putin cu el, ar trebui sa ii dai macar 10 giga. Eu am multe lucruri instalate pe el si manca 10 giga. Asta e doar programele.. dupaia daca mai vrei sa ai si loc pentru fisiere sau jocuri sau mai stiu io ce, mai tre... 

Deci dai minim 10, daca chiar nai loc. (cand il instalezi, vei avea deja office, firefox, etc.. si va manca pe la 6 giga parca.. dar tre sa ai putin loc liber pacolo)

Din poza postata de tine, vad ca nu il instalezi in virtualbox.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Este doar o poză găsită pe net .

Din ce spui tu , trag concluzia că nu strică să aloc instalării dimensiunea maximă disponibilă .

Sigur , îl voi pune direct , fără VirtualBox .

Posted

Păi , hai să - ți dau un exemplu : am o partiție nefolosită - 163 GB .

Pun OS - ul ăsta [ 30 GB ] ...

Înseamnă că pot să pun orice vreau pe el în limita a 30 GB ?

• gaby unpinned this topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.