Jump to content

Preview Asus Bamboo - Premiera In Romania


ralucamateas

Recommended Posts

Astazi cu ocazia Zilei Pamantului s-a lansat cu surle si trambite un nou model de laptop de la Asus, inedit de-a dreptul - Asus Bamboo U53JC cu carcasa din lemn de bambus. Lansarea a avut loc in Parcul Tineretului si s-a lasat si cu o plantare de copacei.

Folosind bambusul pentru carcasă şi suportul pentru mâini, compania a reuşit să reducă necesarul de plastic între 16% şi 20%. Fibra de bambus şi pânza sunt folosite şi ca materiale de ambalare pentru seria Bamboo, cutiile notebook-urilor fiind 100% reciclabile.

Solid şi rezistent la amprente, bambusul are o patină naturală ce se schimbă în timp, pentru a conferi un stil unic fiecărui notebook, devenind la fel de aparte precum utilizatorul său.

Ne-am bucurat să testăm în premieră modelul Asus U53JC. Am fost bucuroşi să avem în redacţie, să atingem şi să admirăm unul dintre cele mai elegante laptop-uri existente la ora aceasta pe piaţa locală.

Cum spuneam şi mai sus, bambusul oferă o senzaţie placută la atingere. Tastatura este ergonomică, cu tastele bine delimitate, mari şi cu un zgomot redus la tastare. Este singurul model din seria U Bamboo care are şi o tastatură numerică. Touchpadul este la acelaşi nivel cu restul carcasei, acoperit şi el cu fibră de bambus, delimitarea fiind slab vizibilă.

Asus Bamboo U53JC beneficiază de o configuraţie de ultimă generaţie şi de cele mai noi tehnologii. Sub carcasă se găsesc: un procesor Intel Core i7-M620 ce rulează la 2.67GHz, dar poate ajunge până la 3.33 GHz cu tehnologia TurboBoost; 4 GB memorie RAM; hard disk de 500GB şi 2 plăci video: una dedicată nVidia GeForce 310M cu 1 GB VRAM şi una integrată Intel GMA HD. Display-ul este de 15.6 inch şi are o rezoluţie de 1366 x 768.

Trebuie să vă menţionăm că U53JC vine echipat şi cu 2 porturi USB 3.0.

Am testat pentru prima dată tehnologia nVidia Optimus.

Am rămas plăcut impresionaţi de modul în care este selectată automat placa video, în funcţie de complexitatea datelor ce urmează a fi procesate, oferind notebook-urilor performanţe bune şi o autonomie crescută. Asus Bamboo U53JC este un produs certificat “Energy Star“, ceea ce ne demonstrează că are un consum de energie mai mic cu până la 30% faţă de standardele internaţionale.

Un lucru nu ne-a plăcut: are momente când devine foarte gălăgios.

Sunt foarte multe de spus despre acest model, dar totul într-un review complet. Până atunci, vă lăsăm să admiraţi fotografiile.

Seria U Bamboo de 15.6 inch va fi comercializată pe piaţa din România cu un preț de pornire de aproximativ 3000 RON şi va fi disponibilă din vară, la sfârşitul lunii iunie.

asus_bamboo_u53jc_9.jpg

asus_u_bamboo_u53.jpg

asus_bamboo_u53jc_8.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.