Jump to content

Cum Pot Folosi Un Trial Chiar Si Dupa Ce Acesta Expira (Windows Only)?


gaby

Recommended Posts

Marea majoritate a aplicatiilor cu mare priza la "public" sunt in general aplicatiile shareware (pentru a le folosi trebuie sa platim licenta). Totusi multe dintre acestea ne sunt oferite si gratuit pe o pedioada determinata de timp (de regula intre 1 si 30 zile), vorbind aici despre versiunile trial (de incercare).

trialh.png

Dupa expirarea perioadei de testare ar trebui sa fim dispusi sa platim pentru a putea folosii aplicatia pe o perioada mai indelungata deseori echivalenta cu "life time", indiferent de pretul acesteia. Dupa cum bine stiti exisa zeci de astfel de aplicatii utile sau chiar indispensabile cu care am dori sa dezvoltam "relatii" de cat mai lunga durata, insa uneori trebuie sa ne multumim doar cu versiunile trial.

Marele defect al versiunilor trial este acela ca dupa o perioada relativ scurta de timp acestea expira, iar dupa expirare marea majoritate nu mai pot fi folosite. Iata doua metode care pot lungi durata de viata a trialelor:

1. Niciodata nu le spuneti data exacta:

In momentul in care instalam un trial, incepe numaratoarea inversa. Insa aceasta numaratoare se bazeaza strict pe data la care a fost instalata versiunea trial. Daca "oprim" timpul, se va opri implicit si numaratoarea inversa.

 • Time Stopper :link: este un program micut care va ajuta sa inghetati timpul pentru versiunile trial ale aplicatiilor preferate fara a afecta data si ora sistemului de operare (pentru acesta timpul va "curge" normal). Singura posibila nemultumire ar putea fi faptul ca va trebui sa deschideti Time Stopper de fiecare data cand veti dori sa folositi trialul si faptul ca acesta abunda de reclame (partea cu inregistrarea pare a fi momentan o mare teapa).
 • Daca nu va place ideea folosirii unui software gen Time Stopper pentru a rezolva problema expirarii a versiunilor trial, atunci poti rezolva aceasta problema foarte simplu, modificand manual data si ora sistemului de operare, astfel incat sa pacalesti aplicatia ca inca se mai afla in perioada de trial. Un inconvenient ar exista si aici: riscati sa te debusolezi complet si sa uiti data reala.

2. Faceti-le sa creada ca nu au mai fost instalate niciodata pe calculatorul dumneavoastra.

Asa cum au fost instalate, versiunile trial pot fi si dezinstalate si apoi reinstalate si folosite in continuare. Numai ca pentru a putea sa le folositi din nou, trebuie sa stergeti orice urma a prezentei lor anterioare in computerul dumneavoastra. Cum? Iata:

 • in primul rand dezinstaleaza trialul si da un restart la PC
 • Dezactiati UAC-ul pentru a putea face modificarile necesare (numai daca aveti: Windows Vista, Windows Server 2008 sau Windows 7)
  User_Account_Control.png
 • Navigati in folderul C:\Windows\Users\[user-name]\AppData\Roaming (unde [user-name] este numele user-ului dumneavoastra) sau tastati %APPDATA% in Windows Explorer (pentru Windows XP mergeti in folderul C:\Documents and Settings\[user-name]\AppData)
  identificati folder-ul cu acelasi nume cu aplicatia trial (sau cu numele companiei producatoare) si apoi stergeti-l (de preferat cu Shift+Delete).
 • Deschideti Registry Editor (Start-> Run-> regedit) si navigati catre HKEY_CURRENT_USER\Software, apoi identificati folder-ul aplicatiei trial si stergeti-l.
 • Repetati pentru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE (in cazul in care nu gasiti niciun folder cu numele aplicatiei trial sau al companiei producatoare, nu faceti nicio modificare), apoi inchideti editorul de registri si restartati inca o data calculatorul.
 • Reinstalati aplicatia trial si repetati pasii de mai sus cand aceasta expira din nou.

!!! Inainte de a face modificari in sistemul de operare/registri, asigurati-va ca aveti facut un back-up al acestuia/acestora pentru a evita orice consecinta neplacuta.

Succes :pct2: !

 • Upvote 2

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

 • gaby unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.