Jump to content

Spargerea Unei Parole Hash-Uite Cu Md5


gaby

Recommended Posts

O functie criptografica de hash-uire este o procedura prin care un numar variabil de date este returnat ca un numar fix de biti, in cazul md5-ului numarul de biti fiind 128 (32 de caractere), iar rezultatul functiei hash este numit semnatura electronica sau valoare hash.

md5logon1.gif

O abordare destul de interesanta pentru a sparge hash-ul este cu ajutorul Tabelelor Curcubeu (Rainbow Tables) in combinatie cu puterea CPU-ului (procesorul central al calculatorului) si cea a GPU-ului (procesorul placii video). "Spargatorul" ce va fi folosit este cel mai mai rapid in momentul de fata si este creat de Svarychevski Michail Aleksandrovich: :link:

25561532.png

Pentru aceasta prezentare va fi folosit: ad0234829205b9033196ba818f7a872b ca hash-ul ce se vrea a fi spart.

Observam ca pentru a apela programul acesta necesita mai multi parametri printre care -h care reprezinta hash-ul ce dorim sa fie spart si -c charset-ul.

21435391.png

Dupa ce am terminat de compeltat tot ce era necesar apasam enter si asteptam rezultatul. Optional putem baga si -min_len pentru a accelera aflarea rezultatului, daca suntem siguri ca parola are cel putin n caractere.

87003344.png

In cateva secunde puteti observa ca am aflat rezultatul. Aveti grija sa nu includeti ultimul caracter la parola, acesta fiind un caracter la intamplare fara o valoare semnificativa, ad0234829205b9033196ba818f7a872b insemnand "test2".

In incheiere, ar mai fi de spus ca nu este corect sa spunem ca "decryptam" md5-ul, ci doar gasim o coliziune (care pentru parole mai mici de 10 caractere de cele mai multe ori coincide cu valoarea initiala). Md5 este o functie ireversibila deci nu poate fi decryptata.

Pentru parolele mai mari de 7-8 caractere timpul in care gasim o colizune creste exponential odata cu cresterea lungimii parolei.

Articolul a fost tradus si usor modificat, avand ca autor principal: http://area72.ro/programming/cracking-an-md5-password.html

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.