Jump to content

Jailbreak Pentru Iphone 4


gaby

Recommended Posts

Hackerii exploateaza faptul ca utilizatorii telefoanelor Apple iPhone cu sisteme de operare iOS 4.0.2 si iOS 4.1 cauta intens în aceasta perioada utilitare pentru jailbreak-ul soft-ului (download program pentru deblocare iPhone), si au lansat un program fals ce infecteaza computerul cu troieni creati special pentru a fura parole de acces si date personale.

128px-Apple-logo.png

Recent, in luna iunie, procesul de jailbreak al iPhone-ului a fost declarat legal conform: http://www.copyright.gov/1201/2010/Librarian-of-Congress-1201-Statement.html spre bucuria utilizatorilor acestor modele de telefoane inteligente. Au aparut site-uri precum jailbreakme.com care permit "spargerea" modelelor mai vechi de iPhone cu doar cateva click-uri. Insa, odata cu lansarea sistemului de operare iOS 4, Apple a blocat toate exploit-urile care permiteau jailbreak-ul noilor versiuni de telefoane.

La inceputul lunii, un hacker pe nume pod2g anunta ca lucreaza la un nou exploit care va permite jailbreak-ul tuturor modelelor de iPhone prin exploatarea unei vulnerabilitati în sistemul de boot-are (bootrom). Aceasta bresa este foarte greu de reparat pentru Apple, daca nu chiar imposibil, insemnand ca orice dispozitiv iPhone, iPad, iPod va putea fi "spart" indiferent de sistemul de operare pe care în foloseste. Cu toate acestea, pana în data de 20 septembrie niciun exploit nu a fost lansat de pod2g ( http://twitter.com/pod2g ).

jailbreak.png

"La momentul de fata, iPhone-urile cu sisteme iOS 4.0.2 si iOS 4.1 sunt imposibil de spart, singura solutie fiind downgrade-ul la o versiune de software anterioara si apoi rularea unui utilitar de jailbreak mai vechi", spune Costin Raiu, Director al Global Research and Analysis Team, Kaspersky Lab. "Interesant este faptul ca iPhone-urile cu sistem iOS 4.0.2 instalat din fabrica sunt imposibil adus la o versiune anterioara de software. În acest context, infractorii cibernetici au lansat un utilitar fals – denumit «Greenpois0n» – care se vrea a fi mult asteptatul program creat de pod2g, însa nu este decât o arhiva ce contine cai troieni creati pentru a fura date personale din sistem", completeaza Raiu.

Utilizatorii care cauta zilele acestea pe Google sau pe site-urile de torrente Greenpois0n vor avea o surpriza nu tocmai placuta.În plus, au aparut site-uri care promoveaza solutii false pentru jailbreak-ul telefoanelor Apple iPhone si pretind sume considerabile de bani pentru utilitare software care “pot sparge orice versiune de iOS". Costul mediu pentru o astfel de solutie este 25$ – 40$.

"Nu va lasati pacaliti de acesti troieni – la momentul de fata nu exista un utilitar de jailbreak pentru iPhone 4 cu sisteme iOS 4.0.2 si iOS 4.1. Daca exploit-ul lui pod2g se va dovedi a fi valid, nu exista dubii ca acesta va fi anuntat prin mai multe canale oficiale. Pâna atunci, feriti-va de utilitarele false si de site-urile care le promoveaza", încheie Costin Raiu.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.