Jump to content

Simulator / Tutorial Instalare Windows 7


gaby

Recommended Posts

Inaintea instalarii propriu-zise a sistemului de operare Windows 7 va trebui sa aveti in vedere cerintele de sistem necesare acestuia:

 • procesor de 32-bit sau 64-bit de mimin 1 GHz
 • 1GB memorie RAM
 • 16 GB spatiu disponibil pe HDD
 • placa video cu suport DirectX 9, minim 128 MB memorie (pentru activarea temei Aero)
 • unitate optica DVD-R/W
 • acces la internet pentru descarcarea update-urilor

Nu puteti face upgrade de la Windows XP la Windows 7. Se poate face upgrade numai de la Windows Vista catre Windows 7.
In cazul in care doriti sa treceti de la Windows XP la Windows 7, ar trebui sa aveti in vedere salvarea datelor pe care le aveti pe partitiile calculatorului.

!!! Daca aveti mai multe partitii si nu doriti sa le stergeti pe toate atunci puteti sa tineti minte dimensiunea partitiei de sistem pentru a nu va incurca in ele (in formatarea harddisk-ului nu mai exista litere doar "Disk zero Partition 1, 2...").

Pasul 1: Asigurati-va ca aveti setata ordinea in BIOS astfel incat cand porniti calculatorul primul lucru care sa-l faca este sa faca boot intai de pe unitata optica. (First Boot Device -> CD/DVD-Rom)
Introduceti DVD-ul si restartati pc-ul. Apasati orice tasta pentru a incepe boot-ul si in continuare asteptati ca Windows-ul sa isi copieze fisierele necesare.

Pasul 2: Acum sistemul de operare isi pregateste fisierele necesare pentru a incepe instalarea.Pasul 3: Dati click pe "Go online to get the latest updates for installation (recommended)", dupa care in urmatorul ecran aveti posibilitatea de a schimba limba in care doriti sa aiba loc instalarea, a timpului si a limbii tastaturii. Apoi faceti click pe Next.

vJzJh8a.png

Pasul 4: Da-ti click pe butonul Install now

Pasul 5: In functie de imaginea care se afla pe DVD aveti posibilitatea sa intampinati urmatorul ecran in care veti selecta varianta de Windows la care aveti licenta urmata de click pe Next.

H4PzRqt.png

Daca acceptati licenta, termenii si conditiile, bifati casuta din stanga jos si click pe Next.

Pasul 6: Daca vreti sa faceti un upgrade de la Windows Vista la Windows 7 selectati Upgrade.
Daca nu doriti sa faceti upgrade, ci vreti o instalare curata de la 0, selectati Custom.

Windows 7 isi creeaza o partitie ascunsa de 100 de MB pe care o foloseste programul de criptare integrat in Windows.
Pentru a formata partitia dorita dati click pe Driver options (advanced) si o sa apara optiunea de format.

Pasul 7: Selectati partitia dorita si dati un format la aceasta sau puteti sa o stergeti, sa o creeati din nou, si sa o formatati pentru a inlatura eventualii virusi care se instaleaza in MBR-ul harddisk-ului. Apoi click pe Next urmand copierea fisierelor de sistem de pe DVD pe HardDisk.

Pasul 8: Dupa finalizarea procesului copierii fisierelor de sistem va trebui sa introduceti un Username si un Computer Name, si dupa aceea executati click pe Next.

Pasul 9: Acum va apare o fereastra in care va cere sa setati o parola pentru Username-ul creeat mai sus. Sarim peste acest pas si dam click pe Next.

Pasul 10: Introduceti serialul pentru licenta si executati click pe Next.

Pasul 11: Aici va trebui sa setati daca doriti sau nu update-uri la sistemul de operare. De preferat sa lasati asa cum este setat si click pe Next.

Pasul 12: Acum aveti posibilitatea setarii datei, timpului si regiunii din care face-ti parte, dar nu este neaparat nevoie pentru ca acest lucru il puteti face si mai tarziu direct in sistemul de operare. Click pe Next.

Pasul 13: In cazul in care aveti mai multe calculatoare in casa puteti sa alegeti varianta Home network, daca nu, alegeti Work network sau Publick network – recomandat celor care au laptop si merg cu el in diferite locatii. Click pe Next.

Pasul 14: Daca ati selectat varianta Home network atunci veti fi intreba-ti ce foldere vor fi facute publice pe retea. Bifati-le pe cele pe care doriti sa le partajati cu reteaua, iar apoi da-ti click pe Next.

Felicitari! Tocmai ati instalat sistemului de operare Windows 7!

In acest moment marea majoritate a driverelor pentru componentele calculatorului dumneavoastra au fost instalate si Automatic Updates va porni in mod automat actualizand sistemul de operare proaspat instalat, cu conditia ca acesta sa fie conectat la internet.

Succes :pct2: !

 • Thanks 1
 • Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.