Jump to content

lupu_singuratic

Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

About lupu_singuratic

 • Birthday 10/21/1984

Contact Methods

 • MSN
  ------------------------------
 • Website URL
  http://andrei.reparacalculator.ro
 • ICQ
  ---------------------------------
 • Yahoo
  depanare.calculatoare2012@yahoo.ro
 • Skype
  depanare.calculatoare2012

Profile Information

 • OS
  Desktop Linux OS
 • Location
  Turda/Cluj
 • Interests
  IT, computers, operating sistems, Windows,Linux, service PC, linux tips& tricks

Recent Profile Visitors

2,356 profile views

lupu_singuratic's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

 1. Reparații calculatoare și consultanță de specialitate, cu deplasare gratuită la solicitant.Tarife între 20-100 ron(20 RON/oră), în funcție de complexitatea si duarata intervenției solicitate.Pe > http://andrei.reparacalculator.ro < am oferta completă de servicii și tarifele la care lucrez. Ofer servicii de reparații calculatoare desktop,server,workstation(hardware/software) și portabile(numai software la solicitant), întreținere, montaj si punere în funcție rețele intranet pe cablu sau wireless (servere,routere,imprimante,swich-uri,sertizări cabluri,etc), servicii de consultanță în IT(alegerea unui calculator, cofigurări/asamblări,etc, sisteme desktop, și altele) precum si soluții software oppen source, gratuite și comerciale(doar la comandă de la furnizori datorită licnțelor)( softuri de ediatare grafică,suite office, aplicații multimedia,jocuri, etc) pentru firme si persoane fizice, orientate spre calitcate si nevoile solicitantului serviciilor mele. De ce m-ai alege pe mine?. Deoarece comparativ cu cei ce au îvățat să facă asta de pe internet sau din auzite( ex:vecinu,o cunoștință,etc),unde informațiile sunt eronate și/sau incomplete,eu dețin experiența și tehnica necesară astfel încât pot oferii soluții în timp real problemelor ce apar la orice calculator,fie că este vorba de un simplu diagnostic,resoftare,etc sau de o întreținere a unei rețele de calculatoare / reworck-uri ,unde se impune profesionalism și precizie.Dacă ai nevoie de o persoană ce știe face asta cu adevărat atunci înseamnă că tocmai ai găsit soluția.Detalii la telefon 0755776773 , Luni până Dunimică până la ora 22. Oferta este valabilă pentru municipiile Câmpia Turzii, Turda și Cluj-Napoca.Pentru localitățiile limitrofe acestora se perecepe taxa de deplasare dus-în tors în funcție de transportator(de exemplu: Comuna Mihai Viteazu cost 6 RON(3 Ron un bilet)) Mai jos am lista cu serviciile oferite(ca atașament)
 2. Ai deja unul, adică eu.Tocmai mi-am terminat rodajul la noua bicicletă făcută din componente exact cum îmi place mie.O biciletă low buget ce m-o costat 280€(nu e mult și o ieșit o chestie ok)
 3. Adică Windows Xp SP3 va devenii istorie,asta înseamnă că producătorii de soft în special cei de soft comercial(jocuri, aplicații comerciale, antiviruși, etc) deja au început retragerea suportului pentru Windows XP, din cauza marketing-ului și „modei”.asta înseamnă că încet încet nici driverii nu vor mai funcționa pe xp la fel nici o aplicație cu versiune nouă cum îi Skype, Firefox și altele.Uite aici de ce: http://www.microsoft.com/en-us/windows/enterprise/endofsupport.aspx . Deci pentru Pc-ul tău mai rămâne o variantă, low cost și anume o distribuție GNU linux cu desktopul fie XFCE fie LXDE(Eu am un Xubuntu modificat pentru așa hardware.Detalii dacă te interesează),dacă nu îti permiți upgrade hardware la un hardware ce suportă Windows 7 real nu comercial ca rezie că lucrează Windows pe 1Gb ram și un CPU de 1 Gz.Asta e minciuna comercială, că real ai nevoie de un 2 Gb și un CPu dual core de minim 2 Gz pentru ca Windoza+aplicațiile să lucreze decent, și aia numai cu Windows 7 starter eventual.
 4. Citisem pe net un articol cum că dacă modifici ssouces.lst și la sursele sowftware adaugi în fața lor old atunci vei putea „reînvia o distribuție mai veche de Ubuntu, în sensul că vei putea instala/dezinstala software .La ce ar fi folositoare? Unul din motivele principale este de a readuce la viață un calculator vechi, de exemplu, de a înlocui windows-ul pe un eeepc, sau de a-l folosi ca serverși vroiam să vă întreb care din voi ați încercat/'auzit că ar fi posibil așa ceva? Mulțumesc anticipat de răspunsuri.
 5. Interesantă chestia cu distribuția de Linux care ți se potrivește.Și la mine a avut precizie de ceasornic.A ghicit că e vorba de ubuntu, dași eu folosesc un ubuntu refăcut de la 0 de mine, asta pentru ca să am eu tot ce îmi trebuie și cum îmi place pe Linux astfel să nu mai fiu nevoit să apelez la windows.
 6. Eu sunt sigur.Caz concret.Maică-mea, care e trecută de 50 de ani, prima dată i-am pus la dispoziție Ubuntu 11.04 și nu i-a luat mai mult de o jumătate de oră să în vețe să îl folosească, ca să nu mai zic că la unele chestii(accesarea meniurilor de exemplu) nici n u m-a întrebat nimic.M-a întreebat care îi messenger-ul șiskype-ul, și cum să navigheze pe internet folosind firefox.Astea au fost singurele întrebări adresate, restul a făcut singură tot.Vreau să spun că nu a mai utilizat un calculator până în acest moment, iar acum câteva zile am lăsat-o să se distreze cu Windows 7 emulat, nu mai știa care ce și cum.Fiind familializată cu ubuntu, mi-a pus mai multe întrebări decât la Ubuntu, deci concluziile le vei trage tu.
 7. Eu l-am testat recent, într-o mașină virtuală, și ca primă impresie mi se pare destul de greoi de lucrat cu el dacă nu ai ecran tactil, ca să nu mai zic de faptul că nu am reușit nici cum să dau de setarea magică pentru placa de rețea pe cablu nu cea de wireless, asta ca să am internet.Dacă ar contunia dezvoltarea lui, dar cu orientare spre desktop-uri zic eu că nu e o idee rea,de butat butează repede, de mișcat se mișcă repede și pe 400 mb Ram(testat în mașina virtuală), deci un pic de adaptare spre ecranele normale și lucrul ca descktop, plus un centru de aplicații, ar fi o alternativă minunată pentru un netbook, de exemplu sau de ce nu pentru un computer vechi(de exemplu un pentyum 2-3)
 8. Așa este.Interfața Metro de la Windows 8 există de ceva vreme pe telefoanele mobile și anume Windows mobile, și mai npu portată pe desktop-uri, de aceea utilizarea acesteia pe ecrane tactile este mult superioară.Dar nu înțeleg de ce cei de la canonical au tendința să devină comerciali.Mare păcat este faptul că au renunțat la Gnome 2.Și eu sunt adeptul gnome2 sau Gnome Classic, deoarece Gnopme 3 mi se pare ca și cum ai folosi un calculator cu defecte de hardware, adică probleme cu placa video sau monitor.Mi se pare prea sec și cam ne personalizabil.
 9. Mai este un site unde sunt distribuții de Linux și Unix like și anume distrowach.com. Aici apar zilnic distribuții noi de linux sau vesiuni noi ale celor deja existente.
 10. Antivirușii de Linux știu detecta ambele tipuri de viruși, și da este adevărat că exista malware și pentru Linux, că este și el un sistem de operare, dar cum cel mai eficient antivirus este utilizatorul, șansele de infectare scad spre 0 dacă folosești software-ul inclus în distribuții, descarci software numai din surse sigure(centre software, site-uri ale producătorilor acestora.),unde programele sunt sigur fără coduri malițioase.Așa cum am mai spus-o și pe alte forum-uri Linux nu și nu va fi nici o dată Jamurile lui Gates, sistem de operare care acum ca utilizator de Linux mi se pare rudimentar și foarte limitat, chiar și Windows 7 sau mai mult windows 8, care are o grămadă de probleme cu driverele, ceea ce pe majoritatea distribuțiilor de linux nu mai există deci nu e cazul să se folosească surse nesigure.
 11. Linux(Orice nu are interfață Unity(Mint, Pc linux Os, Ubuntu 11.04, etc) pentru orice în afară de jocuri.Dacă plănuiești să te joci atunci ești condamnat la Wingoz, deoarece ăsta este motivul pentru care este un sistem de operare majoritar,pentru că majoritatea utilizatorilor se joacă pe calculator, iar producătorii de jocuri ori au fost cumpărați de Micro$oft( într-un mod sau altul) ori se limitează doar la ban, ban ce nu prea există în lumea oppen source, dar asta nu înseamnă că programele și sistemele de operare nu sunt de calitate.Ba din contră, unele sunt superioare celor din Windows, chiar fie ele cu licență, difereța se face că nu sunt comerciale, adică nu se limitează doar la umplerea buzunarelor cu bani, și calitate 0, doar minciuni ca să fraierească utilizatorii ci îți oferă calitate gratuită, deoarece acești programatori au înțeles că nu totul se rezumă la bani în viața asta.
 12. Bume porunci.Inspirate din viața de zi cu zi și regulile de grup.Uneori este mai bin să păstrezi tăcerea sau să folosești tăcerea pe post de răspuns.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.