Jump to content

LasVegas

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

About LasVegas

 • Birthday 09/06/1996

Contact Methods

 • Yahoo
  lasvegasmihai@yahoo.com
 • Skype
  lasvegasmihai

Profile Information

 • OS
  Linux/Windows
 • Location
  Ploiesti
 • Interests
  Programarea web

Recent Profile Visitors

1,692 profile views

LasVegas's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

3

Reputation

 1. "Deface" un termen din ce in ce mai folosit, acum problema este ca din 1.000 de oameni care vorbesc despre acest lucru, doar 10 stiu defapt ce inseamna, daca pui un index cu "hacked by" dai dovada ca esti doar un "noob", asta nu e lauda, lauda este sa apareti in hall of fame la microsoft, ebay, apple, etc.
 2. Depinde, ce vrei sa faci? Daca vrei sa conectezi un pc la un router sau direct la internet foloseste straight. Cross-over se foloseste la conectarea intre doua sau mai multe pc.
 3. Ip-ul static trebuie sa iti fie oferit de catre providerul tau si cu acel Ip configurezi routerul si astfel netul va merge doar prin ip-ul configurat
 4. Am avut acum cativa ani de la telecom si mi-am blestemat zilele(perdonalu d-acolo, viteza, aparatura).Acum folosesc rcs rds si sunt foarte multumit de viteza, pret si chiar si de routerul oferit de catre ei.
 5. Modelul OSI Definitie: OSI este o stiva de protocoale de comunicatie, foarte des folosit pentru a crea o retea de calculatoare. Acest model divizeaza problema comunicatiei dintre 2 sau mai multe calculatoare in 7 nivele(spuse si layers): // Fiecare nivel interactioneaza doar cu cel de deasupra lui, caruia îi indeplineste un serviciu si cul ce de dedesubt caruia îi cere un serviciu. Deci un layer N îi aduce servicii lui N+1 si cere de la N-1. -1. Physical(Fizic): defineste specificatiilr fizice pentru dispozitive, mai pe babeste legatura intre doua calculatoare(cablu Utp/Ftp/ fibra/ etc.). Functiile acestui nivel sunt facute sacreeze si sa termine legaturile unui device cu mediul de transmisie, sa participe in procese de alocare eficienta a resurselor intre useri multiplii si sa modeleze diferite tipuri de date. -2. Data link: Acest nivel detine procedurile si functiile necesare transferului intre doua pc-uri din retea. Tot aici se pot detecta corecta erorile, aici se encapsuleaza adresa MAC(adresa fizica pentu identificarea unui dispozitiv). -3.Network: acest nivel se ocupa de trannsferul pdu-rilor sale(Packets) intre dispozitivele aflate in retele diferite. Routerele lucreaza la acest nivel, facand internetul posibil. Adresele IP sunt encapsulate aici, ajutand routerele sa identifice din ce retea face parte fiecare device. -4.Transport: transferul fiabil al informatiei intre doua sisteme terminale((end-points)) ale unei comunicatii. Furnizeaza controlul erorilor si controlul fluxului de date intre 2 puncte terminale asigurand ordinea corecta a pachetelor de date. Ofera un serviciu de transport de date care izoleaza nivelurile superioare de orice specificatii legate de modul in care este executat transportul datelor. -5 Session: furnizeaza controlul comunicatiei intre aplicatii. Stabileste, mentine, gestioneaza si inchide conexiuni(sesiuni) intre aplicatii. -6 Presentation: transforma datele in formate intelese de fiecare aplicatie si de calculatoare, aici se face compresia datelor si criptarea. -7 Application: nivelul acesta este cel mai aprofundat de utilizator, deci intereactioneaza cu softwareul ce trebuie sa aiba acces la retea. Aici se identifica partenerii de comunicare, se determina cate resurse sunt disponibile si se sincronizeaza comunicatia. Tutorial creat de catre LasVegas O sa revin cu o parte a-II-a, in care o sa va explic despre unitati de date(pdu), ce servicii folosesc aceste niveluri, cum opereaza acest model.
 6. Încearcă: Prince of Persia the warrior whithin
 7. Mișto, asta ne-a invățat si pe noi în clasa a-9-a!
 8. În ziua de azi hackerii sunt tot mai rari, este foarte bun acest topic pentru că tot mai multi oameni confundă acești termeni.
 9. Ce ai spus aici este ceva de genul "Idiot hacker style aka hax0r"
 10. Salut, mi-am adus aminte de o poză ce ma ajută uneori cand uit de codul culorilor pentru cablare utp:
 11. UTP(Unshielded Twisted Pair) - cablu neecranat, torsadat in perechi, conținând patru perechi de fire. Avantajele acestui cablu sunt ca este foarte usor, pret ieftin. Dezavantajele sunt ca nu este ecranat si nu rezista in conditii de clima(ploaie, ninsoare). STP(Shielded Twisted Pair) - cablu torsadat in pereche, are 4 perechi de fire, este ecranat cu o folie metalicã, toate perechile sunt ecranate electromagnetic cu un ecran suplimentar de grup. ScTP(Screened Twisted Pair) - cablu torsadat in pereche, izolat, continand 4 perechi de fire. Are denumirea echivalentă de cablu FTP(Foil Twisted Pair). Este un cablu hibrid intre UTP si STP (Are ecran de grup, nu pentru fiecare în parte) De asemenea mai există si cablu coaxial si fibra optică. Tipuri de cablu UTP(Cat1, Cat2, Cat3, Cat4, Cat5). De exemplu, pentru o rețea LAN se pot utiliza in funcție de frecvența maxima de lucru. -Cat3(<16Mhz) -Cat4(<20Mhz) -Cat5(<100Mhz) Acum, in ultimii ani și-a facut apariția și cat6e, cat7 cu frecvențe mult mai mari.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.