Jump to content

Care Este Diferenta Dintre C Si C++ ?


skyler_sdf

Recommended Posts

Limbajul C nu este un limbaj puternic tipizat in sensul lui PASCAL sau Algol - 68. El este relativ liberal in conversia de date, cu toate ca nu converteste automat tipurile de date cum ar fi PL/1. Compilatoarele existente nu poseda verificare la executie a indicilor elementelor de tablouri, tipurilor argumentelor, etc. Pentru acele situatii in care se cere o puternica verificare a tipului, se foloseste o versiune separata a compilatorului. Acest program se numeste "lint" deoarece triaza bitii dubiosi of fluff dintr-un program. El nu genereaza cod, verifica numai foarte strict multe aspecte ale programelor asa cum pot fi verificate la compilare si la incarcare. El detecteaza nepotrivirile de tip, folosirea inconsistenta a argumentelor, variabilele nefolosite sau aparent neinitializate, dificultatile potentiale de portabilitate si alte asemenea aspecte. Programele care trec cu bine aceasta verificare, cu citeva exceptii, se elibereaza de erorile de tip la fel de complet ca si, de exemplu, programele scrise in Algol 68.

csauc.png

In C obiectele (datele) fundamentale sunt caracterele, intregii de diferite dimensiuni si numerele flotante. In plus, exista o ierarhie de tipuri de date derivate create cu pointeri, tablouri, structuri, uniuni si functii.

C++ este un limbaj de programare general, compilat. Este un limbaj multi-paradigma, cu verificarea statica a tipului variabilelor ce suporta programare procedurala, abstractizare a datelor, programare orientata pe obiecte.

O data cu evolutia limbajului C++, a evoluat si o biblioteca standard. Prima adaugire a fost biblioteca de intrări/iesiri (I/O stream), care oferea facilităti pentru a înlocui functiile traditionale C cum ar fi printf si scanf. Mai târziu, printre cele mai semnificative adăugari la biblioteca standard a fost STL (Standard Template Library) (Biblioteca de formate standard).

Diferenta majora dintre cele doua: C++ suporta OOP (Object Oriented Programming), in timp ce in C nu este definit acest concept.

de exemplu: butoane, bara de instrumente, meniu (ca exemplu: start); toate sunt obiecte.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

  • 10 months later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.