Jump to content

4 Factori Importanti Intr-O Campanie De Link Building


Recommended Posts

Astazi, am primit un mail din partea serviciului Piata de Link-uri lansat de catre Trafic.ro, in care pe langa faptul ca imi aducea la cunostinta redesign-ul pietei de link-uri mi se prezentau si 4 factori importanti intr-o campanie de link building. Pentru ca mi s-au parut importanti si am vazut ca nu sunt postati deocamdata pe internet, am decis ca ar fi util sa-i public aici:

linkbuilding.png

Atunci cand incepi procesul de link building pentru siteul tau, o etapa foarte importanta este stabilirea unor obiective si a unor strategii pentru atingerea lor. Importanta acestei etape este data de faptul ca rezultatele acestui proces sunt dificil de masurat, mai ales din perspectiva optimizarii pentru motoarele de cautare.

Desi motoarele de cautare evalueaza fiecare link in parte prin intermediul unor parametri foarte precisi, specialistii SEO nu au cum sa-i cunoasca exact. De aceea, ei isi bazeaza analiza pe o serie de semnale care ii pot ajuta sa construiasca o scara de valori. Conform SEOmoz, urmatoarele aspecte trebuie luate in considerare:

 • Performantele paginii care contine link-ul
  Una dintre cele mai bune metode de a determina cat de bine coteaza motoarele de cautare o pagina este cautarea cuvintelor si expresiilor pe care pagina respectiva le tinteste (in special cele care se regasesc in title tag si headline). Daca pagina respectiva este bine cotata de motoarele de cautare pentru cautari relevante, atunci si linkurile dinspre pagina respectiva catre siteul tau vor fi mai valoaroase.

 • Google PageRank
  Desi Google face update pentru PageRank la fiecare 3-5 luni si uneori manipuleaza rezultatele intentionat, pentru a descuraja spam-ul si supra-analizele, aceast factor reprezinta inca o valoare de luat in considerare. Paginile cu PageRank mare tind sa ofere mai multa valoare linkurilor decat cele cu PageRank mic sau zero. Nu neglija nici paginile care au mentiunea “unranked” deoarece ele pot fi foarte valoroase, dar pur si simplu inca n-au primit PageRank vizibil de la ultimul update.

 • Numarul link-urilor de pe pagina
  Conform formulei originale de stabilire a PageRank-ului, valoare linkurilor scade daca numarul lor este mare pe pagina. De aceea, linkul de pe o pagina care contine un numar mai redus de linkuri este mai valoros decat linkul de pe o pagina similara, dar care contine mult mai multe linkuri. Nu se stie precis in ce masura influenteaza acest fapt valoarea linkului, dar este un aspect de luat in considerare atunci cand ai in vederea achizitionarea unui link.

 • Traficul primit prin intermediul acestor linkuri
  Procesul de link building nu trebuie sa fie conceput tinand cont numai de motoarele de cautare. Linkurile care tind sa trimita mai mult trafic sunt mai importante atat pentru valoarea lor in motoarele de cautare, cat si pentru faptul ca trimit vizitatori valorosi catre siteul tau. Poti estima traficul in functie de numarul de vizite/pagini vazute din statisticile siteului si evaluezi astfel foarte simplu linkul respectiv.

P.S: Vedeti si:

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

 • 1 month later...

Un alt factor care este cumva inclus in Performantele paginii dar este explicat foarte clar pentru cei care nu sunt destul de familiarizati cu domeniul este continutul paginii si relevanta pentru cuvintele cheie. Da, e bina ca pagina sa fie cat mai sus pentru cuvintele cheie pe care le tinteste dar e la fel de important de mentionat ca acele cuvinte cheie trebuie sa fie aceleasi sau din acelasi grup cu cele tintite de site-ul catre care se aduce backlink-ul.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.