Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pentru ca botii spammeri devenisra din ce in ce mai enervanti, am reusit intr-un sfarsit sa le bag bete in roate. In formularul de inregistrare a fost adaugata o intrebare (Challenge Question), ce are rolul de a-i impedica, doar pe boti sper, sa se inregistreze.

Intrebarea este: Cate litere are cuvantul: forum?; iar raspunsul poate fi: 5 sau cinci, ambele sunt considerate corecte.

formularinregistrare.png

Bineinteles, metoda are si dezavantajele ei. Daca inainte inregistrarea dura undeva la 30 de secunde, acum durata de inregistrare a crescut la 45-60 de secunde (in functie de cat de repede numara utilizatorii in cauza), dar cu toate acestea consider ca toata lumea ce vrea sa se inregistreze pe un forum stie sa numere/citeasca/scrie, asadar, asa cum am spus mai sus, sper sa nu se impedice si utilizatorii umani de aceasta intrebare.

In rest, ce sa va mai spun, toti botii ce au fost inregistrati si banati/marcati drept spammeri au fost stersi, pentru ca, nu avea sens sa ocupe spatiu in baza de date, aiurea.

Multumesc tuturor pentru suport, sfaturi, idei, si rabdare !

• Upvote 3

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted (edited)

Foarte bine ! Felicitari !!!

later edit:

se pare ca nu a fost rezolvata problema :( am vazut pe un tracker la logare, pentru a scapa de boti trebuia selectata una din cele cateva imagini random.. si aveau ma multe butoane (unul din ele scria login si celelalte erau cu puncte-puncte ... ) pentru a scapa de boti. Poate nu s-au linistit si din cauza ca le-i dat raspunsul in postul de mai sus.

Uite cam asa:

image.png

Edited by alex008
Posted

Am observat ca au mai aparut cativa boti, dar tind sa cred ca aceia au fost in lista de validating, dupa adaugarea intrebarii validandu-si conturile.

Am mai adaugat 2 intrebari (in total acum fiind 3, afisate cate 1 aleator, in formularul de inregistrare), acestea fiind:

• Cate litere are cuvantul: forum ?
  • 2 + 6 =
  • 3 + 7 =

• Upvote 1

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Posted

Mda... vad ca botii "stiu" matematica :)). Aproape ca am inceput sa ma distrez :-s. Am modificat din nou intrebarile, care suna cam asa:

• Cate litere are cuvantul: forum?
  • 20 + 5 =
  • Care este capitala Romaniei?

Urmaresc rezultatele, si, daca tot nu merge, incerc sa mai complic putin lucrurile.

• Upvote 1

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Posted

Pai... m-am gandit si la asta... insa, daca raspunsul la intrebare nu este corect, pagina se va reimprospata, afisand mesajul de eroare (cum ca raspunsul este incorect), si intrebarea va fi schimbata cu una din cele 2 ramase. Macar 20+5 sa stie :-s. Daca nu, cred ca este o cauza pierduta :(.

P.S: Daca aveti sugestii de schimbare a intrebarilor, le ascult :D.

• Upvote 1

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Posted

hmmm... referitor la intrebari nu prea am idei acum...dar ce ar fi sa schimbi ceva la parola: gen sa aiba cel putin un caracter mare, o cifra si cel putin un caracter non-alfanumeric?? :-?

Posted

NUUUUU. nu fa asta te rog. tot timpu fug de un forum cand vad asta..

Oamenii cand intra aici, deobicei vin cu o problema.. nimanui nui place sa astepte. please dont do that.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

hmmm... referitor la intrebari nu prea am idei acum...dar ce ar fi sa schimbi ceva la parola: gen sa aiba cel putin un caracter mare, o cifra si cel putin un caracter non-alfanumeric?? :-?

Posibil sa dea roade impotriva botilor, dar, cel mai probabil va fi enervant si pentru utilizatori sa-i oblig sa aiba o parola de genul: p@rol!c@#123

Nu ar fi mai bun un cod captcha?

Edit: acum am vazut ca exista unu :D ...

O idee gasita pe google - Activarea contului de către un administrator :P

Intr-adevar, nu este o idee prea buna. Daca administratorul/i nu pot intra intr-o zi pe forum de exemplu, acesta nu va face decat sa piarda utilizatori.

pai nu uteti face ceva de genu salege o imagine ca in exemplul de mai sus?

Mie nu mi se afiseaza imaginea.

Am incercat sa complic putin lucrurile, in asa fel incat sa nu fie prea enervant pentru utilizatori, dar, sa impiedice botii. Avand in vedere ca am impresia ca botii se descurca bine la cifre, mergand pe o metoda de tip brute force, acum intrebarile arata asa:

• Scrieti cuvantul: "f o r u m" fara spatii si fara ghilimele.
  • Scrieti cuvantul p a m a n t, inversat si fara spatii.
  • Al treilea cuvant din aceasta propozitie este ...?

P.S: Deja ma streseaza ingrozitor.

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Posted

da stiu ca e enervant dar trebuie sa scapam d boti...nush cate forumuri am cautat si peste tot e acelasi sistem, pana si intrb aia cu "p a m a n t u l scris inversat etc..." :-s si nu am vazut sa aiba probleme cu botii :(( it's not fair.. :((

Posted

problema asta a fost rezolvata dar naste o alta problema putini useri online :crazy:

deci nu o sa mai depasim recordul la pastele cailor

Bani sunt in stare sa te faca sa omori, cam de asta la noi pe timp de pace razboi.

• 6 months later...
  • Moderators
Posted

Gabyyyy, deşi e oleacă off:

dacă scot codul ăla captcha sau cum se cheamă, şi las o întrebare gen 2+2=, voi mai avea buţi?

Captcha e enervant pentru mulţi :(

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.