Jump to content

Unde Se Va Indrepta Ubuntu Linux


alex008

Recommended Posts

ubuntu-tablet.jpg

Mark Shuttleworth (Canonical) anunta public ca scopul viitoarelor versiuni de Ubuntu este sa cucereasca piata mobila, mai concret acesta doreste ca sistemul de operare Ubuntu sa poata fi utilizat si pe tablete, smartphone-uri si de ce nu si pe Internet TV-uri. Tocmai acesta este motivul pentru care s-a ales interfata Unity, o singura interfata care poate fi usor adaptata display-urilor tocuh si multi touch. Tocmai acesta este motivul pentru care dock-ul din stanga este mare cu iconuri mari si clare, tocmai acesta este motivul pentru care nautilus a fost mult simplificat cu butoane de navigare distantate mult si mult mai putine. Mai putine butoane si icon-uri mai mari inseamna o precizie mai mare atunci cand se foloseste touch screen-ul! Se vrea trecerea la touch screen. Piata tabletelor si a smartphone-uriloreste in continua crestere. Deoarece lumea vrea portabilitate, vrea touch.

Mark Shuttleworth a recunoscut ca mai este de lucru inca asupra power management-ului si imbunatatirea suportului pentru display-uri multiple. Trecerea sistemului si pe alte dispozitive, asa cum am mentionat si mai sus, se va intampla treptat pe decursul a 2 ani, poate si mai mult.

Tinta sistemului de operare Ubuntu nu este ca acesta sa fie folosit de utilizatorii experimentati (power useri) ci de cei mai putin experimentati sau chiar de cei care nu au nici un fel de cunostinte tehnice, de utilizatorii obisnuiti, simpli. Ubuntu isi doreste sa atraga de partea sa noi utilizatori si nu “oameni de stiinta” in ale Linux-ului.

sursa: linux.videotutorial.ro

Link to comment
Share on other sites

"mai este de lucru inca asupra power management-ului si imbunatatirea suportului pentru display-uri multiple" .. putin spus. ambele sunt la pamant deocamdata..

http://plasma-active.org/

unity sucks (ok, poate imi placea mie gnome2, but still)! plasma active (a celor de la KDE) mi se pare o varianta mult mai buna.

Nu imi palce directia celor de la ubuntu.. o sa iasa un sistem de operare care arata la fel si pe tableta si pe desktop, dar care nu le face pe niciuna foarte bine.

Nu inteleg de ce in lumea Linux, unde diversitatea a fost tot timpul pretuita, se incearca trecerea la o super standardizare deasta..

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Nu imi palce directia celor de la ubuntu.. o sa iasa un sistem de operare care arata la fel si pe tableta si pe desktop, dar care nu le face pe niciuna foarte bine.

Asa ca Windows-ul 8 ? :D

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Așa este.Interfața Metro de la Windows 8 există de ceva vreme pe telefoanele mobile și anume Windows mobile, și mai npu portată pe desktop-uri, de aceea utilizarea acesteia pe ecrane tactile este mult superioară.Dar nu înțeleg de ce cei de la canonical au tendința să devină comerciali.Mare păcat este faptul că au renunțat la Gnome 2.Și eu sunt adeptul gnome2 sau Gnome Classic, deoarece Gnopme 3 mi se pare ca și cum ai folosi un calculator cu defecte de hardware, adică probleme cu placa video sau monitor.Mi se pare prea sec și cam ne personalizabil.

Link to comment
Share on other sites

Dar nu înțeleg de ce cei de la canonical au tendința să devină comerciali.Mare păcat este faptul că au renunțat la Gnome 2.Și eu sunt adeptul gnome2 sau Gnome Classic, deoarece Gnopme 3 mi se pare ca și cum ai folosi un calculator cu defecte de hardware, adică probleme cu placa video sau monitor.Mi se pare prea sec și cam ne personalizabil.

Eh, e o chestie personala. Mie unity mi se pare la fel ca si oricare alt DE. Are pretentii mari la hardware, are chestii dificile..dar te obisnuesti. Nici gnome2 nu era mai intuitiv, doar ca erai tu personal obisnuit cu el.

Nici sa ramana pe gnome2 nu putea, ca moare si ala..

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.