Jump to content

Recommended Posts

Posted

De cand cu lansarea si dezvoltarea tabletelor, cu siguranta aceasta a devenit o intrebare foarte celebra in randul utilizatorilor. Asadar, haideti sa vedem avantajele si dezavantajele unei tablete respectiv netbook:

ipadvsnetbook.png

Mobilitate:

Este foarte clar ca la acest capitol, tableta are un mare avantaj. O scoti din geanta si, pur si simplu, o folosesti. Aici intervine si cat dureaza pana se deschide fiecare tableta (5-10 secunde), netbook-ul in circa 40 de secunde. In plus, tableta o poti tine in orice pozitie ti-e comod.

Scrierea:

Sa luam un text de cateva fraze (5), pe care il vom scrie atat pe tableta, cat si pe netbook. Pe cel dintai gadget, pe tastatura virtuala il vom redacta intr-un timp de un minut. Pe netbook vom fi mai eficienti cu aproximativ zece secunde. Asta inseamna ca daca scrii o ora, faci o economie de aproximativ 10 - 15 minute.

Navigarea pe internet:

Tableta deschide o pagina web in aproximativ 9 secunde, in timp ce netbook-ului ii va lua mai putin cu 3 secunde. Cu toate acestea navigarea este mult mai usoara pe tableta, intrucat duci degetul exact pe poza sau articolul care te intereseaza, in timp ce la netbook esti nevoit sa folosesti touchpad-ul.

Concluzii:

Netbook-ul are ca avantaje pretul mai mic, viteza de redactare a unui text si capacitatea de stocare mai mare. Tableta ofera mai multa mobilitate, fiind si mai usoara, iar navigarea pe internet e ceva mai lejera. In plus, gadgetul facut celebru de Steve Jobs ofera o portie mai bogata si mult mai variata de distractie.

concluzienetbookvstable.png

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 1 month later...
Posted

Salut,

As avea nevoie de un sfat de la persoane care utilizeaza in mod intensiv tehnologia.

Noi (inovel) ne ocupam cu sondaje de opinie online si ne gandim daca dezvoltarea/ achizitionarea unor aplicatii pentru tablete si telefoane mobile ne poate ajuta in a culege informatia mai usor de la cei care doresc sa raspunda la studii. Faptul ca oamenii au acces oricand (sau aproape oricand) la internet si daca au ceva timp liber ar putea sa sa il foloseasca in acest scop si in acest fel nu mai trebuie sa astepte sa ajunga in fata unui calculator.

Apropos, voi v-ati gandit la o aplicatie de mobil pentru forum?

multumesc

Posted

In Romania achizitionarea terminalelor de tip smartphone este intr-o continua crestere, asadar, dezvoltarea/achizitionarea aplicatiilor pentru tablete si/sau telefoane mobile, cred ca poate ajuta suficient de mult, insa, conteaza foarte mult si interesul utilizatorilor fata de informatiile oferite. Crearea sau achizitionarea unei/unor aplicatii nu garanteaza neaparat succesul sau cresterea profitului unei afaceri.

Forumul PC Troubleshooting este in momentul de fata Mobile Ready (are o tema dedicate telefoanelor mobile), fapt ce deocamdata este suficient, ultimele noutati de pe forum putand fi aflate si pe telefon prin intermediul RSS Feed.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• Moderators
Posted

Personal, tabletele pentru mine sunt useless, la fel si laptop=urile. Telefonul e cel care-l iei cu tine mai peste tot si daca e smartphone, e de ajuns sa il deschizi si sa intri pe net sa cauti ceva, sau sa te joci ceva pe o applicatie...daca vrei.

Serios acum, laptop-ul in viata de zi cu zi e degeaba, doar daca lucrezi intens si de cele mai multe ori esti mobil, in rest nu ai ce face cu el. Din cauza asta sunt si voi ramane fidel segmentului desktop, dar daca munca imi va cere, voi folosi si laptop-ul. Tableta inca n-are nici o intrebuintare ca sa pot spune ceva bun despre ea... umm.. em ai usor de carat decat un laptop... cam atat.

Posted

Tableta inca n-are nici o intrebuintare ca sa pot spune ceva bun despre ea... umm.. em ai usor de carat decat un laptop... cam atat.

tableta este un "laptop de jucarie", in sensul ca e facuta nu pentru productivitate, ci e facuta pentru relaxare, si portabilitate (touchscreen, durata lunga a bateriei, SSD)

Eu am ales o tableta in defavoarea unui laptop pentru ca asta era scopul lui. o tableta e de 10 ori mai buna ca un laptop in domeniul sau, insa e total impractica sa editezi fisiere word sau lucruri de genul acesta.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

+ că la laptop trebuie să ai grijă unde ţii picioarele, să nu acoperi gaura pe unde trage aerul ventilatorul.

Eu cred că laptopurile au fost inventate să nu zici că nu te poţi uita la un film în timp ce stai pe budă.

Posted

Tableta nui chiar de fitze,este calea mai usoara ptr cei ce nu pot sta fara o sursa de net la ei sau ptr un film sau sa scrie povesti,eseuri,diverse chesti ptr bloguri sau chiar ptr forumuri.si le este usor la o cafenea sau fasfood si diverse locatii fie fitzoase sau mai putin... ssau in pat:) .

Si niki Note/Netbookurile nu erau chiar de pussy,au devenit intre timp :D ptr ca stiti si voi fetili alea "istete"de bani sau mai putin cu banii si le place sa se afiiseze in public cu asfel de "chesti moderna" fie de figuri ce au fie ca are culoarea rozbombom sau bonibon :D care tocmai mi se ceruse sfatul acuma cateva saptamani cand am deschis topikul "..ptr doamne(pe naiba) si "domnisoare".. ".Adevaratele fete stiu ce inseamna laptopul fie birou,studentie sau acasa la parinti si inapoi la Bucale ptr facultate,ele chiar stiu si m-i sa intamplat sa cunosc una chiar in tren anul trecut,asa ca deci pareri impartite avem cu toti dar adunate la un loc rezulta cele scrise de mine. :)))) what ever..day...bla bla bla :))))

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.