Jump to content

Recommended Posts

• Moderators
Posted

1. sa scriem literele numai din 0 si 1: nu am zis literele 0 şi 1 :P.

2. Ascii.

Adică ne-a dat un exemplu de literă care are un cod în ascii, după care împărţeam la 2, şi puneam 0 sau 1 în funcţie de rest.

P.S. A zis că facem repede pseudocodul, şi apoi trecem pe C, şi că e foarte uşor.

Posted

Totul e usor daca iti place, esti atent si intelegi. Dar da, a 9a e pretty easy.

La inceput inveti structurile, tipurile de date, operatori, instructiuni... and so on. Nici nu mai stiu codurile ASCII, cum erau, literele mici de la 96 in sus? Pentru cele mari stiu ca scadeai 32.

fWy1P.gif

Posted

1. Esti sigur ca invatati sa transformati litere si nu cifre ? - asta am vrut sa intreb. Mi s-a parut ciudat ca treceti direct la standarde alfanumerice la primul curs.

La nivelul vostru sigur ca e simplu. Dar vorbim mai incolo cand trebuie sa faci ceva singur. :)

• 1 month later...
  • Moderators
Posted

Azi, primul test la Informatică :bag:

Grilă, 9 exerciţii (vreo 3-4 erau cv de genu: ai un variabilă x de 3 cifre, şi trebuia să alegem o "ecuaţie" de mai jos în urma căreia rămâne un număr din 2 cifre, aceste 2 cifre fiind alcătuite din prima şi ultima cifră a variabilei x, ceva cu intervale, etc.)

Sincer, cu ce mă ajută dacă în loc de restul împărţirii au băgat mod, în loc de cât div şi chestii d'astea?

Adică mi se pare 70-80% matematică până acum.

Şiii ... de ora viitoare trecem direct în limbajul C. (algoritmi). Ce facem acolo? :-s :-s :-s

Posted

Pai, asta si este... matematica. Trebuie intai sa-ti dai seama ce iti cere problema/ce face programul, care practic e matematica.

Chestia cu mod nu am inteles-o. E o operatie, cum adica cu ce te ajuta? O vei folosi si la mate printra 11a, 12a. http://en.wikipedia.org/wiki/Modulo_operation

Treci de la pseudocod la limbajul respectiv, ce crezi ca vei face? Ai rabdare si vei vedea. Daca chiar esti interesat, pune mana si cauta/invata singur.

fWy1P.gif

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • Moderators
Posted

Deci, nu înţeleg nimic. Nu ştiu ce mă fac la teză :(. Sper să mă ajutaţi >:D<, văd că ştiţi bine info.

Exemplu de exerciţiu:

citeşte n (număr natural nenul)

m <- 0

- repetă

|   c<-n%10

|   n<-[n/10]

| - dacă c<5 atunci

| |  c<-2*c

| -[#]

| m<-m*10+c

-până când n=0

scrie m

a) Scrieţi numărul afişat dacă pentru variabila n se citeşte valoarea 6541

b) Scrieţi numerele de cel mult trei cifre care pot fi citite pentru variabila n astfel încât pentru fiecare dintre acestea, numărul afişat în urma executării algoritmului să fie 26

c) Scrieţi în pseudocod un algoritm, echivalent cu cel dar, în care să se înlocuiască structura repetă...până cu o structură repetitivă de alt tip.

O să încerc să le rezolv pe fiecare, dar nu ştiu ce o să iasă :( ..

Posted

Repeta? Wut.

Ce e asa greu? Cele mai simple chestii posibile... la a), urmareste algoritmul... fa-ti un tabel care sa cuprinda toate variabelele si fa ce-ti zice; la b)dai exemple, intai fa a) si ai sa-ti dai seama; la c) scrii cu 'cat timp' (cat timp n=0 executa bla bla).

fWy1P.gif

Posted

Daca nu este structura repetitiva.

citeste n

m<-0

cat timp n!=0  executa  

c<-n%10

n<-[n/10]

dacă c<5 atunci

c<-2*c

[#]

m<-m*10+c

scrie m

Tine cont ca toate-s pe structura repetitiva, deci tot revii la calcul pana n=0.

• Upvote 1

fWy1P.gif

Posted

Ba da, dar structura repetitiva e folosita in interiorul lui 'daca'. Adica pe 'daca' intri o singura data, nu te intorci dupa ce termini de executat tot ce-i in interior.

Ia si fa a) la exercitiul interior, intelegi mai bine.

fWy1P.gif

Posted

Eh, ca fapt divers, pentru a)285 si b) 531, 631, 731, 831, 931 (daca prima cifra e mai mica ca 5, va intra din nou pe algoritm si nu va mai afisa 26).

Si ca sa vezi daca ai facut si c) bine, te verifici cu a). E gresit ceva la c), mai intra odata pe structura si afiseaza 2856, nu-mi dau seama ce trebuie modificat, prea pierdut in mate momentan.

fWy1P.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.