Jump to content

Ce Inseamna Trafic Spike ?


gaby

Recommended Posts

Un spike trafic reprezinta o crestere mare de vizitatori pe o perioada de obicei scurta, datorita unui eveniment ce a avut loc in legatura cu website-ul dvs.

Spre exemplu, presupunem ca site-ul dvs. are inscrise in retelele de socialiazare diferite articole, de o mare calitate. Daca posturile dvs. au fost atat de mult agreate de cititorii acelor retele de socializare, acestia vor acorda voturi pozitive, plasand articolele dvs. in prima pagina a retelelor de socializare. Fiind in prima pagina, la traficul foarte mare de vizitatori ce-l au retelele de socializare, cu siguranta va vor trimite foarte multi vizitatori, pe care nu i-ati avea intr-o zi obisnuita.

Asadar, aceasta iesire din grafic, defineste un trafic spike:

traficspike.png

  • Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Intradevar, varfurile de trafic sunt un element foarte interesant in analiza traficului si orientarea strategiei online. sunt fluctuatii temporare, deci e bine sa fie lasate la o parte atunci cand se analizeaza traficul lunar si evolutia traficului pe site. Dar in acelasi timp, pot oferi informatii pretioase despre posibilitati de crestere permanenta a traficului pentru ca ne indica subiecte, perioade sau instrumente de promovare care au potential ridicat de aducere a traficului. Exista doua etape in utilizarea varfurilor de trafic in cadrul strategiei:

1) determinarea caracteristicilor traficului adus: a crescut doar traficul sau si numarul de conversii? cat au stat vizitatorii pe site? ce profil au vizitatorii adusi? se pliaza pe piata noastra tinta? se merita sa luam in considerare utilizarea subiectelor/surselor varfului de trafic pentru a aduce trafic in mod curent?

2) definirea unei tactici de utilizare a informatiilor obtinute sau cu alte cuvinte, cum facem sa transformam un varf de trafic in trafic permanent

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Sau: Preschimbare a unei valori de natură economică în alta.

Mai exact, o conversie poate inseamna venitul adus de un vizitator; adica, la 100 de vizitatori, pot avea 10 conversii (doar 10 vizitatori au dat click), asta insemnand 10 click-uri pe reclame care mie imi pot aduce profit.

In functie de strategia adoptata, cresterea vizitatorilor unici pe zi, de la 100 la 150 de exemplu, poate sa nu multumeasca un webmaster, daca conversiile raman aceleasi (tot 10 click-uri pe zi).

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ce intelegeti aici prin conversii?

Dex: Modificare a condițiilor

Ma refer la transformarea/convertirea vizitelor in rezultate e nivelul urmator: descarcarea unui material, abonarea la newsletter, postarea unui comment in cazul blogurilor si forum-urilor, solicitarea de informatii suplimentare prin formular de contact, vanzare de produse etc. in functie de obiectivul fiecarui site. Pentru site-urile gen director de link-uri sau in general care castiga din trafic, obiectul ramane de obicei la acest nivel pur si simplu de a atrage vizitatori. Pentru restul insa a atrage vizitatori pe site e doar primul pas. Cea mai dezvoltata piramida a obiectivelor se intalneste la magazinul online. Chiar daca ai mii de vizitatori pe zi, daca nu cumpara, adica daca nu se realizeaza conversia vizitei in achizitie, nu prea e buna situatia. Deci prin conversie inteleg transformarea vizitei in ceva mai mult, dupa exemplele de mai sus.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.