Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutari, intampin o problema cu placa video. Acum cateva zile, am avut o problema la care eram sigur ca e de la placa video, si anume se distorsiona imaginea in joc. Exemplu:

de_dust20002.jpg

Am scos placa din pc, m-am uitat pe ea putin (fara pic de idee) am suflat-o si dupa am pus-o la loc in pc. Iar acum se pare ca s-au schimbat simptomele, imi merg jocurile, dar foarte greu, 10 fps. Ce pot face? inafara de cumpararea unei noi placi video.

Posted

Trebuia să fie la capitolul "Computer", dar văd că nu apare la tine.

Atunci HWMonitor. Indică temperaturile sistemului.

P.S. Ai încercat să reinstalezi cu ultimul driver?

• Upvote 1
Posted

Nvidia Geforce 8400, coolerul merge bine din cate stiu eu, si nu stiu ce sa-ti spun legat de racirea pasiva/activa (banuiesc ca e activa). Apropo, pasta termoconductoare de pe placa video nu mai e. Am pcul de 5 ani, si nu am schimbat nici o piesa la el pana acum, doar placa de retea daca mai tin bine minte. Am scos placa video, si am suflat putin prin ea, ce mai e de facut? ???

Posted

Descarca RivaTuner si mareste putin viteza ventilatorului, sau si mai bine, schimba-l. Eventual, mai pune un cooler pe carcasa pentru un airflow acceptabil.

• Upvote 2

fWy1P.gif

Posted

Descarca RivaTuner si mareste putin viteza ventilatorului, sau si mai bine, schimba-l. Eventual, mai pune un cooler pe carcasa pentru un airflow acceptabil.

Nu vreau sa cumpar nimic, iar daca o sa cumpar ceva, cumpar direct o placa video noua, ca asta care o am acum e praf. Oricum, nu vreau sa schimb nimic inca. (O sa incerc treaba cu RivaTuner)

Când pui mâna pe ea, e fierbinte?

Banuiesc ca da, nu pot sa o ating ca ma corenteaza. Nu am priza cu impamantare, dar am tripla cu protectie.

Posted

Downloadează FurMark şi spune la ce temperatură ajunge placa.

Nu sunt cunoscator in domeniul asta, iar intrebarea poate sa fie stupida, dar nu vor fi probleme ca depilda arderea placii, nu?

Edit:

De aici ce fac?

rCwyy.png

Posted

Dacă mă gândesc mai bine, lasă-l aşa.

Programul forţează placa video, şi dacă placa ta video nu ştie să se închidă când atinge pragul critic, nu e bine.

Dar aerul care îl scoate placa video e cald sau rece?

• Upvote 1
Posted

Dacă mă gândesc mai bine, lasă-l aşa.

Programul forţează placa video, şi dacă placa ta video nu ştie să se închidă când atinge pragul critic, nu e bine.

Dar aerul care îl scoate placa video e cald sau rece?

Rece cred.

Posted (edited)

Deci nu e fierbinte chestia aia de metal?

Care chestie, carcasa?

Doresc sa intreb, ce parere aveti daca improvizez ceva ventilatoare, dar nu speciale pentru pc. Sa tin carcasa deschisa si pe langa niste ventilatoare cu baterii, are sa fie ceva rau? Si cred ca placa mea video deja e pe drumul spre mormant, nu cred ca mai fac ceva cu 110 ºC pe idle si 120 in-game. Corectati-ma daca gresesc.

Edited by Pavilion
Editat la cerere
Posted

Uite:

1. Placa video are o bucată de metal care asigură răcirea corectă a GPU-ului (vezi mesajul lui Lus). Pune mâna pe ea şi vezi dacă chiar are 100 de grade cât indică programele astea. Dacă e rece, senzorul e cel mai probabil buşit.

2. Ventilatoarele pe baterii nu fac nimica (te chinui mai mult). Mai bine măsori şi cumperi d'astea ieftine, la 10 - 15 lei şi le legi la sursă sau la placa de bază.

P.S. Zi toată configuraţia (procesor, placă de bază, placă video, sursă (ce scrie pe ea), şi carcasă).

• 4 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.