Jump to content

Cum Sa Impresionezi Necunoscatorul De It


Dan O.

Recommended Posts

  • Moderators

Se intampla de multe ori in domeniul asta sa ai de-aface cu persoane necunoscatoare, care sa doreasca multe de la tine, chiar daca nu intelege ce-ti cere. Eh, mi s-a intamplat si mie de multe ori, sa ma intrebe lumea de anumite lucruri, si sa debitez juma de ora sperand sa-l plictisesc, dar nu tot timpul are efect.

De multe ori am fost solicitat, pentru anumite probleme. Daca observam ca e o chestie simpla, si persoana care ma solicitat habar n-are despre ce e vorba, preferam sa fac ceea ce voi scrie in urmatorii 5-6 pasi. Dar inainte de asta, tin sa spun , chestiile astea chiar le faceam la o firma unde lucram inainte, si dupa un timp, am descoperit cu stupoare ca nu eram singurul, dandu-ma pe un forum de it-sti am descoperit un "how to" similar.

Cand esti solicitat pentru o problema , si poti sa o rezolvi dintr-o tasta, dar ai chef sa pierzi vremea putin, sau chiar contrarul, habar n-ai ce se intampla dar vrei sa faci impresie buna, foloseste urmatorii pasi:

Pasul 1. Scoate un cablu de la calculator si concentreaza-ti privirea asupra mufei. Scoate cablul VGA, nu se poate intampla nimic deosebit. Prefa-te ca analizezi mufa, numara si tu pinii.

Pasul 2. In conversatii, foloseste cuvine mari specifice tehnologiilor noi,poti sa explici diferenta dintre bit si byte si imediat dupa ce i-ai pierdut in discutie, si se holbeaza la tine, ai terminat cu pasul 2.

Pasul 3. Aflandu-te la calculatorul clientului, deschide command prompt. Dar nu prin metoda standard, foloseste windows+r , scrie repede cmd. O sa-i impresionezi cand observa ca o casuta neagra a aparut ca prin magie. Scrie ipconfig /all si studiaza ceva vreo 2 minute.

Pasul 4. Navigheaza repede pana intr-un subfolder al Windows-ului. Daca faci lucrul asta aleator, dar repede, o sa dai impresia ca stii exact ce cauti.

Pasul 5. Mormaie ceva aleator despre orice legat de IT, fiind foarte atent la ceva de pe monitor.

Pasul 6. Spune-i utilizatorului ca trebuie sa cercetezi problema si pleaca. Daca mai are intrebari, explica-le detaliat folosind cuvinter mari din IT, de obicei folosesc serverele ca referinta. Utilizatorul are cunostinte foarte vagi,daca nu deloc, despre ce face un server. Cuvinte posibile: "Serverul de fisiere" Arhitectura" "Active Directory". Daca ai inceput cu cuvinte in engleza care reprezinta ceva, ii pierzi foarte repede in cuvinte, multi dintre ei nici nu se chinuie sa mai intrebe, si te lasa in pace.

Cam atat..

Sursa proprie + idei adaptate de pe Spiceworks.com

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Din pacate mult prea multa lume face asta... si e extrem de enervant.

Un caz oarecum asemanator care ma enervat la culme:

De exemplu am fost cu telefonu..avea mufa de incarcare stricata. Era in garantie, totu bine si frumos. Ajung acolo, il dau. se uita. si vine si imi zice "pai din pacate mufa e sfaramata, probabil ai bruscato. E un defect de utilizare, nu e acoperit de garantie"

Azi din plictiseala lam desfacut.. detasat camera, ecranu..si cand ma uit la mufa cu pricina(micro-usb), vad ca sa dezlipit... Stupid salesman. Si mai fain e cand dai de unu care habar nu are ce face..

Cand miam luat calculatorul (woohoo, ajung acasa si era stricat..asa ca dul inapoi) mio luat juma de ora sal conving sa cheme pe altcineva.. (nu mergea HDDul... "Uite, porneste. Merge. Altceva" zise el.. "ah nu, asa e modelu asta, e silentios" ).

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Asta cu vanzatorii si baietii destepti de la service-uri, e alta discutie. Multi habar n-au cine esti desi ai vorbit cu ei de 3 ori intr-o zi.. asa ca nu ma mira. Ceea ce-am postat eu se refera la un mediu de companie (mica, mijlocie, mare). Si nu invata pe nimeni sa insele sau sa minta..sau sa induca in eroare clientul.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.