Jump to content

11 members have voted

1. 1. Care sunt criteriile clasificare High-End / Mid-End / Low-End ?

• pretul componentei;
    • renumele producatorului;
    • rezultatele testelor de pe site-urile de review-uri sau din revistele de specialitate;
    • caracteristicile intrinseci si performantele componentei;
    • perceptia personala, zvonuri, experiente anterioaree;
    • alte criterii, specificati.
      0

Recommended Posts

Posted

Perceptia personala, zvonuri, experiente anterioaree zic eu, pentru ca de foarte multe ori parerile sunt bine venite, influentand decizia, mai mult sau mai putin.

Experientele anterioare de asemenea; daca am fost multimit de produsele unei companii, normal ca prima data voi apela la ea.

Totusi, banii au un mare rol in toate astea.

fWy1P.gif

Posted

o componenta care acu 5 ani era high-end are toate sansele sa fie acuma low-end, asa ca performanta nu e un critariu prea bun.

Parerea mea, pretul face tot. O componenta cu pretul sub X dolari va fi entry level, alta intre X si Y dolari va fi medium level si tot asa.

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

Performantele obtinute la teste si benchmark-uri, da pretul componentei, in functie de celelalte componente si preturilelor, si bineinteles in functie de performantele lor. Se clasifica high end in momentul cand iese pe piata, atunci cand se face comparatia cu altele, nu se gandeste nimeni .."ba.. asta peste 10 ani n-o sa mai fie asa buna, da-o dreq.. bagam direct la low end"

Posted

High-End / Mid-End / Low-End se schimbă an de an, deci performanţele pot fi un puternic (foarte puternic) mijloc de clasificare. Adică dacă prin reducere la absurd, o placă care costă 1000 de lei e mai slabă faţă de una care costă 500, nu cred că una e Middle, iar cealaltă e Low.

Posted

Daca e low/middle/high e dictat de GPU, nu de placa in sine. Nvidia vinde la un pret fix(poate face reduceri daca se fac comenzi uriase, dar atat), si acel pret determina daca e low/high/medium. (poti tu sa ii pui ce memorie, ce radiotor vrei..daca GPUul produs de Nvidia spre exemplu e lent, atunci tu o sa ai o placa lenta).

so, pretul cu care il cumparam noi nu e criteriul de comparare, ci pretul cu care nvidia/AMD vinde (eventual pretul recomandat de vanzare oferit again de nvidia/AMD).

Situatie ipotetica: AMD produce o chestie extrem de inovativa, si produce 3 modele care toate 3 sunt net superioare oricarei placi de la nvidia. una la 100 lei, alta la 1000 lei, si alta la 5000 lei.

O luam pe cea de 100 lei. E mai rapida (nu uita, situatie teoretica) decat orice alternativa de la Nvidia. Aceasta placa va fi low end (pret de lowend) sau highend(performanta este highend, dar nu se compara cu cele 2 variante mai scumpe).

Astept parerea asupra acestei situatii teoretice, nu improbabilitatea ei.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Nu vă luaţi după preţ. Uitaţi-vă cât costă AMD FX 4100 sau 4170 care are un preţ incredibil, şi uitaţi-vă şi vedeţi cât de prost e faţă de competitorul la preţ (Phenom II X4 pentru 4100)

Posted

Nu vă luaţi după preţ. Uitaţi-vă cât costă AMD FX 4100 sau 4170 care are un preţ incredibil, şi uitaţi-vă şi vedeţi cât de prost e faţă de competitorul la preţ (Phenom II X4 pentru 4100)

Poate te ajuta, pe moment, dar in timp apar noi modele.

Exemplu, primul calculator pe care l-am avut, a costat 30mil (cam acum 8 ani). A fost super pentru vremea aia, dar lucrurile au evoluat si cativa ani mai tarziu am fost nevoit sa-l inlocuiesc (desigur, cu asta, la care am mai schimbat componente). Cand l-am luat, am dat 22mil (cu tot cu monitor, 4mil sau ceva de genul).

Ei, daca te uiti acum pe piata, vei vedea performanta net superioara la un pret mult mai mic. Am prieteni care cu 15mil si-au facut nava spatiala (chiar si ce-l pe care l-am facut cadou e mai bun ca al meu, si cat am dat, 12 si ceva?).

Pretul face diferenta in final.

fWy1P.gif

• Moderators
Posted

No shit! Eu ce-am zis ? :))

Dar ar mai fi un factor, de exemplu diferentele de pret intre AMD si Intel. Ambele firme au politici de pret diferite, pentru procesoarele cu performante similare din ambele categorii. E dreptul fiecaruia sa aleaga o politica de pret care li se potriveste.

DAca AMD, e mai ieftin ,e alegerea lor si-asa mai departe. Cel putin asa spun fanii AMD.

• 3 weeks later...
  • 2 years later...
Posted

Am ales '' caracteristicile intrinseci și performanțele componentei '' .

Desigur , mai arunc o privire către diverse opinii , experiențe anterioare dar ... nu mă influențează așa mult .

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.