+GodsOtherHand Posted June 26, 2012 Report Posted June 26, 2012 Am vazut o chestie foarte interesanta si m-am gandit sa v-o prezint si voua. E vorba despre mintbox, un calculator economic, ideal pentru aplicatii office. Aveti aici o imagine cu el langa o telecomanda si un mouse. Dupa cum vedeti, este mic, de dimensiunea unui router normal(insa nu e un router, e defapt un calculator). Modelu din imagine este modelul PRO (umpic mai rapid..ceva mai mult ram.. Ceva mai mult consum => ceva mai caldutz=> deaia are acele striatii in modelul carcasei, pentru a radia caldura suplimentare), Nu are nici un radiator, singurul zgomot find facut de hardul intern de 250 GB. Modelul standard vine echipat cu APU G-T40N (1.0 GHz dual core + Radeon HD 6290 – 9W) si cu 4gb rami. (Eu personal detin un APU c-60 .. teoretic ar trebui sa fie mai lent decat G-T40N, si totusi pot rula windows8 perfect + Office, jocuri usoare gen Devil may cry 4, etc). Partea buna e ca nu e nimic lipit direct pe placa de baza, insemnand ca memoria si hardu pot fi schimbate dupa cum doriti.. Usor ii mai puteti pune niste rami (nu vad dc ai vrea..) sau un SSD. Also, poti instala Windows pe el daca nu iti palce LinuxMint. Consumul nu e nici el de neglizaj.. 8-17W (8 in idle, si 17 in full load). Varianta Pro aduce un procesor usor mai puternic si ceva mai multa memorie APU G-T56N (1.65 GHz dual core + Radeon HD 6320 – 18W) si 8Gb de rami. Consumul e si el putin afectat, devenind 9-24W. Totusi, mult redus fara de majoritatea calculatoarelor personale. Partea cu adevarat impresionanta (parerea mea) e conectivitatea. Dual-head display HDMI + DisplayPort Digital 7.1 S/PDIF and analog 2.0 audio, both input and output Gigabit Ethernet WiFi 802.11 b/g/n + BT combo with dual antennas 2 USB3 ports + 2 USB2 ports 2 eSATA ports Bay for 2.5” SATA HDD 2 mini-PCIe sockets / 1 mSATA Serial RS232 port Pentru mai multe detalii (+ pret) puteti accesa blogul celor de la LinuxMint: http://blog.linuxmint.com/?p=2055 totusi cu mare regret adaug faptul ca sunt intradevar dezamagit..Daca imi explica cineva de ce asta costa 17 milioane, pe cand un netbook cu aceleasi componente + ecran + baterie +ventilator.. desii fara atatea mufe (care pot fi usor adaugate) costa sub 15 milioane.. 2 love is a verb Love is a doing word
gaby Posted June 26, 2012 Report Posted June 26, 2012 , am citit tot ce scrie mai sus, si, m-am uitat si pe blog-ul linuxmint. Cel din poza de mai sus pare a fi un router in toata regula, cu toate astea, vad ca exista si preturi, si, link-urile chiar functioneaza , asadar, platesc 500 de dolari pentru un router ? Am inteles eu prost ? Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
+GodsOtherHand Posted June 27, 2012 Author Report Posted June 27, 2012 nu e un router, e un calculator de dimensiunea unui router. Contine un APU de la AMD(sti tu..chestiile alea cu care se lauta ca au CPU + GPU pe un singur chip) din seria G, precum si 4 sau 8gb de ram. Un hard de 250 gb, wireless (deaia is alea 2 antene, ca sa aiba semnal mai bun..cred), si multe mufe. E vorba despre mintbox, un calculator economic, ideal pentru aplicatii office. love is a verb Love is a doing word
gaby Posted June 27, 2012 Report Posted June 27, 2012 , aproape ca tot nu imi vine sa cred (adica am impresia ca articolul e pamflet), mai mult din cauza asemanarii izbitoare cu un router: Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
+alex008 Posted June 27, 2012 Report Posted June 27, 2012 HDMI Gaby.. monitorul ala merge cu un cablu HDMI care se baga in mufa respectiva. Mouse-ul si tastatura prin usb si antenele sa para ca e mai fioros i-au pus cornite
gaby Posted June 27, 2012 Report Posted June 27, 2012 Yeap, apoi am vazut portul HDMI si, am inceput sa elimin motivele de neincredere . Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
Moderators Dan O. Posted June 27, 2012 Moderators Report Posted June 27, 2012 Lipesti pe el un sticker, care sa scrie: NU este Router, este PC !" Chestiile astea se folosesc in companii, care au sedii internationale, unde utilizatorii au nevoie doar de o interfata web cu acces la serverele centrale. Totul se lucreaza pe servere direct, nu se stocheaza date local, nimic. Mult spatiu de pe birou este economisit,nu au prea multe cabluri.. etc etc.
+GodsOtherHand Posted June 27, 2012 Author Report Posted June 27, 2012 Lipesti pe el un sticker, care sa scrie: NU este Router, este PC !" Chestiile astea se folosesc in companii, care au sedii internationale, unde utilizatorii au nevoie doar de o interfata web cu acces la serverele centrale. Totul se lucreaza pe servere direct, nu se stocheaza date local, nimic. Mult spatiu de pe birou este economisit,nu au prea multe cabluri.. etc etc. De ce numa in companii? Sincer, performance-wise e suficient pentru un utilizator obisnuit (conecteaza asta la o tastatura+mouse wireless (prin acel bluetooth 3 cu care vine echipat), la un TV, si teai rezolvat. Muzica, filme (merge 1080p pe el), chat, browsing, office.Ce altceva iti mai trebuie? ) Cum ziceam, pretul e o dezamagire imensa pentru mine love is a verb Love is a doing word
Moderators Dan O. Posted June 27, 2012 Moderators Report Posted June 27, 2012 M-am exprimat gresit, e folosit mai des in companii. Utilizatorul, de rand, se gandeste ca tine, la pret.
+GodsOtherHand Posted June 27, 2012 Author Report Posted June 27, 2012 pai logic, cand pot sa iau asta http://www.emag.ro/netbook-asus-cu-procesor-amd-c60-1-0ghz-1gb-320gb-amd-radeon-hd-6290-freedos-negru-1015bx-blk060w/pd/E1HKTBBBM/ (procesor e de generatia mai veche, dar imediat o sa apara de generatia asta, la acelasi pret), ii trantesc inca niste rami, un hub deala pentru mai multe USBuri daca am nevoie, si am exact aceasi chestie. love is a verb Love is a doing word
+GodsOtherHand Posted June 27, 2012 Author Report Posted June 27, 2012 Sunt curios de ce consuma asa mult cel prezentat de tine Pav fata de mintbox, mai ales cand un SSD consuma mai putin ca un HDD, si intel ATOM consuma again mai putin ca un APU.. love is a verb Love is a doing word
+Pavilion Posted June 27, 2012 Report Posted June 27, 2012 sursa de alimentare .. " Sunt si ATOM-uri care consuma 13W .
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now