gaby Posted July 8, 2012 Report Posted July 8, 2012 Mini calculatorul prezentat in imaginea de mai jos, are sistem de operare Android 2.3, si este dezvoltat de catre VIA. Procesorul acestuia este VIA WorderMedia de generatie ARM11, cu frecventa de 800 MHz, 512 MB ram si 2GB memorie interna, GPU integrat ce poate face playback video la 720p, plus slot pentru microSD. Toate aceste componenete sunt asezate pe o placa de baza in format neoITX. Lipseste doar conectivitatea Wi-Fi si ecranul tactic cu care eram obisnuiti, dar am zis ca este un calculator nu un telefon sau o tableta. Conexiunea la Internet se face prin cablul clasic RJ-45 si putem atasa un monitor prin HDMI sau VGA. Mai are 4 port-uri USB 2.0 si 2 jack-uri audio. Sistemul Android a fost optimizat pentru a lucra cu tastatura si mouse, pretul PC-ului este de 50$, precomenzile au inceput deja, iar livrarile se vor face din luna iulie a anului curent. Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
+Pavilion Posted July 8, 2012 Report Posted July 8, 2012 Cât costă? Mi-ar plăcea unul. Unde vine montat? Încape într-o carcasă normală?
+GodsOtherHand Posted July 8, 2012 Report Posted July 8, 2012 Numi place. De ce? Pentru ca: 1. E scump. Raspberry Pi e doar 35 de dolari 2. Procesor enervant, nu merge Ubuntu instalat pe el (ARMv6 nu e suportat, so nu aduce cu nimic in plus fata de Raspberry Pi ). 3. Desii are GPU integrat, e mai slab decat cel de pe Raspberry Pi (care duce 1080p lejer). 4. Nu e open. Pe cand Raspberry Pi a lansat documentatie, tutoriale, si e sustinut de multe distributii importante ( Arch, Fedora, dar mai ales Debian), asta e doar asa.. daca merge,bine. Daca nu, asta e. (paremise ca e blocat bootloaderu, deci nici nu poti sa faci asta..) App, in legatura cu montarea.. exista de cumparat carcase, dar nu prea are rost. Eu mias cumpara niste lego (daca nu am deja) si mias construi propria carcasa Nu porduc mai deloc caldura, so nu ai nevoie de aerisire, si nu ai de ce sati faci griji ca se topeste plasticul love is a verb Love is a doing word
+Pavilion Posted July 8, 2012 Report Posted July 8, 2012 Procesorul e single core, nu? Dacă da, nu-l iau. Şi eu prefer mai bine http://www.omgubuntu.co.uk/2012/02/25-raspberry-pi-pc-goes-on-sale/ . Nu trebuie să te chinui cu o sursă de PC (mufa aia mare cu 4 pini). Ce spune cineva care l-a cumpărat: am pus debian. NU poate fi folosit ca un PC low level pentru ca nu exista hardware acceleration, deci totul se misca cam in reluare. pe un alt card am pus Raspbmc care se misca binisor. Are o problema cu x264-uri stream-uite prin LAN, dar plugin-urile merg bine, se misca onorabil si telecomanda Antec Veris a functionat plug and play. Cand o sa mai am timp o sa ma mai joc nitel cu el. Pana acum sunt placut impresionat.
+GodsOtherHand Posted July 8, 2012 Report Posted July 8, 2012 citatu este despre ce comp? love is a verb Love is a doing word
+GodsOtherHand Posted July 8, 2012 Report Posted July 8, 2012 Faptul ca se misca totul in reluare nu prea cred..o fi facut el o tampenie. nare cum sa duca filme 1080p si sa se miste un LXDE in reluare.. love is a verb Love is a doing word
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now