Jump to content

Poate Numele De Domeniu Fi Considerat Server De Mail?


axinte

Recommended Posts

Exista macar o circumstanta in care numele de domeniu poate fi considerat server de mail? De exemplu edu.ro in office@edu.ro

Din ce stiu, si din ce vad in definitii online, serverul de mail este softul folosit pentru primirea, routarea si trimiterea mesajelor electronice, sau prin extensie, hardul care gazduieste acest soft.Dar citeva persoane, de exemplu un profesor intr-un chestionar pentru incepatori, la intrebarea, "Ce este edu.ro in adresa de mail office@edu.ro, da trei optiuni printre care una este numele de utilizator, si alta serverul de mail, si afirma ca cea din urma e raspunsul corect. Cum poate fi considerat numele de domeniu ca fiind server de mail? Chiar daca sub numele respectiv de domeniu este gazduit doar un server de mail, nu cred ca acel nume de domeniu poate fi considerat server de mail. Numele de domeniu este o adresa, o simpla adresa. Nu pot confunda oficiul postal cu adresa sa. Imi poate explica vreun cunoscator care e circumstanta in care numele de domeniue este considerat server de mail?

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Bun venit pe forum!

Serverele pot fi privite din două unghiuri. Acestea pot fi aplicația sau aplicațiile care furnizează anumite servicii într-o rețea ori dispozitivele care găzduiesc aceste aplicații și duc la același rezultat, adică furnizarea unui serviciu în rețea, fie e-mail, dns, file server, controlor de domeniu, DHCP server, etc.

Adresa de e-mail este compusă din două părți, "partea locală" și domeniul. Poate confuzia apare când încercați să înțelegeți domeniul.

La rândul său, domeniul este compus din mai multe componente, aici mă refer la:

edu - este așa numitul second level domain

.ro - top level domain

Cele două împreună pot forma un hostname, deci numele serverului (ca dispozitiv) dacă ar fi singurul dispozitiv din domeniu. În cazul în care există mai multe servere în domeniu poate să se atribuie un hostname pentru fiecare serviciu...de ex: mail.edu.ro sau dns.edu.ro, proxy.edu.ro, etc. Acest hostname poate deveni la rândul său un sub-domeniu (ex: mail.edu.ro este sub-domeniul serverelor de mail), iar serverele ar putea fi denumite astfel: s1.mail.edu.ro, s2.mail.edu.ro ș.a.m.d.

Elementul de confuzie este faptul că vă gândiți că în spatele domeniului pot fi multe servere, dar nu a fost mereu așa.

Întrebarea din acel chestionar este prost formulată, o înțeleg eu greșit, sau acel profesor nu înțelege pe deplin termenul de server. În orice caz, aș propune reformularea ei, sau a răspunsurilor posibile.

Cine consideră că poate completa este invitat s-o facă. Uneori mă fac mai greu de înțeles, sau nu găsesc formulările potrivite, deoarece materialele de specialitate sunt în limbi străine iar termenii pot fi traduși fără să se ia în considerare contextul.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

De cele mai multe ori nici macar nu se afla un server de email in spatele domeniului care compune o adresa de email. De exemplu x@gmail.com, x@hotmail.com, x@yahoo.com, nicicare nu au server de email pe domeniu, MTA-urile sunt pe alte hostname-uri. Din punctul meu de vedere profesorul respectiv nu intelege clar cum functioneaza serviciul de DNS + Email si ar trebui sa i se atraga atentia.

O zi buna,

Marius David

ROHOST.COM

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.