Jump to content

Recommended Posts

Posted

Un studiu desfăşurat de Universitatea din Birmingham a arătat că majoritatea celor care obişnuiesc să descarce conţinut piratat apelând serviciile reţelelor de tip BitTorrent sunt luaţi în evidenţă şi monitorizaţi de un număr de agenţii, printre care şi grupuri care se ocupă cu protecţia drepturilor de autor.

Din informaţiile colectate de-a lungul unei perioade de 3 ani reiese că majoritatea celor care descarcă materiale piratate foarte populare, cum sunt filmele de cinema abia apărute, sunt luaţi vizor de aceste agenţii chiar şi după numai 3 ore de activitate în cadrul reţelei de filesharing. Descărcarea oricărui torrent din top 100, cum ar fi noul film The Dark Night Rises , este observată rapid de agenţiile de monitorizare iar adresa IP a utilizatorului trecută într-o bază de date ce poate servi mai târziu pentru probarea acuzaţiilor în faţa unui tribunal. Totuşi, sistemul nu face distincţia între utilizatori BitTorrent ocazionali şi cei foarte activi, care descarcă în mod regulat conţinut p

Cercetătorii au descoperit că în prezent activează aproximativ 10 firme de monitorizare, dar numai o mică parte dintre acestea sunt grupuri de copywright. În timp ce o parte au fost identificate ca fiind companii de securitate şi laboratoare de cercetare, 6 dintre acestea îşi desfăşoară activitatea din spatele unor firme de hosting independente şi nu au putut fi identificate cu exactitate.

Potrivit directorului acestui studiu, Dr. Tom Chothia, multe dintre firme aleg să păstreze pur şi simplu datele colectate, în speranţa că se vor dovedii valoroase în viitor. Totuşi, în ciuda activităţilor intense de monitorizare, cercetătorii sunt de părere că informaţiile colectate pot cel mult să constituie dovadă pentru folosirea reţelei de file-sharing, fără a da detalii cu privire la fişierele descărcate şi distribuite mai departe de utilizatori. În aceste condiţii, acuzarea în instanţă a utilizatorilor supuşi procesului de monitorizare ar fi dificilă, fiind nevoie de mai multe dovezi concrete pentru probarea acuzaţiilor de piraterie online.

Sursa

• Moderators
Posted

Se aplică aceeaşi chestie şi în cazul uTorrent?

P.S. Dacă pe PC-ul meu a fost descărcat ceva ilegal, cum dovedesc ei că nu a fost mama / tata / sora / fratele?

Posted

Buna intrebare. Eu unul folosesc uTorrent-ul si eram si eu interesat sa aflu daca e si in cazul meu, dar nu am gasit. Si in legatura cu inrtebarea a 2-a,nu cred ca pot demonstra asta :)

Pentru cei ce au RDS e mai fain, pentru ca au nevoie de mai multe chestii ca sa arata ca TU ai intrat acolo, intrucat la fiecare conectare obtii alt IP..

si la mine se schimba ip-ul de fiecare data cand restartez calculatorul, sau si router-ul :)

Posted

Ei pot afla, primesti un IP dintrun anumit set deIPuri, nu primesti total random.. plus RDSul poate tine minte cine a avut ce ip cand (doar te loghezi la ei cu ID si PASS, nu?) . Dar complica lucrurile macar :D

App, Tor merge cu torrenturi?

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Ei pot afla, primesti un IP dintrun anumit set deIPuri, nu primesti total random.. plus RDSul poate tine minte cine a avut ce ip cand (doar te loghezi la ei cu ID si PASS, nu?) . Dar complica lucrurile macar :D

ai perfecta dreptate.

in al doilea rand, la ce te referi cand zici "Tor" ?

Posted

Nu se complica treaba chiar deloc. Autentificarea se face pe un server Radius de regula, ale carui loguri pot contine toate datele sesiunilor clientilor.

Posted

Aia am gasit-o si eu acum Lus... Stau si ma gandesc, cum de tocmai PROTv cu voyo s-au gasit sa lupte contra pirateriei? Hai sa mergem la cinema unde baga niste filme proaste si vechi sau sa ne uitam la tv care e cu 10 ani in urma... poate cea mai ieftina ar fi voyo nu? adica dau 3-5 euro pt un film cand castig 250 de euro sau mai putin din care trebuie sa platesc impozite, intretinerea, tv/net/tel si mancare si haine si o pasta de dinti... oare ne permitem toti voyo care si ele in urma cu 5-7 ani?

• Moderators
Posted

E exact ca si pana acum. Descarci pentru tine, ok, daca distribui la alte persoane, not ok.

DC++ sucks anyway.

Iar ISP-urile au dreptul sa monitorizeze traficul, dar nu sa monitorizeze ce descarci/share-uiesti. In baza contractelor fiecare abonament are un trafic lunar, iar in momentul in care acel trafic a fost depasit, ti se limiteaza viteza (cam asa era din cate imi aduc aminte), dar cum p2p-ul se bazeaza pe decarcarea simultana de la mai multe persoane, utilizatorii nu simt diferenta. :D

Plus ca RDS e metropolitan in toata tara, plus ca au scos limitarile.

Posted

Pai tu descarci de la cineva care distribuie. Dar si ala, la randul lui, a descarcat de undeva. Daca e ilegal sa distribui atunci de la cine mai descarci ? :))

Nu prea mai sunt ISP care limiteaza traficul lunar. Cei care obisnuiesc sa faca asta sunt operatorii GSM.

Daca ISP-ul iti limiteaza viteza la X Kbps, nu te ajuta nici un P2P si nici 1000 de conexiuni paralele ca sa depasesti viteza X.

• Moderators
Posted

Inteleg ce zici, dar eu spun simplu, sunt un utilizator, descarc de pe net, daca "organu" ma prinde, se va duce si-l va cauta pe ala care distribuie pe net. Eu sunt noob, nu stiu ce fac dar am invatat sa descarc torrente. :D

Pai chestia ce-o spui tu cu limitarea de viteza se refera mai mult la download de pe extern, intern, metropolitan, nu se aplica...parca.

Posted

E responsabilitatea fiecarui cetatean de a cunoaste la ce se expune atunci cand desfasoara o activitate.

Da. N-am stiut ca vorbesti de cazul in care ai banda diferentiata extern/metro.

• Moderators
Posted

N-ai inteles Raziel, eu descarc pentru mine, voit, dar daca nu distribui mai departe, nu ma pot condamna pentru asta. :D Cat despre "uploaderi" cest la vie, am fost si eu la randul meu, stiu la ce riscuri m-am pus, mi-a trecut, si gata. :D

La fel si tanti aia din link-ul pus de GOH, daca nu le distribuia, poate ca nu o se judecau in momentul de fata...

PS: sa nu se inteleaga gresit, daca nu se judecau acum in cazul incare nu distribuia acele melodii, nu inseamna ca nu ar fi patit nimic, probabil alte amenzi ar fi luat, nu stiu chiar asa, toate detaliile.

Posted

Stai linistit. Nu stiu cat e de legal sa descarci sau sa ai in calculator material piratat. Nu cred ca trebuie sa fi neaparat distribuitor ca s-o patesti.

Posted

Oficial e ideea ca si daca le descarci si nu distribui dar in Romania mai merge inca. O patesc cei care intrec masura si exagereaza cu piratatu nu utilizatoul de zi cu zi care isi descarca un film doua pe saptamana. Nu de alta dar si amchetatorii si judecatorii daca ii luam la rand nu stiu daca gasim vreunul care sa nu fi descarcat vreo melodie sau vreun film. In strainatate nu merge asa, dar acolo dintr-un salariu de 2000 sau mai mult de euro iti poti permite un joc un film original fata de Romania unde abia traiesti de pe o zi pe alta.

Acum serios cum poti sa nu distribui ceva daca te obliga sa faci share pt a-ti entine ratia de peste 1?

Posted

as adauga asa de chestie.. este imposibil ca toata lumea sa aibe ratie peste 1. media tuturor ratiilor este de 1, indiferent ce ai face. ( asta ignorand downloadurile care nu se iau in considerare)

Nu esti obligat sa jocu jocuri pe comp daca nu ti le permiti.. dupa ideea asta, e ok ca eu sa fur un BMW, pentru ca efectiv nu am cum sa il cumpar..

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.