Jump to content

Recommended Posts

Posted

Din mufa cea mare care intra in placa de baza ultimii 4 pini se introduc optional ? La ce folosesc , sau ce alimenteaza ?

Intreb pentru ca calculatorul a fost cumparat cu ultimii 4 pini scosi. Acum cumparand alta sursa ma-am gandit sa-i conectezi si pe ăia

post-30303-0-16355900-1347196605_thumb.j

Posted

Daca vei vedea sunt 20 pini pe cel lung si 4 cel mic... asta iti da posibilitatea sa folosesti sursa la o placa de baza care are 20 de pini sau una care are 24 de pini. Deci daca inainte erau doar 20 de pini vei pune doar cea de 20 de pini. Daca placa de baza suporta 24 de pini le pui pe amandoua. Vezi ca sunt surse direct cu 24 de pini si susrse cu 20+4. Cele cu 20+4 acum ai in imagine sunt mai ok in ideea in care le poti pune pe placi de baza care suporat doar 20 de pini.

Posted

Din cate stiu eu, nu e obligatoriu sa fie conectati toti cei 24 de pini (dar daca ai, sure). Citisem ca ajuta la alimentarea placii video de pe PCIE, dar probabil sunt prostii.

Daca nu ai sursa compatibila si vrei neaparat sa-i conectezi pe toti 24, gasesti adaptori, foarte ieftin.

fWy1P.gif

Posted

Poți să-i conectezi, sau nu.

Cei patru pini sunt pentru redundanță sau necesar mai mare de curent. Plăcile merg cu sau fără ei, în funcție de consumatorii care sunt conectați la placa de bază.

Posted

Din cate stiu eu, nu e obligatoriu sa fie conectati toti cei 24 de pini (dar daca ai, sure). Citisem ca ajuta la alimentarea placii video de pe PCIE, dar probabil sunt prostii.

Vorbim de revizia ATX v2, unde cei 4 pini suplimentari sunt: +12V (galben), +5V (rosu), +3.3V (portocaliu) si unul de masa (negru). Cei 4 pini suplimentari ajuta si la alimentarea placii video, nu ai citit prostii.

Daca ai sursa si placa de baza compatibile cu standardul, pai atunci bucura-te de el.

• Upvote 1
Posted

Alimentarea primara a placii video se face din slot, deci, din placa de baza.

La calculatoarele mai noi, exista inca o mufa de 4+4 pini, cu 2 fire de +12V si 2 GND care alimenteaza procesorul.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.