Jump to content

Ce este un UPS si pentru ce este folosit?


gaby

Recommended Posts

UPS este prescurtarea de la Uninterruptible Power Supply, si este menit ca la intreruperea curentului sa mai ofere inca o bucata de timp (in functie de puterea pe care o poate debita si de consumul aparatului/lor conectate) tensiune calculatorului sau aparatului conectat la acesta.

Calculatorul sau aparatul ce se doreste a fi conectat la UPS nu va mai fi conectat direct la priza, modeul conectarii aratand in urmatorul fel:

VBkqyEX.png

Priza -> UPS -> Calculator/aparat(e)

UPS-ul este capabil sa comunice cu calculatorul dvs. pe portul COM2 in asa fel incat sa te avertizeze de lipsa tensiunii de la retea (exista un driver de sistem care se poate instala astfel incat calculatorul sa dialogheze cu UPS-ul) si sa va puteti salva in timp util documentele la care lucrati. Pe langa acest avantaj major, mai exista si avantajul in care eventualii "paraziti" produsi de frigider sau ceva asemanator nu vor mai influenta calculatorul.

In cazul in care doriti sa achizitionati un UPS, ar trebui sa tineti cont in principal de puterea totala a consumatorilor alimentati de UPS care trebuie sa fie mai mica sau egala cu puterea nominala a UPS-ului. Daca e mai mare, UPS-ul nu poate asigura curentul necesar, asa ca il luati degeaba. Daca e egala, calculatorul va mai rezista pe baricade cateva minute. Daca e doar jumatate din puterea UPS-ului, calculatorul o mai poate duce chiar si o jumatate de ora. Atentie, daca s-a luat curentul si monitorul era stins, aprinderea monitorului poate realiza instantaneu resetul calculatorului (se produce un varf de curent pe care UPS-ul nu-l poate satisface daca e prea slab, asa incat tensiunea oferita poate scadea foarte mult cateva fractiuni de secunda).

Numai bine :pct2:!

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Mai menţionez câte ceva:

1. Luaţi un brand de calitate, nu pocnitori care mai mult rău fac decât bine.

2. Dacă nu mă înşel, UPS-ul are rolul şi de a stabiliza tensiunea. Aşadar, mai multă bucurie pentru sursa care vă alimentează calculatorul.

3. Bateriile se vor termina după un timp. Aşadar, trebuie înlocuite după o bucată (nu chiar mică) de timp.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.