Jump to content

Ce Inseamna Branding / Rebranding?


gaby

Recommended Posts

In ultima vreme pe internet se vorbeste tot mai mult despre branding, rebranding, domenii brandabile, etc., drept pentru care utilizatorii mai noi in domeniu incep sa isi puna intrebari precum: ce o fi ala branding? dar rebranding?

Ei bine, voi incerca in acest topic sa elucidez aceste mistere :P. Astfel, brandingul reprezinta procesul de crearea si intretinere a unui brand (totalitatea metodelor prin care o organizatie sau un produs comunica, simbolizeaza si se diferentiaza catre audientele sale).

Un nume de brand nu este altceva decat un cuvant care ramane in mintea cumparatorului, iar daca reusiti sa deveniti un brand in industria in care activati, asta poate insemna venituri mai mari si concurenta mai mica. Brandingul incorporeaza pe langa numele companiei/site-ului si logo-ul/"ambalajul".

Mai pe scurt, putem spune ca un brand inseamna mai mult decat un logo si un slogan, reunind un set de concepte prin care o firma/website se identifica pe o piata, ceea ce se poate spune ca este un manual de identitate pentru aceasta.

Acum, pentru termenul de rebranding este mai dificil de dat o definitie bine delimitata, el fiind folosit adesea pentru a semnaliza o schimbare de logo sau nume, o noua campanie de advertising, un set nou de brosuri sau de afise cu un stil vizual diferit, un nou ambalaj pentru un produs existent. Asadar, prin acest termen se poate intelege orice actiune din cele de mai sus, cu conditia ca procesul respectiv sa duca la modificarea perceptiei consumatorului vis-a-vis de brandul in cauza (al unui produs, al unui serviciu sau al unei companii).

Haideti sa vedem si un exemplu de rebranding:

Ss6Cs.png

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

As adauga si eu cateva lucruri:

Prin definitia data de Forbes, un brand incepe cu un cuvant care poate fi considerat si trademark. De aceea un brand autentic e acea denumire mai neobisnuita, chiar originala. Acum definitia brand in general e mai vasta, e acea denumire prin care un produs sau mai multe, primesc recunoastere, sunt asociate, inclusiv cel ce ofera. Brand poate fi si ceva ce nu e extrem de popular, dar se identifica cu ceva, ceva ciudat sa zicem, dar in online brand mi se pare ca inseamna un site in general non-emd si cu autoritate mare care grupeaza un produs, produse sau servicii/serviciu. Un site preocupat de imaginea pe care o creaza, pentru ca brand-ul implica si riscuri, se poate vorbi si de bine, si de rau de el.

  • Upvote 1

Va invit sa vizitati categoria: Cheat Codes a forumului, precum si: Cerinte de Sistem.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.