Jump to content

Sopa Virus - Un Nou Virus Circula Pe Internet


gaby

Recommended Posts

SOPA (Stop Online Piracy Act) este, sau mai bine zis a fost un proiect de lege care practic facea Internetul ilegat. Astazi, se pare ca un virus a inceput sa circule pe internet, si sa eperie utilizatorii infectati tocmai prin enuntarea principiilor proiectului SOPA.

Practic, virusul dezactiveaza antivirusul (daca exista) si afiseaza o ferestra (ca cea din imaginea de mai jos) care nu va mai permite sa porniti niciun alt program. De asemenea, pentru solutionarea problemei veti fi invitat sa achitati o taxa/"amenda" de 200 $ sau € prin Western Union sau MoneyPak. Mesajul castiga credibilitate prin afisarea intr-un mod ostentativ a mai multor elemente de identificare ale guvernului american la care se mai adauga un aparent ID unic si IP-ul real al computerului afectat:

sopavirus.png

Chiar daca printre mesajele de mai sus respectiva infectie va promite ca vi se vor sterge datele de pe computer, fapt care nu se intampla, infectia nu este cu nimic mai putin periculoasa.

Daca ati fost cumva infectat cu acest virus, aici veti gasi o solutie de devirusare: How to remove SOPA Virus?

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Chiar recent, un calculator la munca a fost infectat cu un virus ciudat. E un fel de malware, stiti voi alea care-ti ascund desktop-ul, iti instaleaza ceva si ala zice ca e critical sa repari, si te pune sa platesti ceva pe net, ca sa iti rezolvi problemele...etc.. DOAR CA, asta era mai diferit. Ecranul se umple cu o pagina alba cu scris negru cu logo-ul politiei romane si mesajul e ca ai fost gasit folosind produse piratate ce incalca legile romane..

Probabil e varianta romaneasca a acestui SOPA virus. :D

Interesant e ca, l-au facut in asa fel incat nu-ti da voie sa accesezi nici macar task manager, nu mai merge nimic pe el. Poti da restart, se reporneste in mod normal, dar dupaia porneste chestia asta ce-ti acopera tot ecranul. Poti intra in safe mode, iar personal, am rezolvat cu system restore (n-am avut chef sa ma chinui cu soft-uri de scanare si dezinstalare).

Desi antivirusul nu lasa sa treaca nimic, userul nu e chiar asa avansat. A accesat un site, aiurea, numai prostii cauta astia pe net, nu stiu cum reusesc, si site-ul a pus sa dea click pe o reclama falsa, anti-virusul a pornit, adica, l-a atentionat ca e ceva in neregula, si userul a dat OK pe, un fel de "continue on this site", i-a aparut apoi o fereastra din antivirus care ii cerea scanarea si stegerea fisierelor pe care probabil virusul le-a downloadat in calculator si usrerul o fi zis: "NU, nu vreau sa sterg nimic ca ma omoara IT-ul ! Nici macar nu le zic ca mi-a aparut asa ceva, ce se poate intampla?" Si-apoi ..boom, dim momentul in care a dat continue acolo, ecranul alb..full screen, nu puteai sa faci nimic :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.