Jump to content

Ce Este O Imprimanta? Tipuri De Imprimante.


gaby

Recommended Posts

Imprimanta reprezinta un periferic de iesire, si este utilizata pentru transpunerea informatiei (document text, poza, fisier grafic, etc.) din calculator pe hartie.

Imprimantele pot fi clasificate in functie de mai multe criterii, precum: scopul utilizarii (imprimare/tiparire), rapiditate, procedeu, dimensiunile maxime ale hartiei pe care se doreste imprimarea, tec.

De asemenea, pana in momentul de fata exista patru tipuri de imprimante, dupa cum urmeaza:

  • matriceale sau cu ace - folosite pentru foi de calitate scazuta, facturi fiscale, etc., si este singurul model de imprimanta care permite imprimarea simultana a 2 sau 3 exemplare, folosind hartie autocopiativa.
  • inkjet (cu jet de cerneala) - folosite pentru documente si poze sau fisiere grafice, viteza de printare fiind in general una medie.
  • laser - tiparesc cu ajutorul unor raze laser ce transpun imaginea pe un cilindru incarcat electrostatic ce atrage tonerul (sub forma de praf) si il distribuie pe foaia care trebuie sa fie tiparita. Aceste tipuri de imprimante pot fi folosite in aceleasi scopuri ca si cele inkjet.
  • cu imprimare termica - folosite pentru legitimatii, carduri, etc., si pot printa pe o hartie speciala.

Toate tipurile de imprimante pot transpune informatia pe pe hartie de dimensiuni diferite, de la A0 - numai plottere (imprimante de dimensiuni mai mari folosite in general de firme pentru scheme CAD, afise, etc.) si pana la plicuri, fotografii, etc.

Un alt articol interesant pe tema imprimantelor: imprimanta.png

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Mai poţi îmbogăţi la tipuri de imprimante :)

Imprimante cu jet de cerneală (Injket) - este cel mai răspândit tip de imprimantă datorită costului redus de achiziţie; tehnologia de tipărire constă în pulverizarea unor picături microscopice de cerneală prin mici orificii punctiforme, numite duze. Aceste imprimante pot tipări alb/negru şi color. Sunt adresate utilizatorilor obişnuiţi ce tipăresc un volum redus de documente

Imprimante laser - sunt proiectate pentru tipărirea de volume mari de documente; pentru imprimare se utilizează tehnologia laser şi particule de toner (pudră de cerneală). Viteza de imprimare este mare, iar calitatea imprimării este foarte bună. Costurile de achiziţie a consumabilelor sunt mari (în special al imprimantelor color) şi sunt adresate mai ales firmelor şi organizaţiilor

Imprimante matriceale sau cu ace - documentele sunt tipărite pe baza impactului unor ace metalice asupra unei bande tuşate, numită ribbon. Sunt imprimante zgomotoase, care se folosesc mai ales la imprimarea mai multor documente în acelaşi timp (documente auto-copiante: facturi, chitanţe, etc.)

Extras din modulul 1 pentru pregătirea examenului ECDL.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.