Jump to content

Cum Pot Posta Pe Forum? Ghid Explicativ.

gaby

Recommended Posts

Pentru ca exista utilizatori ai forumului care nu stiu sau nu sunt siguri cum sa posteze, m-am gandit ca un asemenea articol ar fi binevenit. Asadar, primul pas pe care trebuie sa il faceti pentru a putea posta (raspunde altor utilizatori si posta subiectele proprii) pe forum, este sa va creati un cont; si asta nu pentru ca asa vreau eu sau oricine altcineva, ci din cauza botilor (daca postarea ar putea fi realizata si fara cont, forumul ar fi plin de tot felul de mesaje nedorite). Tot pentru incepatori a fost creat si acest topic care va vine in ajutor in acest sens:

Odata ce ne-am creat si validat contul, va trebui sa ne autentificam (folosind butonul Sign In din coltul dreapta sus al forumului). Dupa autentificare, nu mai ramene decat sa navigam in categoria dorita, si sa procedam astfel, in functie de actiunea dorita:

• vedem un topic care ne intereseaza, dam click pe el, citim continutul acestuia, dupa care daca avem ceva de spus, folosim butonul Add Reply (Adauga Raspuns) ce se gaseste in partea dreapta sus sau jos a topicului, sau caseta Fast Reply (Raspuns Rapid), ce se gaseste numai in partea de jos a forumului, central.
    Daca dorim sa citam postul unui alt utilizator, putem folosi butonul Reply aflat in partea dreapta, la sfarsitul postului in cauza. Pentru a cita si raspunde mai multor utilizatori in acelasi timp, vom folosi butonul MultiQuote aflat tot in partea dreapta, la sfarsitul fiecarui post.
  • dorim sa creem un nou topic/subiect intr-o anume categorie - pentru aceasta, trebuie bineinteles sa intram in cateogria ce are legatura cu subiectul (daca nu sunteti siguri de categorie, cititi cu atentie descrierile fiecareia si sigur o veti gasi pe cea potrivita), urmand sa apasam pe butonul Start New Topic aflat in partea dreapta sus a categoriei. Ni se va afisa o pagina cu 3 campuri ce vor trebui completate astfel:
    • Topic Title: aici vom scrie titlul subiectului, cat mai descriptiv. Daca nu ni se aprinde monitorul nu vom scrie: Problema monitor, titlul fiind prea general si nedescriind problema in vreun fel, ci vom scrie: Problema monitor: nu se aprinde, sau Nu se aprinde monitorul. Ce sa fac?, etc.
    • Topic Description: dupa cum veti observa, sub acest camp este trecut in paranteza (Optional), asta inseamna ca nu este nevoie sa il completati decat daca doriti sa adaugati o descriere suplimentara. Daca utilizati cum trebuie campul Topic Title, eu zic ca nu are sens sa completati acest camp.
    • Urmatorul camp (cel mai mare) pe care il vom intalni este editorul text Topic, unde va trebui sa scriem continutul subiectului (Daca aveti o problema, descrieti problema. Daca vreti sa scrieti o noutate, postati stirea. etc.).
    • Acum, dupa ce am terminat cu aceste trei campuri, tot ce mai ramane de facut este sa apasati butonul Post New Topic ce se gaseste in partea de jos a paginii, iar subiectul scris de noi va fi postat in categoria aleasa.

Acestia sunt toti pasii pe ce trebuiesc urmati pentru o postare de baza pe forum. Pentru informatii suplimentare consultati pagina de ajutor: Help.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 2 weeks later...

Link-ul catre pagina de ajutor (Help) exista deja in partea dreapta sus a forumului, exact langa butonul Sign Out. Pozitia lui actuala este mult mai buna acolo.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif