Jump to content

Vreau Sa Cumpar Un Domeniu .ro Ieftin. Recomandari?


Emilascovici

Recommended Posts

Domeniile internationale, se achizitioneaza pe o perioada de cel putin 1 an, si costul acestora variaza, de la 12$ pentru un .info, pana la 30$ pentru un .co, de exemplu. O lista mai detaliata de preturi poti gasi aici: http://www.godaddy.com/domains/search.aspx?ci=8969

Daca vrei sa inregistrezi un astfel de domeniu, iti recomand godaddy.com intrucat daca folosesti si un cupon de reducere poti scoate un domeniu destul de ieftin. In acelasi sens, poti folosi si name.com, insa prima optiune pe care o recomand este godaddy. Arunca un ochi si pe aici:

Domeniile nationale, ca de exemplu, .ro, .com.ro, .org.ro costa undeva de la 30€, insa acestea au avantajul (d.p.d.v al cumparatorului) ca sunt pe viata (mai bine zis, pe o perioada nedeterminata), deocamdata. Se vorbea intr-o perioda ca si acestea vor deveni in curand cu plata anuala. Totusi, pentru cei care doresc domenii .ro ieftine, exista firme care le inregistreaza pe numele lor, si ti-l ofera tie cu plata anuala (in general in jur de 10€ pe luna) impreuna cu un pachet de gazduire (vezi: ), pentru a respecta regulile ROTLD:

“Partenerul se obliga sa nu ofere servicii de inregistrare domenii .ro ca atare, ci numai sub forma unui pachet de servicii in care inregistrarea domeniului sa fie inclusa, alaturi de alte servicii Internet.”

Avantajul inregistrarii domeniilor .ro pe perioada nelimitata este dat de faptul ca domeniul se inregistreaza direct pe numele clientului si doar acesta mai are acces la modificat nameservere sau modificare informatii de contact pe baza de parola.

Dezavantajul inregistrarii pe o perioada nelimitata este doar pretul mai mare decat la inregistrarea anuala, insa daca domeniul va fi folosit cel putin 4 ani atunci costurile sunt acoperite.

Domeniile cu plata anuala pot fi transferate pe numele clientilor pe varianta de plata unica si perioada nelimitata prin solicitarea unui transfer de folosinta, taxa ce trebuie achitata fiind egala cu costul de inregistrare a unui domeniu .ro pe perioada nelimitata. Partenerii ROTLD sunt obligati contractual sa accepte astfel de cereri de transfer de proprietate.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.