Jump to content

Părere Transformare Pc În Host


Gabriel R.

Recommended Posts

Am în casă un calculator ceva mai vechi. E vorba de un desktop ce are Intel Pentium de 2,6 Ghz, 512 mb RAM şi 80 Gb HDD. Ce ziceţi? Ar fi bine să-l transform în host? Vreau să ţin un server de counter, poate şi un domeniu web. Care e părerea voastră?

head%20bash.gifVrei să vezi mai multe chestii interesante? Hai pe blogul meu, să vedem împreună cam cum mai e cu tehnologia în zilele noastre!

Link to comment
Share on other sites

Pai un host teoretic daca il tii pt un site ar trebui sa mearga atata timp cand nu il folosesti pt a hosta un joc online.

Ca si configuratie un host ar putea fi tinut si de asa ceva

Conteaza ca netul sa fie foarte bun, sa ai o racire decenta sa nu se incalzeasca mult prea tare daca il lasi deschis non stop, deoarece trebuie tinut nonstop. Acum depinde pt ce vrei... netu ar trebui sa fie din acela garantat care costa mult daca vrei sa faci ceva foarte serios adica sa hostezi site-urile altora contra cost si aici intra si faza cu curentu: un calculator costa ceva daca functioneaza nonstop.

Link to comment
Share on other sites

Pt prieteni, asa o sa-ti mearga cred... da, asa e. Niciodata nu o sa ajungi la viteza aia, de aiai zic ca viteza pana la x. In realitate ei dau o viteza mult mai mare care se pierde si pe drum prin cablu si se imparte si la altii... la firme care platesc mai mult au ip fix a lor si viteza garantata de x si nu are voie sub nici o forma sa coboare sub viteza aia ca platesc o gramada de bani.

Spre exemplu, eu m-am mutat de pe RDS pe UPC si RDS ziceau pana la 100 Mbs si prindeam in medie pe torenti in jur de 8-10 (nu mai putin) si UPC se lauda cu 120Mbs si in medie la aceiasi toenti cu la fel de multi seederi nu imi prinde nici macar 5Mbs sta undeva la 3Mbs sau mai mica. (Mare prostie am facut cu schimbarea providerului).

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

In primul rand trebuie sa te gandesti daca nu cumva iesi mai ieftin cu un abonament de shared hosting sau daca este nevoie de mai mult cu un VPS.

 

Un PC tinut in priza non stop se va reflecta asupra facturii de energie electrica la modul serios.

Daca nu ai pretentii de uptime serios, eventualele avarii la furnizorul de energie electrica si curent nu sunt o problema totusi iti recomand sa montezi si un mic UPS. Foarte posibil datorita fluctuatiilor de tensiune sa apara pierderi de date si eventuale blocaje, montand UPS-ul macar elimini o parte din aceste surprize neplacute.

Nu uita sa instalezi un al doilea hard disk, pe care sa faci backup periodic la cele importante gazduite pe server.

Mai ai nevoie de o adresa IP statica, fixa, nu una alocata dinamic. De ce? Pentru a configura un eventual domeniu...

 

Bafta!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.