Jump to content

De Ce Nu Se Instaleaza Windows 7 Pe Pc?


Wtf.iliutza

Recommended Posts

Salut, am si eu o problema: nu m-i se instaleaza windows 7 pe pc. Am procesor de 2,2 ghz intel pentium dual core placa video nvidia 9400 gt de 512 MB  RAM 2 gb HDD 80 GB Sata. Problema este urmatoarea: Bag cd bootabil in pc, booteaza dupa el si sta foarte mult sa se incarce la bara aceea, prima bara care apare, dupa ce se incarca spune start windows si sta tot asa mult vreo 40 de min. Nu imi merge, nu stiu ce sa mai fac... 

Va rog frumos ajutati-ma!

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Mai bine verifica in BIOS, SATA mode. Din cate stiu eu, la unele placi de baza cand treci de la XP la Vista sau Seven trebuie sa-ti schimbi SATA Mode. Uneori il gasesti si ca "AHCI Mode". Optiunile sunt IDE sau AHCI (dupa caz, PATA mode..bla bla... nu stiu , difera de la bios la bios).

 

Pentru XP, merge pe IDE si pe windows 7 merge pe AHCI, sau invers. nu mai stiu exact. Dar daca gasesti, si schimbi pe cealalta optiune, ar trebui sa mearga. De obicei, cand pateam chestia asta, imi dadea un blue screen la instalare.. la tine e ciudat.. :) ca nu da (BSOD)

Link to comment
Share on other sites

Ambele OS-uri functioneaza in IDE / AHCI / RAID mode. In AHCI si RAID trebuie sa ai driverul interfetei hardware pe suport extern. Dar tot trebuie sa booteze si sa ajunga cel putin in faza de partitionare sau sa te atentioneze ca nu au fost gasite hdd-uri, nu sa se blocheze cum ii face lui.

Link to comment
Share on other sites

deci compu nu pare sa aibe ceva problema.. XP si Linux par sa mearga fara probleme.

 

Singura chestie care ramane e ca instalezi o versiune gresita, sau e o problema cu DVDul... incompatibilitati nu vad sa existe (parerea mea).

 

ai xp pe ala acum, sa inteleg. http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=20

incearca, poate zice ceva ce eu nu stiu

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Raziel, poate ai intalnit si tu laptop-uri care vin din magazin cu windows7 pe el si daca ti se nazare sa pui xp, nu merge, se blocheaza si-ti da blue screen. Stiu ce zici tu, dar, unele bios-uri nu trec automat de pe  IDE pe AHCI , sau invers, sau SATA / IDE sau SATA AHCI, nu stiu exact cum e.

 

 

DAR, stiu ca atunci cand pateam asta, intram in bios si comutam manual modul SATA. Si invers.

Link to comment
Share on other sites

Nu merge tocmai din motivul pe care l-am precizat mai sus. In IDE mode (se mai numeste si mod de compatibilitate) merg toate fara interventia utilizatorului. Setarea modului se face manual, nu automat.

Cand treci de la Windows 7 la XP pe AHCI, e normal sa nu mearga pentru ca XP nu stie sa comunice cu device-urile SATA via southbridge (in mod AHCI sau RAID) fara driver.

Windows 7 are driver AHCI generic, deci se poate face trecerea chiar daca a fost instalat in mod IDE, prin modificarea unei chei dintr-un registru.

Link to comment
Share on other sites

Am incercat tot  sa trec de pe ide pe sata  si invers dar tot nu merge :(( windows 7 upgrade advisior imi spune ca este totul in regula  nu vad care este problema  am incercat si alte tipuri de windows  vista . 7 8 si degeaba aceeasi problema am dat hard reset la bios am facut totul .... ultima solutie  si cea care mi-a venit in minte akm este sa schimb DVD-RW ul   poate o fi din cauza lui ...   Windows xp si Linux functioneaza perfect  mi-am facut un CD cu ultimate boot CD am scanat memoria ram si HDD-ul  nu imi da nici o eroare   .. :((((  PC-ul il arunc pe geam X(X(x(  dak nu bag windows 7 pe el  m-am saturat de win xp si de distributiile linux

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.