Jump to content

Recommended Posts

Posted

Se dă un program al năibii de banal:

#include <iostream.h>
int main ()
{
    int a,b;
    cout <<”Scrie a”;
    cin>>a;
    cout<<”Scrie b”;
    cin>>b;
    cout<<a<<”+”<<b<<”=”<<a+b;
    return 0;
}

La care apar: #include <iostream.h>
--------------------Configuration: First - Debug--------------------
Compiling source file(s)...
First.cpp
In file included from C:OJIMinGWStudioMinGWincludec++3.3.1backwardiostream.h:31,
from First.cpp:1:
C:OJIMinGWStudioMinGWincludec++3.3.1backwardbackward_warning.h:32:2: warning: #warning This file includes at least one deprecated or antiquated header. Please consider using one of the 32 headers found in section 17.4.1.2 of the C++ standard. Examples include substituting the <X> header for the <X.h> header for C++ includes, or <sstream> instead of the deprecated header <strstream.h>. To disable this warning use -Wno-deprecated.
First.cpp: In function `int main()':
First.cpp:5: error: stray '224' in program
First.cpp:5: error: stray '224' in program
First.cpp:5: error: syntax error before `;' token
First.cpp:7: error: stray '224' in program
First.cpp:7: error: stray '224' in program
First.cpp:7: error: syntax error before `;' token
First.cpp:9: error: stray '224' in program
First.cpp:9: error: syntax error before `<<' token

Vreo idee?

Posted

Depinde cum vrea profu...unii fac pseudo cod, altii trec direct pe comp...

nush ce diferenta vei vedea tu intre minGW sau codeblocks.. tot aceleasi chestii sunt la ambele.. (cel putin la ce vei folosi tu)

app, la faza cu std:: mai poti sa scri "using namespace std " .. imediat dupa ce incluzi librariile "#include<balba>" 

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Am dezactivat antivirusul. Se pare că consideră programul ca fiind virus :((

Ciudat. Sa-ti gaseasca virus la parsing, adica inainte de compilare si executie ?

Si eu am folosit MinGW insa am trecut pe CodeBlocks.Te sfatuiesc sa-l incerci.  :)

MinGW este compilator, Code::Blocks este IDE. Ai facut o confuzie des intalnita.

Depinde cum vrea profu...unii fac pseudo cod, altii trec direct pe comp...

nush ce diferenta vei vedea tu intre minGW sau codeblocks.. tot aceleasi chestii sunt la ambele.. (cel putin la ce vei folosi tu)

app, la faza cu std:: mai poti sa scri "using namespace std " .. imediat dupa ce incluzi librariile "#include<balba>" 

Din nou aceeasi confuzie. N-ai ce sa compari intre un compilator si un IDE.

Nu mai bine declari namespace-ul in functie ca sa-ti formezi un obicei mai sanatos ?

Posted

Sunt diferente mari intre MinGW+CodeBlocks si MSVC/MSVS pe platforma Windows, dar nu la nivel de liceu probabil. Apropo, se poate folosi CodeBlocks si impreuna cu compilatorul VC++2008/2010. Pentru programare orientata GUI, e ok TDM-GCC + CodeBlocks + wxWidgets. Foarte intuitiv.

Pentru cei care invata Pascal, FreePascal + Lazarus e solutia ideala.

• Upvote 1
Posted

sii, acuma ca miam risipit 2 minute din viata cautand pe google (lucre greu de altfel) am observat ca nai pus ghilimelele care trebe. 

" nu ”    . vezi diferenta?  Nu mai copia codu din office

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.