Jump to content

Schimbare Adresa Mac In Distributii Bazate Pe Debian/ubuntu


cbugulet

Recommended Posts

Pentru unele conexiuni la Internet trebuie sa schimbati adresa de MAC. Pentru a avea accesa la net scrieti urmatoarele linii in Terminal:
sudo ifconfig eth0 down
sudo ifconfig eth0 hw ether 00:a0:WH:AT:EV:ER
sudo ifconfig eth0 up

 
NOTA: 00:a0:WH:AT:EV:ER - in locul acestei adrese introduceti adresa de MAC corecta pentru conectare
 
Pentru ca aceasta adresa sa ramana activa fara a trebui sa scrieti comenzile de mai sus de fiecare data cand deschideti calculatorul urmati pasii de mai jos:
- deschideti Terminalul si scrieti comanda sudo gedit /etc/rc.local 
- se va deschide fisierul rc.local si introduceti comenzile de mai jos inainte de ultima linie "exit 0":
ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 hw ether 00:a0:WH:AT:EV:ER
ifconfig eth0 up
- dati restart la calculator.
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By gaby
   Dat fiind contextul actual ce presupune statul in casa ca parte a izolarii sociale, tot mai multe persoane au fost nevoite sa lucreze sau sa participe la cursuri de la distanta. Astfel, aplicatia de videoconferinte Zoom a capatat popularitate, dar odata cu ea au aparut si o serie de probleme:
   Zoom stie cand nu esti atent la videoconferinta desi nu primesti vreo notificare care sa indice ca acest proces este activ, deci nu iti dai acordul pentru a-ti fi urmărita activitatea in acest mod; Zoom salveaza un fisier .TXT al mesajelor de chat de la acest meeting video online; Zoom nu iti urmareste doar atentia, te urmareste pe tine; Zoom nu utilizeaza criptarea end-to-end; Zoom rula un cod controversat prin care partaja date catre Facebook; Vulnerabilitate descoperita in Zoom care permite accesul neautorizat la camera web. Eric S. Yuan, CEO-ul ZOOM, a recunoscut ca aplicatia are probleme si a declarat ca se vor face eforturi pentru remedierea acestora. O parte dintre ele au fost deja rezolvate, o parte sunt in curs de rezolvare, cert este ca teama a aparut printre utilizatori si mai mult, aplicatia a fost interzia de mai multe institutii si companii (SpaceX, NASA, Google, agentiile guvernamentale din Taiwan, ministerul german de externe si ministerul educatiei din Singapore).
   Acestea fiind spuse consider ca este util de stiut ce alternative avem la dispozitie.
   Cel mai proaspat concurent pentru Zoom este Facebook Messenger Rooms, ce suporta un numar de maxim 50 de participanti ce pot fi simultan intr-o asa zisa camera virtuala, fara un timp limita, iar pentru a putea participa nu este necesar un cont de Facebook;
     Skype - suporta de asemenea un numar mare de persoane intr-o singura conferinta si nu este necesar un cont pentru a participa; Discord - o alternativa foarte populara mai ales in sectorul jocurilor video, fiind folosita in special pentru comunicare in cadrul jocurilor de cooperare. Are functii precum chat-uri private, sali pentru organizarea de echipe si grupuri si suporta conferinte video cu grupuri de cel mult 9 persoane; Google Hangouts - fiecare participant trebuie sa se conecteze cu contul sau Google. Nu poate fi folosit ca invitat sau fara cont. Microsoft Teams (aplicatie platita) ce poate fi utilizata in special de companiile ce folosesc pachetul Office 365; GoToMeeting - ofera utilizatorilor aceleasi functii si instrumente ca Zoom (apeluri vocale, apeluri video, partajarea ecranului etc.), dar este mai sigura. Aplicatia poate fi incercata gratuit timp de 14 zile, dar dupa cele 2 saptamani va trebui achitata o taxa de 12 dolari pe luna. Cisco Webex - gratuita pentru intalniri scurte de maxim 40 de minute, permite crearea de sali de videoconverinta de pana la 200 de persoane (contra cost); Acestea am considerat ca sunt cele mai importante. Daca folositi/ati folosit si altele si ati avut experiente placute, nu ezitati sa ne spuneti si noua.
  • By N1cu
   Cum imi dau seama daca am internet prin cablu sau prin fibra optica?
  • By Teo749
   So, my question is that if I change all my pc parts ,except for my hdd where I have all my content (including windows),and I start the pc , will it run as nothing would’ve happened or I would have to install windows again and do all that hard work you have to do when you buy a new pc?
  • By BERM
   Salut băieţi !
   Vreau să trec la Linux si inainte sa fac o prostie vreau sa ma asigur ca sunt compatibile componentele pc-ului meu.
   Daca cineva care se pricepe vrea sa ma ajute cu nelamurirea asta il rog sa raspunda
   Componente:
   CPU - i3-3220
   GPU - Zotac GeForce GT 640 Synergy Edition
   RAM - HyperX Fury & Blu
   HDD - WDC WD10PURX-64E5EY0 (931 GB)
   MOTHERBOARD - Acer Veriton M4620G
   Daca mai vreti sa pun alta componenta va rog sa imi spuneti!!
   Multumesc anticipat! 
  • By CorinA
   Pentru a active serviciu de Internet pe o cartela de la Digi, fie ca este cartela reincarcabila, fie ca este abonament, trebuie sa configurati telefonul sau tableta din dotare, dupa cum urmeaza.
   Pentru orice telefon sau tableta cu sistem de operare Android:
   Accesati setarile telefonului/tabletei si apoi categoria Wireless si Retele -> Retele Mobile -> Mai multe setari -> Numele Punctelor de Acces (APN); Adaugati un APN nou cu urmatoarea configuratie: Nume APN: Digi Internet APN: internet Restul optiunilor (nume utilizator, parola,server,etc) nu trebuie modificate, se pastreaza setarile implicite. Salvati APN-ul si selectati-l. Pentru orice telefon sau tablet cu iOS (iPhone/iPad):
   Accesati Configurari de pe ecranul telefonului/tabletei telefonului si apoi Celular/Date celulare -> comutati pe verde datele celulare -> accesati Configurari APN sau Retea celulara de date (in functie de dispozitiv): la APN treceti: internet MCC: 226 MNC: 05 Tip autentificare: PAP Restul setarilor raman nemodificate.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.