Jump to content

Kaspersky este interzis in institutiile publice din Romania


CorinA

Recommended Posts

Ministrul Digitalizarii din Romania a declarat recent ca legea care interzice utilizarea antivirusului rusesc Kaspersky in institutiile publice este gata si urmeaza a fi promovata in aceasta saptamana. Dupa publicarea acestei legi toate autoritatile si institutile publice din Romania nu vor mai putea utiliza produse si servicii, aplicatii si programe software de detectie antivirus, anti-malware, firewall, retele virtuale private precum si sisteme de detectie si raspuns pentru endpoint-uri provenind in Federatia Rusa sau aflata sub controlul direct sau indirect al unei persoane fizice sau juridice din federatia Rusa.

Iata si motivele care au stat la baza acestei legi:

Quote

Rațiunile pentru care se instituie această interdicție sunt legate, pe de o parte, de contextul dat de războiul pornit de Federația Rusă asupra Ucrainei iar, pe de altă parte, de lipsa de independență a entităților rusești care furnizează soluții IT.
Măsura legislativă este inițiată într-un context european mai larg în care state membre UE au interzis expres produsele și serviciile „Kaspersky Lab” și ale companiei „Group-IB” deoarece există informații conform cărora cele două entități permit guvernului rus să penetreze sistemele și rețelele informatice în care le sunt instalate programele software.

Conform informatiilor din proiectului de lege, cea mai mare institutie publica care foloseste produse software din portofoliul Kaspersky Lab, este Primaria Bucuresti.
Institutiile ce nu vor aplica aceasta noua lege risca amenzi cuprinse intre 50.000 si 200.000 lei.

Detalii suplimentare: https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-25781432-ministrul-sebastian-burduja-legea-care-interzice-antivirusul-rusesc-institutiile-publice-promovata-saptamana-viitoare-guvern.htm

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Link to comment
Share on other sites

  • CorinA changed the title to Kaspersky este interzis in institutiile publice din Romania

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.