Jump to content

Sfaturi Achizitionare Casti Gaming Pentru Pc <100 Lei

binLaden

Recommended Posts

Modelele prezentate de tine sunt aproximativ similare din punctul de vedere al caracteristicilor, deci ai putea face alegerea pe baza design-ului (care iti place mai mult).

Ca Design mie imi place mai mult Genius-ul, insa Canyon-ul are impedanta dublata :-?.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Impendanta nu prea conteaza asa de mult.. indica cata tensiune este necesara ca sa functioneze..  cu cat mai mica impendanta, cu atat lucreaza mai bine la tensiuni mai mici, dar se si ard mai usor. 

E indicat ca impendanta sa fie undeva pe la 25 in sus. 

(  http://turntablelab.com/pages/headphone-buying-guide-what-is-headphone-impedance  )

Eu am niste casti Sony cu impendanta de 24 Ohmi si le am de 2-3 ani si inca merg. (folosite destul de des).

Caracteristicile nu conteaza asa de mult.. Atata timp cat are frecventa da 20Hz-20KHz, impendanta de minim 24, ar trebui sa fie bune. 

Sensibilitatea normal ar trebui sa se masoare in ceva gen db/mw si indica cat de tare se aude. Majoritatea castilor oricum trec de nivelul care poate dauna auzului (daca sunt date la maxim) asa ca nu te prea intereseaza campul asta. 

Mai exista si casti cu frecvente mai mari decat ce am zis mai sus (de ex 12Hz-22kHz) dar pentru tine cel mai probabil sunt degeaba. in primul rand urechea nu aude cei sub 20Hz ( aceste frecvente sunt simtite mai mult, nu auzite), si nici ce e peste 20kHz( desii ele se pot compune cu frecventele mai joase dand un sunet mai natural. Totusi trebuie sa ai urechea fina sa auzi diferenta). Pe langa asta, MP3-urile obisnuie vor taia orice frecventa peste 18kHz, iar mp3-urile de calitate ridicata vor taia tot ce e peste 20kHz. Asa ca daca nu asculti .FLAC sau ceva de genu, nu are rost.

Specificatiile astea nu indica si calitatea sunetului..De exemplu eu am 2 casti acasa (Sony si Canyon).

La specificatii sunt cam la fel ( canyon are impendanta putin mai mare, dar in rest la fel).

Totusi, nu pot asculta muzica la acele canyon care le am eu, sunetul este penibil. Asa ca eu recomand sa cauti niste casti cu renume daca te intereseaza fidelitatea sunetului reprodus. 

love is a verb
Love is a doing word

Genius-ul are impedanta 32 ohmi in timp ce Canyon-ul are 64 ohmi (deci, e dublata).

O pereche de casti cu impedantaa mai mare necesita un voltaj mai mare pentru a genera aceeasi presiune acustica. Asta inseamna ca o pereche cu impedanta=32 Ohmi este potrivita pentru un player portabil, dar nu la fel de potrivita pentru un amplificator puternic, intrucat este mai usor ca o persoana neatenta sa le arda, ridicand volumul (si implicit si curentul care trece prin difuzoare) la un nivel prea mare.
Explicatiile mai pe larg aici.

Asa cum a spus si GodsOtherHand, pentru utilizarea la PC, nu prea conteaza impendata.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

http://www.pcgarage.ro/casti/sony/mdr-v150/

(pentru ca am incredere in Sony)

sau si mai bine 

http://www.pcgarage.ro/casti/philips/shp1900/

(pare mai buna ca cea de la sony )

sau astea (desii depaseste usor bugetul)

http://www.pcgarage.ro/casti/philips/shp2000/

( pare si mai buna, dar depaseste bugetul)

love is a verb
Love is a doing word

In special un microfon , sa poti cominca cu baietii pe skype sau ts, si mai important un control de volum pe fir... bineintes si sunete cat mai clare...

:D

Ai dreptate,deci tu ai zis sa aleg al doile prezentat de mine,canyonurile, crezi ca e cea mai buna alegere la pretul asta? Sau daca ai ceva mai bun te rog da-mi linkul,mersi! 

Casti gaming, casti muzica, whatever. Eu folosesc niste ragalii de la Xtrust luate cu 30lei acum 5 ani, inca le am si se aud la fel de bine, si pe-atunci eram "gamer". Le foloseam atat la muzica cat si la gaming, bass-ul e destul de puternic iar sunetele in joc se aud foarte clar.

Mi se pare o prostie sa cumperi ceva de care te-ai putea lipsi. Marog, mergi pe Genius.

fWy1P.gif

• 2 weeks later...

Nu inteleg... tot la casti se aude mai clar.

LE: Well, uite ca intr-un final mi s-au busit castile (se aude doar o casca), asa ca am comandat si eu o pereche. Am mers pe cele de la Genius pentru ca... well, aveau acel bassbooster de-ti da senzatia ca ai boxele langa urechi.

Sunt confortabile, chiar si dupa cateva ore de folosire, sunetul impecabil, bass puternic. (mari de-ti acopera tot capul)

fWy1P.gif