Jump to content

Pareri Tutorialeweb.net, Site De Tutoriale Online


Recommended Posts

Salut. Siteul meu este http://www.tutorialeweb.net ce contine tutoriale pentru incepatori legate de limbajele xhtml, css, javascript, php si mysql. Siteul mai contine un tutorial de AutoCAD iar pe viitor vor urma tutoriale despre Catia, SolidWorks si Inventor deoarece sunt pe domeniu.

Aveti ceva pareri si/sau sugestii?

http://www.tutorialeweb.net

Tutoriale xHtml, CSS, JavaScript, PHp, MySql, AutoCAD

Link to comment
Share on other sites

Salut, m-am uitat in mare peste site-ul tau, iar continutul este destul de interesant. Totusi, design-ul este putin cam primitiv. Folosesti o platforma custom made?

De ce nu folosesti WordPress?

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Nu am folosit niciodata wordpress joomla sau altele de acest gen

Imi place sa scriu in sursa doar ce ma intereseaza.

Intradevar arata putin cam simplu design-ul dar o sa mai lucrez la el, abia l-am hostat.

Banuiesc ca si la voi se vad acele gradienturi verzi de pe marginea de sus si cea din stanga

http://www.tutorialeweb.net

Tutoriale xHtml, CSS, JavaScript, PHp, MySql, AutoCAD

Link to comment
Share on other sites

Inteleg ceea ce spui, insa aceste platforme pot avea anumite avantaje, din punct de vedere SEO, design, plugin-uri, etc.

Pentru un proiect serios, pentru care se doreste un viitor, de obicei este bine sa "nu se reinveteze roata", dar asta nu inseamna ca nu poti avea succes si cu o platforma custom made.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Invata sa faci un site web de la zero folosind limbajele html/xhtml, css, javascript, php si mysql. Tutorialele sunt adresate incepatorilor deoarece cei mai multi dintre ei folosesc programe pentru a crea o pagina web, insa sa stie ca munca facuta cu mana ta este cea mai sigura.

 

imi place ca ai respectat ceea ce ai zis :D

 

Eu personal m-am uitat asa foarte scurt peste cel cu javascript si nu pare prea bine explicat.. ce-i drept, nici nu stiu cum arata javascript.

 

Multe linii care fac o chestie, fara sa stiu de ce e fiecare linie acolo.. (app ar prinde bine un link la inceput cu ceva baze HTML, pe care le consideri necesare pt intelegerea tutorialului acesta). Incearca sa fii mai detaliat (parerea mea).

App, nu stiu cat de greu este de facut, dar mie imi plac foarte mult tutorialele care te pun pe tine sa faci ceva ca sa vezi daca ai inteles..

De exemplu sa modifici codul ca sa faca acelasi lucru, dar putin diferit. (sa afiseze altundeva, cu alte caracteristici, blablabla). Si sa apara un semn ceva in pagina daca e bine sau nu.

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Crede-ma daca citesti tutorialul JavaScript il vei intelege deoarece am incercat sa explic cat mai mot-a-mot posibil ca sa inteleaga oricine (deoarece sunt adresate incepatorilor aceste tutoriale). Imi place ideea propusa aici :

"App, nu stiu cat de greu este de facut, dar mie imi plac foarte mult tutorialele care te pun pe tine sa faci ceva ca sa vezi daca ai inteles..

De exemplu sa modifici codul ca sa faca acelasi lucru, dar putin diferit. (sa afiseze altundeva, cu alte caracteristici, blablabla). Si sa apara un semn ceva in pagina daca e bine sau nu."

Poate o sa fac asa ceva pe viitor. Am multe planuri pentru site. Momentan vreau sa fac o sectiune unde cei ce realizeaza un script in aceste limbaje sa il poata uploada si oferi celorlalti gratis sau la vanzare.

Sunt in lucru cu tutorialul de Autocad, mai am niste desene de realizat si cateva lectii dupa care trec la Catia.

Aceste tutoriale CAD le fac deoarece sunt pe profilul ingienerie autovehicule si imi place proiectarea. :P

http://www.tutorialeweb.net

Tutoriale xHtml, CSS, JavaScript, PHp, MySql, AutoCAD

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Salut. Am revenit sa anunt ca am termint panoul de control si sectiunea de scripturi. Fiecare are posibilittea de a uploada scripturi pe care le poate oferi gratis sau la vanzare. Daca le oferiti la vanzare nu mai este nevoie de upload ci doar de trimitere a informatiilor.

Cei ce au scripturi uploadate oferite contra-cost pot fi contactati de ceilalti din pagina cu scripturi printr-un formular AJAX. (trebuie doar sa acceati panoul regular sa verificati daca ati primit vre-un mesaj)

De preferabi sa oferiti si un link de unde poate fi testat scriptul ca demo

Mai multe detalii pe site:P

http://www.tutorialeweb.net

Tutoriale xHtml, CSS, JavaScript, PHp, MySql, AutoCAD

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Din punct de vedere al continutului, pentru un incepator, continutul de pe site este destul de ok si inca se poate si mai bine. Din punct de vedere al design-ului site-ul tau arata lipsa de profesionalism. Poti incerca sa implementezi o tematica HTML in scritp-ul pe care il folosesti tu sau poti sa utilizezi Wordpress ca si platforma pentru site deoarece ai multe avantaje din orice punct de vedere. 

 

Iti urez mult noroc cu site-ul tau !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Konti.
   Salut, am eroarea data :

   PHP Parse error:  syntax error, unexpected '?'

   la linia :
    
   protected function finishSave(array $options)
       {
           $this->fireModelEvent('saved', false);
           if ($this->isDirty() && ($options['touch'] ?? true)) {
               $this->touchOwners();
           }
           $this->syncOriginal();
       }
    
    
  • By AlexuPOWER
   Salut pctroubleshooting am si eu o problema intampinata recent la site-ul meu si din pacate nu am reusit sa ii dau de cap. Am cautat pe forum dar nu am gasit rezolvare sau macar ceva care sa ma lumineze.
   Va rog cine stie cum pot rezolva am nevoie rapid de un raspuns , multumesc de atentie. !
    
   There appears to be an error with the database. If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

   You can try to refresh the page by clicking here
  • By Daizuke
   În urma unei revelații, am zis să fac un tutorial în care să vă ajut să înțelegeți CSS. Am găsit câteva exemple făcute cu W3.CSS, un framework gen Bootstrap, dar noi o să le facem cu CSS3  Dacă vă place și dacă staff-ul forum-ului e de acord, o să încerc să postez zilnic câte un template.
   Fără alte prelungiri, să începem.
   Template-ul #1 ( Template de restaurant )
   Mai întâi de toate, să creăm structura proiectului.
   Creăm un folder, în care avem două fișiere: index.html și style.css. Numele acestor fișiere este opțional, le puteți denumi cum doriți.
   Deschidem index.html cu orice editor de text doriți(Notepad++, Notepad, Sublime Text, Atom, Brackets), personal folosesc Notepad++ pentru această serie.
   Partea 1: Mark-up-ul HTML.
   Codul pentru header, head, meniu:
   După ce ați deschis fișierul index, urmează niște lucruri extrem de simple: Pe prima linie, scriem declarația DOCTYPE, cea care-i comunică browser-ului că documentul este unul de tip HTML5, apoi deschidem tag-ul html, ca mai apoi tag-ul head. În tag-ul head, avem 2 lucruri: titlul paginii, cel care apare în browser și link-ul către fișierul CSS. Trecem mai departe și deschidem tag-ul body, mai apoi pe cel header. Header-ul va conține logo-ul și meniul de navigare al site-ului. În interiorul acestui header, avem două elemente. Un div care are clasa „logo„ și un ul  care are clasa main-nav.
   În div-ul logo, avem un h2 în care avem un link, care duce spre index.html. În interiorul link-ului, adică între <a></a> avem numele site-ului. Apoi, în ul avem 3 li-uri. Fiecare li conținând un link. Link-uri au target-ul/href-ul către #about, #menu și #contact. Dacă vă întrebați ce e cu #, ei bine.. acest # pus într-un href și apoi un text reprezintă un target, dacă de exemplu avem o secțiune numită contact și care are un id contact,  care este ultima secțiune a site-ului și nu vreți să scrolați până acolo, în link-ul din header puteți pune #contact, iar apasând pe acel link, va scrola automat până la acea secțiune. 
   Codul pentru banner și image-caption:
   Apoi, avem un div care are clasa header. Dvs o puteți numi cum doriți, eu i-am spus header. În acest .header este banner-ul site-ului, o imagine de 600px cu un text în partea de jos a imaginii, stânga.
   Acest .header nu are nimic în interior, pentru că am adăugat imaginea din CSS. O să aveți mai jos codul. După acest div .header, urmează un alt div care are clasa image-caption. Acest div în interior are un h1, care este scrisul din interiorul imaginii banner-ului. 
   Codul pentru conținut:
   Iar acum începe frumusețea. Creăm un div care are clasa content, în care avem 3 secțiuni:
   -> About. Această secțiune are id-ul about și clasa about. În interiorul tag-ului section avem: O imagine, un h1 care este titlul secțiunii, un h4 care este descrierea secțiunii și două paragrafe.
   -> Menu. Această secțiune are id-ul menu și clasa menu. În interiorul tag-ului section avem: Un div care are clasa left, în care avem: Un h1 care este titlul secțiunii, iar apoi un ul care este meniul site-ului. În li-urile din ul, avem un h3 pentru titlul felulului de mâncare, gen pizza, etc și un p care este descrierea mâncării. Ieșim din ul și apoi avem o imagine.
   -> Contact. Această secțiune are id-ul și clasa contact. În interiorul acestei secțiunii avem: Un h1 cu titlul ”Contact us”,  apoi un p, cu o scurtă descriere, un h2 cu adresa unde poate fi găsit acest restaurant, un p care servește drept informație legată de form-ul de contact, iar apoi vine form-ul de contact, în care avem: un input de tipul text, cu placeholder-ul Name, apoi un alt input de tipul number, cu două atribute: min 2 și max 20, care are placeholder-ul How many people?, apoi un alt input de tip text, cu placeholder-ul Date, iar ca ultim input, avem un textarea cu placeholder-ul Message / Event Details. Apoi un button cu text-ul Send message.
   Footer:
   Ultimul lucru pe care trebuie să-l facem în index, este să adăugăm un footer. Footer care are un p cu text-ul &copy; 2017 - Your restaurant name.
   Partea a-2-a: CSS.
   Pe prima linie din fișierul CSS, avem un import, prin care importăm font-ul Playfair-Display. Apoi folosim * pentru a aplica setări CSS tuturor elementelor de pe site. Avem padding 0, margin 0, text-decoration: none pentru a șterge underline-urile de la link-uri, iar apoi list-style: none pentru a șterge bulinele din listele ul. După, avem body-ul căruia îi aplicăm font-ul nostru, un font-size de 15px, o distanță între rânduri de 1.5 em = 22.5 px și o distanță între litere de 0.02 em = 0.3px.
   Apoi edităm stilul header-ului, căruia îi aplicăm un position: fixed, pentru a fi afișat atunci când scrolăm, apoi width 100% pentru a face header-ul să se extindă pe toată pagina, apoi un background alb, apoi un box-shadow pentru a vedea header-ul pe părțile albe, un height de 50px și z-index 1. Trecem la logo, căruia îi dăm un float: left, apoi un margin left de 50px și font-size de 10px. Apoi stilăm link-ul din interiorul logo-ului, pe care-l facem block, pentru a-i putea aplica padding, îi dăm o culoare neagră, padding de 5px, margin de 8 și height de 25px. Apoi aplicăm faza de hover, atunci când mouse-ul este pe link-ul logo-ului și îi dăm un background gri. 
   Apoi, următorul element pe care-l stilăm este meniul de navigare, căruia îi dăm float: right, pentru a fi afișat în partea dreaptă a header-ului și îi aplicăm un margin right de 50 de px.Apoi, pentru li-urile din ul, aplicăm un dispay: inline-block, pentru a face li-urile să fie aliniate pe un singur rând. Și le alplicăm un padding de 0px de jos și sus și 10px la dreapta și stânga. Apoi, aplicăm același stil pentru link-urile din li-uri care l-am aplicat și link-ului logo-ului. Cu excepția faptului că aplicăm padding de 5px sus și jos și de 10 la dreapta și stânga, cât și un margin de 8px sus și jos, iar 0 la stânga și dreapta. Apoi, ca în cazul link-ului logo-ului, aplicăm un efect de hover, cu același background.
   Pasul următor este să stilăm div ce are clasa header. Căruia îi dăm 600px înălțime, o imagine de background, o poziție a background-ului centrată și o mărime a bg-ului cover. Apoi, urmează h1-ul din .image-caption, căruia îi dăm margin top -85 px, făcând h1-ul să ajungă pe imagine, îi dăm un font-size de 36 de px, o distanță între litere de 5px, un margin left de 80px și o opacitate de 0.6.
   Apoi, stilăm container-ul pentru conținut, div-ul ce are clasa content, căruia îi dăm un width de 90% din mărimea paginii și un margin de 120px sus și jos și auto: dreapta, stânga, pentru a centra div-ul. Apoi, începem cu prima secțiune, anume about, căreia îi dăm un border-bottom de 1px, solid având culoarea gri închisă. Apoi folosind padding-bottom, împingem border-ul la 150px de secțiune.
   Apoi, începem stilare secțiunii propriu-zise. Prima dată începem cu imaginea secțiunii, căreia îi dăm un float: left, ca această să „plutească„ în partea stângă a secțiunii, iar titlurile și paragrafele să fie în dreapta.Îi dăm un 50px margin-right pentru a distanța restul conținutului de imagine. Apoi îi setăm 500px height și 600px width. Setăm opacitatea la 0.75, pentru a face imaginea mai luminoasă și un border-radius pentru a „tăia„  din colțurile imaginii 4px. Apoi, setăm h1 și h4 să fie pe centrul secțiunii, pentru că acestea două reprezintă titlul și descrierea site-ului. Apoi, aplicăm h1-ului din about, cât și cel din menu același stil, mai concret: un font size de 36 de px, font-weight normal, pentru a deîngroșa textul, margin-bottom 30px pentru a distanța conținutul de desubtul h1-ului și un padding-top, pentru a distanța h1-ul de banner. Aproximativ același stil îl aplicăm și pentru h4, fără padding-top. Apoi, setăm paragrafului un margin-bottom de 20px.
   Deocamdată atât. O să revin cu un edit mai târziu. Să-mi spuneți dacă doriți să continui.
   Nu pot da edit și deși mi-aș fi dorit să pun câteun post pentru fiecare template în parte, o să rog un administator să dea edit la post-ul de mai sus și să integreze ce am scris aici în acel post. 
   Fără alte adăugări, să continuăm.
   Dacă vă uitați mai atent în codul HTML, la secțiunea about, o să observați faptul că avem un cuvânt înconjurat de tag-ul span. Asta pentru că acel cuvânt este un cuvânt evidențiat. I-am dat span-ului clasa „special” și i-am aplicat un background și un padding. Apoi, al 2-lea paragraf are clasa grey-text, pentru că în template-ul nostru al doilea paragraf are culoare gri. Așa că acestui paragraf i-am setat opacitatea la 0.5. Apoi urmează a doua secțiune și anume meniul, căruia i-am dat 60px top, ca să se distanțeze de border-ul secțiunii about, un border-bottom și un padding-bottom, pentru a împinge border-ul ca în cazul secțiunii about. Apoi, i-am dat clasei left un float: left, pentru a centra imaginea cu div-ul left, precum în cazul secțiunii about. Itemelor listei din meniu le-am dat un padding de 20px top și bottom și 10px right și left, pentru a mări distanța dintre li-uri și pentru a ocupa spațiul cât să fie aproximativ egal cu imaginea atașată meniului. Apoi vine titlul fiecărui li, căruia i-am dat font-weight-ul pe normal și un margin bottom de 10px. 
   Apoi paragraful, care reprezintă descrierea elementelor din meniu, le-am dat un font-size mai mic și un opacity 0.8. Apoi, ca-n cazul imaginii din secțiunea about, am setat un width și un height, o opacitate, un border-radius și un margin left pentru a distanța imaginea de restul conținutului. Apoi am început cu ultima secțiune, anume contact, căreia i-am dat un margin top de 60 de px pentru a se distanța de border-ul secțiunii precedente.
   Apoi am început cu titlul secțiunii, căruia i-am dat un font-size mai mic decât celorlalte h1-uri din secțiuni, un font-weight normal și un margin-bottom de 20px. I-am dat p-ului un margin-bottom de 20px, iar h2-ului un font-size de 16px, o culoare albastră și un margin-bottom de 20px.
   Mai sus am stilat baza secțiunii de contact, mai precis form-ul de contact. Am setat pentru input-uri un font-family inherit, însemnând font-ul pe care body-ul îl are, un border: 0, pentru a șterge toate border-urile, ca mai apoi să adaug un border-bottom de 1px, solid, de culoare gri. Un padding de 10px, un margin de 10px și outline 0( fără „animația„ când apeși click pe input). Apoi am stilat textarea, dând în mare parte același stil ca și la input-uri, adăugând doar un resize: none, pentru a nu permite utilizatorilor să se seteze înălțimea elementului textarea.
   Apoi, am stilat butonul de submit, căruia i-am dat în mare parte aceleași setări ca și input-urile, adăugând doar un background, un cursor: pointer și un border-radius. În finat, am stilat footer-ul, căruia i-am dat un height de 80px, background asemănător butonului, un text-align: center, distanța dintre rânduri de 80px și un margin-top de 50px.
   Cam atât! Lăsa-ți-mi în comentarii părerea voastră despre această idee, dacă ar trebui să continui sau nu. 
   Descarcă template-ul final: www.girlshare.ro/3490018933.5
  • By Daizuke
   După cum zice și titlul, am creat un coduleț de login/register/logout, dar nu merge..și nu înțeleg de ce. :/ Puțin ajutor, vă rog?
   index.php:
   <?php session_start(); ?> <!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="UTF-8"> <title>PHP</title> </head> <body> <form action="login.php" method="POST"> <input type="text" name="username" placeholder="Username"><br> <input type="password" name="password" placeholder="Password"><br> <input type="submit" name="submit" value="Log in"> <?php if (isset($_SESSION['username'])) { echo "Welcome, ".$_SESSION['username']; } else { echo "You are not logged in!"; } ?> <br><br><br> <form action="signup.php" method="POST"> <input type="text" name="username" placeholder="Username"><br> <input type="email" name="email" placeholder="E-mail"><br> <input type="password" name="password" placeholder="Password"><br> <input type="submit" name="submit" value="Register"> </form> <form action="logout.php" method="POST"> <input type="submit" name="logout" value="Log out!"> </form> </body> </html> login.php:
   <?php session_start(); include 'connect.php'; $username = $_POST['username']; $password = $_POST['password']; $sql = "SELECT * FROM `test` WHERE username='$username' AND password='$password'"; $result = mysqli_query($conn, $sql); if(!$row = mysqli_fetch_assoc($result)) { echo "Your username/password is incorrect!"; } else { $_SESSION['username'] = $row['username']; } header("Location: index.php"); signup.php:
   <?php session_start(); include 'connect.php'; $username = $_POST['username']; $email = $_POST['email']; $password = $_POST['password']; $sql = "INSERT INTO `test` (username, email, password) VALUES ('$username', '$email', '$password')"; $result = mysqli_query($conn, $sql); header("Location: index.php"); Mulțumesc!
  • By venso
   Salut, dupa ce am editat css (culoarea si parametrii pentru userinfopane) forumul a devenit alb, adica dupa ce dau refresh imi arata pagina alba, am incercat sa restabilesc css vechi (am scos modificarile noi) nici un rezultat. In ce poate fi problema?
   Mersi.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.