Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutare, in viitorul apropiat s-ar putea ca o ruda sa trebuiasca sa-si cumpere un router wireless. M-a intrebat pe mine pentru ca nu prea are experienta, la ce anume trebuie sa se uite inainte sa-l achizitioneze, insa nu prea am stiut nici eu ce sa-i spun. Ma/ne puteti ajuta?

Ce caracteristici sunt importante pentru un router de apartament?

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Ok, m-am uitat peste cele doua materiale, si, m-am mai lamurit. Totusi, mai am doua intrebari:

1. In router va intra firul de retea, iar apoi, din el vreau sa scot doua semnale (ca sa spun asa): 1 fir care sa intre in desktop, si, "wireless" care sa intre in laptop. Este posibil? Daca da, orice router poate face asta?

2. Care este distanta de acoperire a router-ului (in caracteristici)? Unde trebuie sa ma uit?

Merci!

Posted

Distanta de acoperire a router-ului depinde in primul rand de standardele pe care dispozitivul le suporta. Standardul 802.11 este capabil sa ofere acoperire pe o distanta maxima de 50 de metri indoor si 150 metri outdoor, insa numai in conditii speciale (fara obstacole si cu echipamente performante). In general, 30 de metri indoor (pereti, diverse incaperi, etc.) si 50m outdoor (de preferat cu vizibilitate directa). Daca distanta este mai mare, ar trebui sa iei in considerare si utilizarea antenelor specializate.

Am mai vorbit si pe aici: Ce inseamna 802.11 b/g/n?

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Uitasem de acel topic :bag: .

Oscilez intre doua modele, si anume: http://www.emag.ro/router-wireless-n-tp-link-tl-wr740n/pd/EN772BBBM/?ref=list_p1_l1 sau http://www.emag.ro/router-wireless-n-300mbps-tp-link-tl-wr841nd/pd/EMC92BBBM/?ref=list_p1_l2

Casa in care se doreste montarea lui este destul de mica (2 camere), deci, nu prea e nevoie de cine stie ce putere (zic eu).

Uitandu-ma la ele, observ niste diferente, si, mai am niste nelamuriri:

1. Daca primul are doar o antena, iar al doilea 2 antene, asta inseamna ca al doilea va emite mai puternic, semnalul/viteza va fi mai bun(a)?

2. Care este diferenta dintre porturile galbene si cel albastru? Cel albastru este de intrare iar cele galbene de iesire?

3. Am observat ca la unele routere la antena scrie 5 dBi, la altele 7 dBi de exemplu. Am inteles ca dBi inseamna decibel isotropic, dar, care este diferenta dintre valori? Cea de 7 este mai puternica, sau?

Multumesc din nou!

Posted

eu personal am un router Tenda ce nici nu se mai fabrica. Cel mai ieftin model care lam gasit. Intrun apartament cu 2 camere si ziduri groase (bloc deala vechi, cand se punea fier si beton sanatos) am semnal bun si in buda. In cazul tau nu mias face probleme in legatura cu puterea semnalului (decat daca vrei sa dai si la vecini)

ca idee, cu cat mai multe antene, cu atat mai bun ( la tine, 1 ajunge. restul sunt degeaba)

dbi = puterea semnalului (5 iti ajung)

cu culorile e cum ai zis tu. la modelele astea ai 1 intrare , si mai multe iesiri. (modele scumpe au mai multe intrari, din alte motive)

daca ai mai multe compuri  si un hard extern, ai putea fi interesat de modele ce au USB, ca sa vezi acel hard pe toate dispozitivele din retea.

love is a verb
Love is a doing word

Posted

a) ca idee, cu cat mai multe antene, cu atat mai bun ( la tine, 1 ajunge. restul sunt degeaba)

b) dbi = puterea semnalului (5 iti ajung)

a) fals - vezi MIMO - influenteaza throughput + aria de acoperire

b) fals - 5 ce ? dBi se refera la castigul antenei. Cu cat e mai mare cu atat mai bine. Pe scurt, pentru o antena emitatoare se refera la capacitatea de a transforma semnalul electric de la intrare in unde radio, iar pentru o antena receptoare, capacitatea de a face inversul.

Pentru robotboy: pentru apartament de 2-3 camere ia-ti orice router N cu cel putin 2 antene si vei acoperi toata casa, in cazul in care nu ai pereti construiti predominant din elemente reflectorizante (oglinda, metal). Sa-l pui intr-un loc degajat. Cu interferatorii, Dumnezeu cu mila... daca ai multi vecini cu maxim 4 clase o sa-ti mearga prost netu' si la 3m de router.

Mergi linistit pe primul model postat de tine.

Posted

b) fals - 5 ce ? dBi se refera la castigul antenei. Cu cat e mai mare cu atat mai bine. Pe scurt, pentru o antena emitatoare se refera la capacitatea de a transforma semnalul electric de la intrare in unde radio, iar pentru o antena receptoare, capacitatea de a face inversul.

ok, sunt deacord cu tine, insa efectul nu e cel zis de mine? 

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Ar fi ok daca nu mi-ai mai sterge posturile din care cineva poate invata ceva corect. De asemenea, ar fi mult mai bine daca ti-ai sterge tie propriul post in care dai o informatie falsa.

Posted

Cu cat e mai mare cu atat mai bine. Pe scurt, pentru o antena emitatoare se refera la capacitatea de a transforma semnalul electric de la intrare in unde radio, iar pentru o antena receptoare, capacitatea de a face inversul.

dbi = puterea semnalului (5 iti ajung)

Crezi că știe ce înseamnă puterea semnalului? Dacă a venit pe forum, înseamnă că nu știe prea multe.

Posted

Bun. Daca nu stie prea multe, acum nu-l dezinforma si convinge ca merele sunt tot aia cu perele, ca dupa asta o da in prostie cronica.

Daca a intrat pe forumul asta inseamna ca are internet, deci poate investiga si singur daca il intereseaza si daca cineva ii arata directia potrivita.

Asa daca vii tu si ii zici ca putere semnal = castig antena nu stiu unde va ajunge.

• Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.