Jump to content

Pot Sterge Partitia De Recovery Din Windows 8?


Recommended Posts

De curand am achizitionat un laptop ce a venit cu Windows 8 preinstalat, iar ca unitate de stocare am un SSD de 128 GB.
Spatiul a fost suficient pana in urma cu cateva zile cand am descoperit ca as mai avea nevoie de ceva spatiu, iar pana la marirea lui efectiva (prin achizitionarea unui HDD sau unui nou SSD) m-am interesat daca nu mai pot sustrage ceva spatiu din cel existent. Astfel, am aflat de partitia de Recovery care ocupa aproximativ 15 GB ce imi pot fi de mare folos in situatia de fata.
Intrebarea mea este: pot sterge aceasta partitie de recovery din Windows 8?

Va invit sa vizitati categoria: Cheat Codes a forumului, precum si: Cerinte de Sistem.

Link to comment
Share on other sites

Inainte de a sterge partitia consider ca este foarte important sa iti aduc la cunostinta ca partitia Recovery contine fiserele de sistem necesare pentru resetarea sau restaurarea sistemului de operare.
De asemenea, nu se recomanda stergerea directa a partitiei de Recovery, cea mai buna solutie ar fi crearea unui backup al partitiei respective pe un stick USB sau alt dispozitiv de stocare pe care sa il poti folosi ori de cate ori va fi necesara revenirea la setarile din fabrica a sistemului de operare.
 
Pentru a crea un backup al partitiei Recovery pe un stick USB va trebui sa conectezi la laptop un stick cu o capacitate de cel putin 16 GB, gol, bineinteles.
Pasul 1: In Start Screen va trebui sa tastezi recovery drive, apoi sa dai click pe Settings in partea dreapta a ecranului, si pornesti setup-ul pentru Recovery Drive.
Pasul 2: In Recovery Drive wizard, bifezi optiunea Copy the recovery partition from the PC to the recovery drive si dai click pe Next.
Pasul 3: Selectezi stick-ul pe care doresti sa faci backup-ul, apoi dai din nou click pe Next.
Pasul 4: In fereastra care afiseaza mesajul de avertizare Everything on the drive will be deleted dai click pe Create (in functie de marimea partitiei Recovery, procesul de creare al backup-ului poate dura de la cateva minute pana la cateva ore).
 
Acum, dupa ce back-up s-a realizat, ti se va afisa un mesaj care te anunta ca poti sterge partitia de Recovery pentru a elibera spatiu pe disk. Dai click pe Delete the recovery partition.
Ti se va afisa un alt mesaj de avertizare care te anunta ca daca stergi partitia de Recovery va trebui sa folosesti stick-ul USB cu back-up-ul ori de cate ori vei dori sa resetezi sau sa restaurezi sistemul de operare. Daca esti de acord, dai click pe Delete.
 
Procesul de stergerea al partitiei va incepe, iar dupa ce acesta va fi finalizat, vei observa spatiu in plus liber pe SSD.
  • Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.