Jump to content

Cum Să-Ţi Încarci Telefonul Şi Laptopul Pentru A-Ţi Proteja Bateria


Courage

Recommended Posts

  • Moderators

Înlocuirea acumulatorilor vechi pe bază de nichel cu cei moderni, de tip litiu-ion, a produs multă confuzie în rândul posesorilor de telefoane mobile şi de laptop-uri. Încărcarea incorectă a acestora le reduce durata de viaţă, avertizează specialiştii în tehnologie, care vă recomandă să ţineţi cont de următoarele sfaturi:

1. Nu lăsaţi gadget-urile să se descarce de tot. Bateriile de tip litiu-ion rezistă cel mai bine când le lăsaţi să se descarce un pic, iar apoi le încărcaţi din nou, însă nu până la capăt (vezi punctul de mai jos). Este recomandat să vă reîncărcaţi telefoanele şi laptopuriel când bateriile ajung la 40-50%. În felul ăsta, ele vor rezista mai bine trecerii timpului.

2. Nu le încărcaţi până la 100%. Bateriile litiu-ion nu trebuie încărcate complet, aşa că intervalul 40-80% este cel pe care îl recomandă experţii. În cazul în care le încărcaţi totuşi până la 100%, nu lăsaţi gadget-urile în priză după acest punct.

3. Descărcaţi bateriile complet o dată pe lună. Deşi sfatul acesta pare să contrazică punctul numărul unu, lucrurile nu stau deloc aşa. Majoritatea bateriilor actuale le indică posesorilor de smarphone-uri şi laptopuri cât timp mai au până să se descarce, iar această funcţie îşi poate pierde din precizie după o oarecare perioadă.

4. Nu lăsaţi gadget-urile să se încingă prea tare. Căldura excesivă nu dăunează doar procesoarelor, ci şi bateriilor. Se recomand astfel folosirea unor stand-uri de laptop, cu ventilaţie integrată. În ceea ce priveşte telefoanele, ţineţi cont de faptul că majoritatea huselor le fac să se încălzească mai repede. Dacă aveţi un telefon care suportă multitasking, aveţi grijă să închideţi aplicaţiile pe care nu le folosiţi la un moment dat.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cum-sa-ti-incarci-telefonul-si-laptopul-pentru-a-ti-proteja-bateria_903524.html#ixzz2P97qi6Bi

Link to comment
Share on other sites

 În cazul în care le încărcaţi totuşi până la 100%, nu lăsaţi gadget-urile în priză după acest punct.

 

bateriile astea au o chestie nasoala, daca le incarci prea mult, explodeaza.

Deaia exista deobicei 2 sigurante, una in incarcator, si cealalta in baterie (desii asta in baterie nu cred ca e la toate aparatele) care opreste alimentarea cand bateria e full.. deci o poti lasa cat vrei fara probleme...

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Moderators

Se descarca pana la 40% si il incarcac pana la 80% ? Si ma tine 5 ore ? ce fel de afacere e asta?

 

 

NU trebuie sa-l lasi sa se descarce sub 20%, si cand il pui la incarcat , il pui sa se incarce pana la 100%, trebuie sa-l incarci la maxim. O data pe luna ii faci o descarcare completa, dar nu pana moare telefonul, dar pe la 5-10% il pui la incarcat si-l lasi pana la 100%. Ideea e , pentru laptop-uri, lucrati cat mai mult pe baterie. Ori pe baterie, ori doar cu incarcatorul. Iar la telefoane, nu lasati sub 20% si incarcati mai des.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.