Jump to content

Cum Imi Dau Seama Daca Telefonul Este Virusat?


gaby

Recommended Posts

Raspunsul la intrebarea din titlu poate fi gasit printre cele cateva semne prezentate mai jos (cu ajutorul celor de la BitDefender). Astfel, daca telefonul dvs. prezinta unul sau mai multe simptome din cele de mai jos, ar trebui sa investigati putin (instalarea unui antivirus si scanarea telefonului): 

  1. Factura crescuta - Exista virusi ce infecteaza terminalele ce trimit SMS-uri la numere cu suprataxa, iar efectele se vor vedea imediat in facturile telefonice, insa unii dintre virusii de tip troian actioneaza ceva mai discret. Ei pot trimite cate un mesaj o data pe luna pentru a nu trezi suspiciuni sau se pot dezinstala automat dupa o lovitura de proportii in bugetul utilizatorului.
  2. Trafic de date crescut - Virusi care transfera date catre terti pot fi detectati daca studiati factura aferenta planului de date. Pot aparea astfel varfuri de download si upload ce indica faptul ca cineva sau ceva extrage date personale din telefon (poze, email-uri, etc). Prin setarea unui volum de trafic limita va puteti da seama rapid daca terminalul este infectat cu un virus care va fura date.
  3. Bateria se descarca suspect de repede - Daca nu instaleaza foarte multe aplicatii si nu desfasoara alte actiuni ce consuma rapid bateria telefonului, utilizatorii de terminale cu Android stiu, in general, cam care e durata de viata a acesteia. Unii virusi se pot da de gol prin faptul ca genereaza un consum neobisnuit de ridicat al bateriei.
  4. Scaderea performantei - In functie de specificatiile tehnice ale terminalului, infectia cu virusi poate cauza serioase probleme in ceea ce priveste performanta, intrucat acestia vor incerca sa citeasca, sa scrie sau sa redirectioneze date din terminal. Verificarea memoriei RAM (Random Acces Memory) sau a consumului procesorului poate scoate la iveala prezenta virusilor activi pe telefon.
  5. Apeluri intrerupte - Virusii de mobil pot afecta apelurile realizate de pe terminal sau pe cele primite. Convorbirile intrerupte sau alte interferente neobisnuite pot scoate la iveala existenta unor aplicatii periculoase. Daca observati ca serviciul nu functioneaza cum trebuie, contactati operatorul si verificati daca intreruperile au la baza probleme aparute in retea. Daca raspunsul este negativ atunci e posibil ca cineva sa incerce sa va intercepteze convorbirile.

Sursa: http://www.connect.ro/2013/04/02/crezi-ca-ai-telefonul-virusat-descopera-cele-5-semne-care-ar-trebui-sa-te-puna-pe-ganduri/

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

O simpla resoftare ar rezolva problema cu virusul? Ar fi cam aceeasi treaba cu un calculator de exemplu... ai virus si merge ca naiba, reinstalezi windows-ul (cred).

                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Link to comment
Share on other sites

Da, dar nu toti antivirusii sunt 100% precisi, pe telefon in mare parte iti indica avertizari ca nu ai ceva in regula la setari (de ex. ca ai activat "USB Debugging" si cica nu e bine si multe altele)

                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.