Jump to content

Recommended Posts

Posted

Potrivit analistilor IDC, in primul trimestru al acestui an vanzarile de calculatoare personale au scazut cu 14 procente, reprezentand cea mai mare scadere din ultimii 20 de ani (de cand se realizeaza aceste masuratori). Numarul total de PC-uri livratea fost de doar 76.3 milioane de unitati, estimarile initiale preconizand o scadere de maxim 7.7 procente ce au fost cu mult depasite. In alta ordine de idei, tabletele si smartphone-urile continua sa castige teren, iar Windows 8 nu a avut efectul dorit, speriand chiar o parte din posibilii viitori clienti de PC-uri pentru ca acestia aveau impresia ca pentru a folosi noul sistem de operare vor avea nevoie de un sistem touchscreen.

Mai multe detalii puteti afla de aici: http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS24065413#.UWZbwqKprja

idcpcmarket.png

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Stiu, dar nu inteleg dc tabletele sunt luate separat... Inteleg ca la capitolul componente sunt usor diferite, insa sunt folosite in acelasi fel...

love is a verb
Love is a doing word

Posted

cica scaderea asta s-ar datora si lui windows 8, vazatorii facand reclama computerelor scumpe care suporta windows 8 si au cam neglijat cele mai ieftine

Posted

Hmm, pai, as spune ca si telefoanele inteligente pot fi folosite cam tot in acelasi scop :-?, daca ne gandim asa :D:)).

eh, sa zicem ca alea au si functie de telefon, deci ai o scuza acolo.. desii eu leas baga in aceasi oala..

love is a verb
Love is a doing word

Posted

App, ar mai fi si faza ca softurile nu au mai avansat in halu in care au avansat inainte(ca cerinte ma refer), un comp de 5 ani fiind inca suficient pentru a rula filme, office, etc, pe ultimul windows..

love is a verb
Love is a doing word

• 1 month later...
Posted

Calculatoarele brand reduc consumul de curent.

Reducerea consumului de curent prin achizitii inteligente:

La calculatoarele desktop de marca, sursa de curent este gandita sa foloseasca un consum redus de energie. La unele modele brand, calculatorul este asa de bine optimizat incat sursa este de numai 80W oferind in acelasi timp parametrii optimi de functionare. Calculatoarele asamblate din componente au nevoie de surse mari 400W – 500W sau chiar mai mari.

Un calculator brand are deci un consum de 5 – 6 ori mai mic in comparatie cu orice calculator facut din bucatele (no name).

De curiozitate, am calculat in 12 luni ce economie se face utilizand un calculator de marca cu o sursa de 80W in comparatie cu un calculator asamblat din bucati cu o sursa de 500W, ambele utilizate 8 ore pe zi. Costul curentului este calculat la tarifele Renel.

Economia facuta cu calculatorul de marca este de 489lei +TVA, o suma destul de mare de economisit. Ce se intampla daca utilizatorul are 30 de calculatoare ce ruleaza 8 ore pe zi? Va reduce cheltuielile anuale cu 30 calculatoare x 489 lei + tva= 17.457 lei . E chiar bine!

Este clar ca achizitia de calculatoare brand pentru birou sau pentru acasa este o alegere inteligenta. Ramane problema pretului mare a unui produs brand. Alegere in acel moment echipamente it refurbished.

Do Smart Deals.

• Upvote 1
Posted

Poti tu duce compu cu tine pe tren si sa stai pe net? Sau poti sa stai intins cu laptopu sus si sa te uiti comod la stiri? 

Performanta nu e cel mai important lucru in zilele noastre.

Si da, poti sa faci jocuri calumea pe tablete. Eu de exemplu am jucat DMC: Devil may cry pe tableta mea. 

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

Calculatoarele brand reduc consumul de curent.

Reducerea consumului de curent prin achizitii inteligente:

La calculatoarele desktop de marca, sursa de curent este gandita sa foloseasca un consum redus de energie.

Nimic de reproşat. Doar că la cele brand mai adăugăm: dacă se adună praf (inevitabil) în PC trebuie să îl trimiţi la garanţie ca să îl cureţe (nu îl poţi desface), nu ştii ce fel de procesoare suportă placa de bază, ce formă are carcasa, etc. Alea no-name cum le spui tu (adică cele pe piese) sunt cele mai bune de pe piaţă, deoarece raportul preţ/performanţă este mult mai ridicat în comparaţie cu un sistem brand, unde de cele mai multe ori păcălesc cumpărătorii prin fraze gen: 8 GB RAM, 2 GB PLACA VIDEO (care e praf, indiferent că are 2 gb), etc

Da, dupa parerea mea tot un calculator este mai bun decat un laptop sau orice rahat de tableta sau MAC! ;)

Tu ar trebui să dai "sign out from pctroubleshooting.ro"

• Upvote 1
Posted

Pentru comoditate poti sa-ti iei cu tine un Samsung Galaxy S3 si sa navighezi pe net cat vrei tu. Si eu pot sa-l desfac pentru ca sa-l curat de praf ca este de firma nu este no-name ca al tau "House_MD" :D:P

• Moderators
Posted

Extras din gândirea efervescentă a unui doctor docent în ale hardware-ului:

Pentru comoditate poti sa-ti iei cu tine un Samsung Galaxy S3 si sa navighezi pe net cat vrei tu. Si eu pot sa-l desfac pentru ca sa-l curat de praf ca este de firma nu este no-name ca al tau "House_MD" :D:P

Stimate domn user, 

Hai să face o analiză asupra pc-urilor brand şi noname: după cum mulţi ştim, "compiutărele ălea din altex, etc" au un sistem de sigiliu pentru garanţie, aplicat la uşa carcasei unităţii (deh, cine mai oferă garanţie, dacă tu îţi bagi laba în PC?), din moment ce garanţia este pentru întreaga unitate. Cel pe piese e mai profitabil: alegi ce ai nevoie, şi ce e mai fiabil / potrivit pentru tine.

• Upvote 1
Posted

Extras din gândirea efervescentă a unui doctor docent în ale hardware-ului:

Stimate domn user, 

Hai să face o analiză asupra pc-urilor brand şi noname: după cum mulţi ştim, "compiutărele ălea din altex, etc" au un sistem de sigiliu pentru garanţie, aplicat la uşa carcasei unităţii (deh, cine mai oferă garanţie, dacă tu îţi bagi laba în PC?), din moment ce garanţia este pentru întreaga unitate. Cel pe piese e mai profitabil: alegi ce ai nevoie, şi ce e mai fiabil / potrivit pentru tine.

Stimate domn.

Si daca iti expira garantia!?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.