Jump to content

Recommended Posts

Posted

Vazand ca jocurile in browser incepe sa castige teren ma gandeam si eu sa imi fac un astfel de joc, avand in mare si povestea(inca nu e batuta in cuie dar e conturata) dar nu prea ma pricep la partea tehnica si as vrea sa stiu cam cat m-ar costa, creearea unui astfel de site si la cine as putea apela pentru acest lucru? Multumesc pentru viitoarele pareri.

Posted

Stiu siteurile respective pentru ca am si lucrat pe ele insa eu as vrea un romana care sa ma ajute cu acest proiect deoarece as avea nevoie si de suport tehnic ca nu prea ma pricep eu la treburile astea. De aceea intrebam pe aici ca poate e cineva care se ocupa de asa ceva si m-ar putea ajuta. 

• 1 month later...
Posted

nu exista preturi fixe pentru nimic ce inseamna script custom, dar poti sa aproximezi. uite aici niste repere:

- un site de prezentare (2-6 pagini): ~100 euro

- un magazin online: ~500 euro (daca vorbim de un magazin cu 1-50 produse) - ~5000 euro (daca vorbim de un magazin in genul emag / mediadot..)

- un site de aunturi: ~500 euro - ~6000 euro (daca vorbim  de un mercador/ tocmai)

Cam astea sunt niste preturi relative. Acum, din aceste preturi, scade aproximativ 30-40 % si ai sa afli cat incaseaza webdesignerul / webdesignerii (un procent destul cat sa creasca pretul).

Gandeste-te ca pentru un joc, de baza sunt animatiile / imaginile grafice (deci un designer ar cere cam de 3-6 ori mai mult decat pentru  creearea unui template).

Pe partea tehnica (programarea), apar mai multe probleme majore: Securitatea (Hackeri vei gasi mereu), Stabilitate (la un numar mare de juctori online, sa nu pice serverul), Viteza (sa nu existe lag intre jucatori).

Si ca sa zicem lucrurilor pe nume, un joc browser multi-players ar costa in jur de 7.000 euro  - 20.000 euro in functie de joc. Preturile care le-am dat sunt niste preturi medii (+/- 1.000 euro in functie de fiecare firma/persoana).

Daca ai intrebat cat costa un asemenea joc, probabil ai o idee de afacere, deci trebuie sa te gandesti ca trebuie sa fie un joc captivant in care jucatorii sa isi doreasca sa detina mai multe arme / puteri / bani / etc.

Daca ai 500 de jucatori, iar fiecare da 5 euro pe luna (optimist) ai 2.500 euro pe luna.. deci in 5-10 luni iti acoperi costul initial :D

Sper ca ti-am fost putin de ajutor, iar daca mai ai intrebari, le astept ! Succes!

• Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.