mophyus Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Buna ziua! De curand am achizitionat un router wireless edimax br-6228ns si cum nu prea ma pricep la astfel de aparate, sau la calculatoare in general, m-am blocat chiar de la primii pasi... Folosesc windows xp sp3, sunt abonat la rds si nu detin un modem. In wizardul de instalare al aparatului imi cere intr-un anumit punct sa conectez un cablu din wap la modem. Nu stiu cum sa procedez, ma puteti ajuta cu niste instructiuni 'step by step', va rog?( ca pentru un nepriceput ca mine in domeniul it ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators Dan O. Posted July 17, 2013 Moderators Report Share Posted July 17, 2013 Hotaraste-te: router sau modem ? Sau instructiunile de pe router vorbesc de un modem ? Nevermind,e simplu, iei cablul de net de la RDS, si il infigi in mufa WAN din router. (Daca m-am uitat bine pe net la imaginile routerului, e mufa albastra). Routerul de obicei vine cu un cablu UTP scurt de vreo juma de metru - un metru. Iei cablul, si il connectezi in unul din cele 4 porturi ramase (galbene),iar celalalt capat il conectezi in placa de retea a calculatorului tau. Alimentezi routerul, si apoi de pe calculator, intrii pe ip-ul routerului. De obicei ip-ul este trecut pe router sau in manualul de instructiuni iti scrie ip-ul routerului cat si userul si parola cu care te conectezi. Cel mai simplu ar fi sa bagi cd-ul de la router si sa urmaresti instructiunile. Sa fi atent la ce tip de conectiune alegi. -ai net de la RDS, presupun ca e broadband, iar conexiunea ta ar trebui sa fie broadband (PPPoE) cu IP dinamic (nu trebuie sa treci nici un ip de-al furnizorului de internet). -trebuie sa stii userul si parola cu care te conectai inainte la net. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+b0gdan Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Instructiuni de la Edimax http://www.edimax.ro/images/Image/FAQ/Router/Cum_configurez_routerul.pdf "Configurare router: Deschideti Internet Explorer pe unul din calculatoarele conectate la router pe portulurile 1, 2, 3 sau 4. Tastati in bara de adresa 192.168.2.1 Completati User name: admin si Password: 1234. Apasati Ok si veti intra ininterfata de configurare a routerului:Apasati butonul Quick Setup. Va aparea o fereastra pentru setarea timpului.Selectati GMT+2 si apasati butonul Next: In fereastra aparuta trebuie sa setati tipul conexiunii dvs. la internet. Pentruconexiuni RDS sau Clicknet, pentru care v-a fost furnizat un username si o parola,selectati PPPoE xDSL si apasati Next: Va aparea urmatoarea fereastra:Completati campurile User Name si Password cu datele furnizate de RDS,respectiv Clicknet. Nu completati campul Service Name. Apasati OK si asteptati salvarea configurarilor. In acest moment conexiuneala internet este realizata." 1 Quote http://www.giz.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
mophyus Posted July 17, 2013 Author Report Share Posted July 17, 2013 Va multumesc pentru raspunsuri. Am reusit sa ma descurc in final folosind manualul de utilizare pas cu pas... @dan Instructiunile vorbeau despre o conectare la modem si nu ma lasau sa continui instalarea din cd fara o astfel de conectare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
high2all Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 Salut. Mi am facut contul pentru ca nu ma pricep sa rezolv o problema cu un router. Asa ca e posibil sa fi postat aiurea, pentru ca e prima data cand intru pe un forum. Scuze daca am comis o. Am luat un router tp-link tl-wr941nd si am inceput instalarea cd ului. Am bagat cablul rds in router, apoi alt cablu mai mic intre router si laptop. Toate bune , am internet pe laptop insa nu e wireless. De pe un al 2 lea calculator sau de pe telefon prind wireless dar nu si de pe asta. Daca scot cabul ala mai mic care face conexiunea intre laptop si router, mi se opreste internetul. Dar faza tare, sau cel putin pentru mine, internetul continua sa mearga pe telefon sau pe celalalt laptop.Dupa parerea mea de neavizat facuta dupa ce am citit pe forum, laptopul in care am bagat cd ul de la router, nu emite wireless. E un dell inspiron 1525. In partea dreapta e un spatiu gol in care ar intra un fel de adaptor de vreo 5 cm. Sub el un butonas mic care se duce stanga dreapta, flancat de un led langa care e un fel de stalp de wireless. O fi asta spatiul pentru un card wireless pe care nu il am? Va rog sa ma luminati. Multumesc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+GodsOtherHand Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 routerul emite semnalul, nu laptopul. Deci daca zici ca netul merge pe telefon, poti scoate linistit cablul din laptop. Acel cablu in folosesti doar pentru a configura routerul pentru prima oara, mai ales in cazul in care nu ai dispozitiv cu wireless. Cat despre gaura descrisa de tine, nu suna a fi slot pentru wireless (astea deobicei sunt bagata in interiorul carcasei, nu pot fi scoase ca un card de memorie. Pe acel Dell cu probleme nu apar retelele wireless? Sar putea sa ai lipsa un driver. Totusi, daca bagi cablul de la router la laptop (cablul care iese din laptop va fi conectat la unul din porturile albastre), ar trebui sa mearga netul. Daca zici ca nu, probabil avem dea face cu o lipsa de drivere..leai putea reinstala? Quote love is a verb Love is a doing word Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaby Posted October 18, 2014 Report Share Posted October 18, 2014 In partea dreapta e un spatiu gol in care ar intra un fel de adaptor de vreo 5 cm. Sub el un butonas mic care se duce stanga dreapta, flancat de un led langa care e un fel de stalp de wireless. Acela este comutatorul de on / off / momentary al wireless-ului laptop-ului. Daca vrei sa vada retelele wireless il pui pe 1 (in imagine cifra 2): Quote Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. -------------------- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts