Jump to content

Upc Introduce Internet De 200 Mbps In 9 Orase Din Romania

Recommended Posts

Posted

:)) sa  fi bun.. pai nu ma mira ca la inscrieri le-a fost flood-at serveru si numai o persoana stia in toata universitatea :)) sa rezolve atacul

• Moderators
Posted

Asa am si eu net de 50Mb/. Dar in contract imi scrie 3Mbps. Dar pe speedtest am 50, uneori si mai mult ! Asta pentru ca sunt tare in peering cu serverele RDS-ului, o sa am aceeasi viteza cu toata romania. Dar cand ma duc pe internet, in alta tara, mai mult de 3mbps nu o sa am niciodata.

Ca sa ne intelegem:

1Byte = 8 biti

50MB/s =6.25 Mbps

100MB/s = 12.5 mbps

Dar nu e o viteza garantata ! Cand cineva iti garanteaza o viteza, o sa ai aceeasi viteza indiferent de unde descarci. Who, fa testul ala pe diferite servere, incearca Bucuresti, Madrid, Malmo si New York. O sa ai viteze diferite...

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Moderators
Posted

Contează cumva şi zona în care te afli?

Am un prieten care stă la o vilă de la periferia oraşului. Amândoi suntem abonaţi la Romtelecom cu ~ acelaşi abonament (nu ştiu sigur, dar nu e mare diferenţă). Când e vorba să merg la el tre. să descarc filme de la mine de acasă şi să le pun pe un stick, căci la el debea atinge 500kb/s torrentu, în timp ce eu prind şi 6-7 mb/s.  :)

• Moderators
Posted

Da conteaza. In ce masura si cum si cand se intampla asta, n-as putea sa-ti spuna. Depinde de routerele/switch-urile de pe nisa, de cablu, de distanta... etc etc.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Asa am si eu net de 50Mb/. Dar in contract imi scrie 3Mbps. Dar pe speedtest am 50, uneori si mai mult ! Asta pentru ca sunt tare in peering cu serverele RDS-ului, o sa am aceeasi viteza cu toata romania. Dar cand ma duc pe internet, in alta tara, mai mult de 3mbps nu o sa am niciodata.

Ca sa ne intelegem:

1Byte = 8 biti

50MB/s =6.25 Mbps

100MB/s = 12.5 mbps

Dar nu e o viteza garantata ! Cand cineva iti garanteaza o viteza, o sa ai aceeasi viteza indiferent de unde descarci. Who, fa testul ala pe diferite servere, incearca Bucuresti, Madrid, Malmo si New York. O sa ai viteze diferite...

Dar Lyon ? 

2954475415.png

Oricum , tu faci o mare confuzie .

Orice ISP serios iți va comunica următoarele :

Viteza download interna|externa : în cazul meu , 100|50 Mb | s .

Chiar și asa , eu vad ca am mai mult de cât mi - au promis .

Ba mai mult , am exact viteza de descarcare din București .

Nu dor din speedtest - ul de mai sus , ci și pentru ca am descarcat de pe servere franceze .

• Moderators
Posted

Tu nu ai inteles , ceea ce iti spun ei nu e viteza pe care ti-o garanteaza. Ca la abonamentul ala s-ar baga toata romania daca ar fi numai lapte si miere asa cum spui tu.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Prietene , nimic nu e garantat .

Valoarea pe care ți - o dau ei e una estimativa ...

Eu am postat aici din interes personal , deoarece ma interesa sa schimb ISP - ul actual pentru unul pachet mai bun de la alt provider ...

Din vorbe , se pare ca , cel mai bun pachet va fi al UPC - ului , însa , eu vreau fapte , nu vorbe .

Vazand ca toți critica ISP - urile deoarece nu sunt serioase , dau jumătate din viteza din contract ... am demonstrat contrariul prin probe clare .

Dar , se pare ca tu ești prea ocupat sa - i lauzi pe cei de la RCS - RDS ca sa vezi asta .

Sa ști ca abonamentul pe care tot continui sa - l critici , fără dovezi concrete , nu e chiar gratuit ...

Ori , dacă nu știai pana acum ... e cam criza în Romania.

Posted

ca rugaminte, nu mai da pe sagetutza aia in jos doar pt ca nu esti de acord cu cineva, e pentru alte chestii.

exista contracte in care ai o viteza garantata. Astea nu si le face utilizatorul obisnuit, ci cineva care are un server care tre sa mearga la o anumita viteza minima. ( firme in general).

Sincer nu vad cu ce a laudat RDSul , pur si simplu a spus experienta lui. 

Noi vorbeam de astia mari (rds upc) si vorbeam din experientele noastre. Sunt provideri care dau mult mai putin decat scrie in contract, sunt altii care dau cat scrie ( in general, firmele astea mai mici, care au o infrastructura relativ recenta, si o arie nu foarte mare ). 

app, vitezele in contract sunt de "pana la "  nu "de" ..

Asa de curiozitate, cat platesti pe luna pentru abonamentu tau de net? Si de ce simti nevoia de viteza mai mare?

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

Fibra de la romtelecom = 100-200 euro (cel putin...pretul e negociabil in functie de cine face cererea, persoana fizica sau juridica, ce servicii mai are de la respectiva companie , in cazul asta Romtelecom) = viteza 10/10 garantat

Fiberlink de la RDS (care-l am acasa), 100 RON (cu tot cu stick net, telefonie, cablu TV) = 3mb garantat din oua.. in romania si cu RDS only.

In opinia ta care-i diferenta ? si De ce ?

Posted

mie upc mi-a zis ca poate ajunge pana la viteza 120 (in cazul meu), dar nu poate cobori mai jos decat a doua cea mai joasa viteza... adica 60 sau care e prima viteza sun cea din contract.... evident sunt balarii ca am avut zile cand a fost mai mic decat ar fi trebuit minim.

Posted

Deasemenea , mi - am spus părerea și am fost acuzat ca laud prea mult ... 

Din motive personale , am luat în calcul și schimbarea provider - ului .

Ei bine , ma gândeam dacă exista abonamente disponibile ce oferă o conexiune de internet mai buna  (peste 100 Mb/s la descărcare) .

Pai stai putin dom'le ca deja abordam alt teren ... In momentul când o persoana juridica face cererea , automat ca firma se da peste cap ca sa - i garanteze acesteia viteza negociata ... Pe când noi , persoane fizice , pentru firma suntem simpli clienți .

• Moderators
Posted

Asa este, dar daca ma duc la RDS si cer fibra n-o sa-mi zica ok.. tu n-ai voie, ca esti pulifrici, dar o sa-mi ceara o groaza de bani. Dar diferenta este mare si la viteze.

"So a connection being advertised at 10 Mbps down actually comes out to 1.25 actual megabytes per second (MB/s). Internet service providers use the megabits per second number because it's larger, and people like to feel like they're getting a lot more when they purchase something. On marketing materials 10 Mbps looks way better than 1.25 MB/s."

Incerc de mult sa va fac sa intelegeti ca ceea ce iti spune ISP-ul tau e mai mult marketing.Vorba lui GOH, "pana la" nu "de". Daca puteti intelege asta, perfect, daca nu, poti continua sa pui ca te acuz de abuz sau ca laud RDS-ul, sau ca am un fetis inimaginabil sa te contrazic.

Posted

cand baba de langa tine iti zice despre un produs, si ce multumita e ea..tot marketing e. 

Nici eu nam vazut reclama la multe produse ce exista, aia nu inseamna ca nu au o strategie de marketing. 

Altii pur si simplu nu au bani. Altii prefera sa investeasca banii in altceva. 

Who intrebam.Da nu vrea sa zica:(  Tu (Dan) ai zis ca dai ~100 lei cu tv + telefon :)) 

love is a verb
Love is a doing word

• Moderators
Posted

Foarte tare, iar stirea asta de la care a inceput toata discutia ce e ? ( nu ca a postat gaby sa faca reclama, e o stire, plecata de la UPC cum ca au adaugat un nou pachet in serviciile lor).

LE: TVA-ul e 24% din 60. ron in plus la cei 60. Adica 60 + 24/100*60

Pentru a putea beneficia de viteza optima oferita de acest abonament 
este necesara prezenta unei placi de rețea Gigabit (capabila de viteze pana la 1000 Mbps) .

Deci ajungi tot la ce-am spus cu placa de retea gigabit.

Merita, nu zic nu. Dar, ai in vedere ca nu e lapte si miere. Tu degeaba ai gigabit si pana la 200mb daca tragi de la unul fara gigabit si fara upload de 10mb/s. Mai mult de uploadul lui nu poti descarca tu. Daca intrii pe torrente, da e altceva, acolo te conectezi la mai mult, si daca tragi de la 5, de la fiecare cu 10 (in conditii extreme) o sa ai un download de 50mb/s. Si in ideea asta, crede-ma, conditiile sunt extreme de tot.

Posted

Mai, eu-s pe Fiberlink de cand ma stiu si nu am avut niciodata probleme. Tot in genul lui Dan parca am si eu, dar urca si mai sus, iar limita inferioara e acceptabila. (cand spun mai sus, ma refer la downloadari de 15-18 MB pe torrent, si upload pe Youtube filme 720p/5-10min in cateva minute, ceea ce pentru mine e deajuns).

Adevarat, dai banii si vrei ce ti se promite, dar cum spun si baietii mai sus, nu cred ca-ti spun furnizorii ca ai X viteza batuta in cuie.

fWy1P.gif

Posted

cred ca next gen are fibra optica... deci ai vreo 90 la pc in astfel de conditii.. nu prea s si aste merita ca upc e pe triplu ecranat si nu pe fibrira, pierderile sunt mult mai mari si desi zic ei ca poate ajunge la viteza x de regula sta la 60/70 % din cat promit asta din cauza ca nu e pe fibra si daca ti-ar veni pe fibra, afara infrastructura nu e fibra si pierderile tot sunt..

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.