Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tocmai ce am trecut de la Windows 8 la Windows 8.1 si am observat ca am o problema care nu stiu sigur daca e de la sistemul de operare sau nu. Atunci cand intru in jocuri mi se intampla ca cursorul mouse-ului sa ramana blocat (ingheata) sau sa actioneze cu intarziere (lag)... In ce jocuri mi se intampla asta? Counter Strike, Call Of Duty, Metro si Tomb Raider...

Care sa fie problema?

Multumesc!

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

Da, este o problema a sistemului de operare, multi utilizatori au raportat asta. De asemenea, in anumite jocuri cursorul este afisat mult mai mare sau mult mai mic fata de dimensiunea corespunzatoare. S-a descoperit ca erorile apar din cauza modificarilor efectuate de Microsoft in Windows 8.1 privind procesarea mouse input-ului si a scalarii bitmap0ului pentru anumite aplicatii desktop.

Pentru a rezolva problemele, va trebui sa dezactivezi scalarea display-ului si sa rulezi jocurile cu probleme in compatibility mode cu versiuni anterioare de Windows (8 sau 7). Mai exact:

1. click-dreapta pe shortcut-ul unui joc care intampina una dintre erorile mentionate si selecteaza Properties (in cazul in care lansezi jocul respectiv prin intermediul unui tile din Start Screen, da click-dreapta pe respectivul tile si selecteaza Open file location, apoi da click-dreapta pe shortcut si selecteaza Properties).

2. in fereastra de proprietati selecteazai tab-ul Compatibility, apoi bifeaza optiunile Disable display scaling on high DPI settings si Run this program as an administrator.

Asa cum am spus mai sus, se recomanda si rularea jocului in modul de compatibilitate cu Windows 8 sau Windows 7.

P.S: Pasii trebuiesc repetati pentru fiecare joc care intampina erorile.

Daca solutia de mai sus ti se pare complicata, poti incerca sa folosesti si fix-ul oferit de catre Microsoft: Game Hotfix pentru Windows 8.1 pe 32-biti sau Download Game Hotfix pentru Windows 8.1 pe 64-biti.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.