Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cei mai multi raspund la intrebarea "Ce este un smartphone?" cu: "un telefon inteligent", "un telefon smecher", "iPhone" sau "un telefon dăla cu Android". Toate aceste raspunsuri sunt in felul lor corecte, dar incomplete sau care ar trebui sa se completeze unul pe celalalt.

In ultimii ani granitele dintre un smartphone si un telefon obisnuit au inceput sa se subtieze, producatorii oferind facilitati avansate si pe telefoanele simple si accesibile, drept pentru care se creeaza de multe ori confuzii.

In incercarea de a raspunde cat mai bine intrebarii din titlu, eu as definii smartphone-ul ca fiind: un telefon dotat cu un sistem de operare avansat (Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, Symbian, etc.) ce permite instalarea si rularea unor aplicatii complexe cat si personalizarea interfetei grafice, care de cele mai multe ori nu dispune de o tastatura fizica, aceasta fiind inlocuita de o tastatura QWERTY virtuala. De asemenea, un smartphone vine echipat cu un chipset performant care include procesorul (single, dual, quad sau octo core) si chipset-ul grafic dedicat, o camera foto performanta, conexiune la internet si in cele mai multe cazuri ecran tactil.

Daca credeti ca am omis ceva sau aveti o definitie mai buna, sunteti invitatii mei sa o postati mai jos :P.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

@Gods: Exista si exceptii, eu am incercat sa cuprind cele mai multe cazuri :D.

@robotboy: Un telefon obisnuit l-as defnii ca fiind: un telefon cu ecran mic, tastatura numerica de cele mai multe ori, pentru care instalarea de aplicatii este imposibila sau limitata (de rezolutia mica sau limbajul de programare in care acestea sunt scrise) si a caror interfata grafica este fixa sau foarte putin personalizabila.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• Moderators
Posted

Un smartphone..sau smartwatch..sau tot ce o sa contina smart de acum inainte...e o insulta la adresa oamenilor. :D Cu alte cuvinte, suntem prea prosti sa facem fata tehnologiei, care evolueaza intr-un stil barbar, si cu o rapiditate careia noi nu putem sa facem fata.

Vezi media online

Vezi cursuri online

Nu mai tre sa faci facultate, faci un curs online si esti jurnalist, cu diploma..si te angajezi la sport.ro

Cred ca asa au aparut stirile cu "Senzational" "Ramai masca".. =))

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.