+VladOcs Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Salut, stie cineva un OS care sa consume putin ram dar pe care sa mearga jocurile normal? Am fost batman si cand mi-am cumparat pc am pus 4 in loc de 8 ( ca doar la ce o sa am nevoie :facepalm: ) Iar cand randez am probleme deoarece windows 7 imi consuma minim 1.3 gb iar randarea mai are nevoie de 200-300mb...Dar in acelasi timp sa mearga si jocurile, am incercat linux si majoritatea jocurilor aveau nevoie de patch special sau alte minuni.
+GodsOtherHand Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 nush ce patch vorbesti la jocuri pe linux...probabil te referi sa rulezi jocuri de windows pe linux..aia e altceva. Win 7 daca manca 1.3 giga, ai facut ceva rau de tot.. reinstaleazal, curata pe acolo.. win8 imi sta pe la 400-500 de mb, si consuma cam la fel cu win7.. App, mie imi merg cam toate jocurile pe 2gb de memorie (cei drept, settings mai low ca nu duce compu). Realizezi ca in timp ce faci rendering procesorul si placa video sunt solicitate la greu, nu? Nush daca alea mai duc si jocuri pe deasupra.. love is a verb Love is a doing word
+VladOcs Posted April 1, 2014 Author Report Posted April 1, 2014 Vad ca nu m-am exprimat clar.Eu nu rulez jocuri in timp ce randez, nu jocuri mari.Acuma vad ca daca opresc firefox win7 consuma in jur de 0.9-1gb.Windows 8 consuma mai putin ram decat 7 dar are probleme de compatibilitate cu jocurile.Am avut probleme cu steam si origin.Eu am sistem pe 64 biti care consuma mai mult ram.Nu exista un os care sa fie mai "light" ?
+GodsOtherHand Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Inca o data zic, e prea mult pentru un win7 curat. Scopul memoriei RAM nu e sa fie goala, ci sa fie plina, dar totusi pare mult doar pentru win7.. Poti incerca sa pui win7 pe 32 de biti (diferente de performanta nu prea ar trebui sa simti) desii diferenta de memorie e destul de mica (eu cand am incercat, am avut sub 100mb diferenta intre cele 2). Totusi ma intreb, care e problema care o ai? ai zis ca ai 4 giga de memorie, din care 2 sunt ocupati... si raman inca 2 pentru jocuri usoare..deci carei buba? love is a verb Love is a doing word
+VladOcs Posted April 2, 2014 Author Report Posted April 2, 2014 Buba este ca din ce in ce mai multe randari au nevoie de 3-3.2 gb ram iar win7 ocupandu-mi 0.9-1.2 gb ram primesc eroarea not enough ram memory din cauza lipsei a 100mb ram disponibil.
gaby Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 Ai putea sa incerci un dual-boot cu 7 si XP, cel din urma fiind cel care ar manca mai putina memorie RAM si pe care sa faci randarile. De asemenea, ai putea incerca si tema Clasic pe Windows 7 care ar trebui sa consume mai putine resurse. Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
+VladOcs Posted April 2, 2014 Author Report Posted April 2, 2014 Pana la urma poate ajung la dual boot.Dar as vrea sa-l evit. Cand am tema aero imi ocnsuma 808 mb iar cand am tema simpla imi consuma 800.Nu cred ca diferenta merita.
+GodsOtherHand Posted April 2, 2014 Report Posted April 2, 2014 aaaaaaaaa, acu inteleg problema. Din primul post ma inteles total diferit. Cum ziceam, incearca sa reinstalezi sistemu de operare daca poti, fara sa alegi versiuni modificate de windows. Dupaia, daca tot nu vrea,(sau daca nu reinstalezi) apasa pe start button, si scrie "msconfig" (fara ghilimele). La tabul de startup, debifeaza tot ce poti (preferabil tot, si daca ceva nu merge, poti bifa la loc. Cele de la startup nu sunt critice). love is a verb Love is a doing word
+VladOcs Posted April 2, 2014 Author Report Posted April 2, 2014 Am versiune originala de windows, nici eu nu suport versiunile "imbunatatite".Am umblat de mult la msconfig si am lasat esentialul.Realtek HD Audio manager/nvidia experience/deamon tools/MS windwos OS/avg/java
Moderators Dan O. Posted April 3, 2014 Moderators Report Posted April 3, 2014 1.3GB Ram in IDLE mi se pare ok. Cam atat consuma orice windows 7 in idle. Nu inteleg ce vi se pare asa absurd ? mie imi consuma laptop-ul 3gb ram cu 20 de softuri si aplicatii deschise in care lucrez, si n-am dat restart de luni.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now