+robotboy Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 Tocmai am pasit si eu in lumea filmelor/serialelor, si ma tot intalnesc cu prescurtari precum DVDrip, xVid, CAM, TC, TS, R5 si SCR. Nu am gasit un articol pe forum despre aceste formate, drept pentru care m-am gandit ca ar fi utila intrebarea mea si pentru alta lume. Asadar, poate cineva sa faca un mic rezumat asupra ce inseamna DVDrip, xVid, CAM, TC, TS, R5 si scr? Multumesc! Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova? Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.
gaby Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 Sa le luam pe rand: DVD-Rip - este o copie de pe un DVD original cu filmul, iar o astfel de versiune este realizata de regula din cauza faptului ca un film in format DVD nu este lansat in toate regiunile, piratii ocupandu-se astfel de raspandirea filmului in toate zonele. xVid - ca sa ii citez pe autori, este "the internet's popular video codec". CAM - reprezinta versiunea de film inregistrata cu o camera video in sala de cinematograf. Aceste filme au de cele mai multe ori o calitate foarte slaba (culori sterse, contrast nul, calitate audio slaba). TC - este prescurtarea de la telecine si reprezinta o copie a filmului de la forma analogica (rola de film) intr-una digitala. Aceeasi metoda se foloseste si pentru filmele in format DVD, deci claritatea ar trebui sa fie foarte buna. Totusi, versiunile pirat se fac de regula dupa o copie mai slaba a rolei de film originale. Din aceasta cauza s-ar putea ca imaginea sa nu aiba aceeasi calitate a culorilor ca filmul original. TS - este prescurtarea de la telesync si reprezinta o versiune a filmului ce seamana cu cea CAM cu exceptia ca foloseste o sursa audio externa (de obicei un jack audio din scaun pentru persoanele tari de urechi). O sursa audio directa nu asigura o buna calitate audio, deoarece poate interfera cu zgomote de fundal. Uneori un TS este filmat intr-un cinema gol sau din camera de proiectie cu o camera profesionala, asigurand o calitate mai buna a imaginii. R5 - este prescurtarea de la Region 5 si reprezinta versiunea finala a filmului, comercializata in regiunea 5 (Bangladesh, India, Nepal, Afghanistan, Sri Lanka, Ukraine, Belarus, Russia, Kazakhstan, Pakistan, Africa (fara Egypt, South Africa, Swaziland, Lesotho), Central Asia, Mongolia, North Korea). Singura diferenta fata de DVD-ul original dupa care a fost facuta este ca sunetul ar putea sa nu fie la fel de bun la copie. Toate regiunile pot fi gasite aici: http://en.wikipedia.org/wiki/DVD_region_code SCR - este prescurtarea de la screener si reprezinta o caseta VHS, trimisa inainte de lansare magazinelor de inchirieri in scopuri promotionale. Un screener are de obicei un aspect 4:3 (full screen), desi screenere letterboxed au existat. Principala problema este un “ticker” (un mesaj care se plimba pe ecran cu copyright-ul si numarul de telefon anti-copiere). De asemenea, daca banda contine numere de inregistrarea sau alte semne dupa care se poate identifica provenienta, acestea trebuiesc si ele blocate, de obicei cu o banda neagra. Aceasta dureaza uneori cateva secunde, alteori tot filmul, si unele poti fi chiar mari. In functie de echipamentul folosit, calitatea screener-ului variaza de la excelenta, realizat de pe un MASTER, la foarte proasta, realizata pe un video-recorder obisnuit prin captura inferior calitativa. Cele mai multe screenere sunt transformate in VCD, dar au existat si cateva SVCD. 2 Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
+robotboy Posted July 6, 2014 Author Report Posted July 6, 2014 Mersi de raspuns! Care este cel mai calitativ format? Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova? Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.
gaby Posted July 6, 2014 Report Posted July 6, 2014 Dintre cele de mai sus DVDrip ar trebui sa fie. Un alt format calitativ (peste DVDrip) este Blue-Ray/BDrip. 1 Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
+FML Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 Stim deja ca , in functie de calitatea lor , filmele difera ca spatiu ocupat [ GB ] . Nu sunt strain nici de teoria cum ca : un format Blue - Ray ar consuma genul de resurse necesare unui joc de aceeasi marime . Este adevarat sau e alt cliseu ?
+GodsOtherHand Posted December 14, 2014 Report Posted December 14, 2014 cliseu. Un film 1080p e neaparat pe blueray. Dar asta nu inseamna ca iti trebe io stiu ce calculator.. Cat de solicitat e compu' depinde si de codecul folosit. Dar nu cred sa fie vreunul care sa fie asa solicitant. 2 jocuri cu aceasi marime (~4giga) pot avea cerinte de sistem foarte diferite, in functie de ce fac cu acel spatiu. love is a verb Love is a doing word
Moderators Dan O. Posted December 16, 2014 Moderators Report Posted December 16, 2014 Daca extensia e .mkv nu mai e bluray, e doar rip. calitate buna totusi.
+GodsOtherHand Posted December 16, 2014 Report Posted December 16, 2014 bluray nu era discul fizic? Adica pe bluray poti sa pui ce vrei tu convertindul la alte formate se mai pierde din calitate, dar nu trebuie sa fie neaparat o pierdere dramatica. love is a verb Love is a doing word
Moderators Dan O. Posted December 17, 2014 Moderators Report Posted December 17, 2014 Ba da, dar si formatul e altul.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now