Jump to content

Viteza Internet - 100Mbps / 1.0Gbps

Lus

Recommended Posts

Salut, am si eu o nelamurire. Se face curat la mine in casa si cablurile au fost bagate prin perete, insa cel de la internet a fost impuscat (nu complet) cu bormasina. Au venit cei de la RDS si au schimbat ceva pe aici (niste cabluri probabil, legaturi albastru, portocaliu). Eu am conexiunea de 100Mbps, insa am observat acum ca la status apare 1.0Gbps. De fapt, in timp ce lucrau pe aici, unul din ei a spus ca cica "Ha, 1gb", de aia m-am si uitat.

Are treaba cu Speed & Duplex? Lamuriti-ma putin :S.

fWy1P.gif

Aici Dan cred ca ar trebui sa raspunda :D Oricum din cate stiam, acolo apare cat poate componenta cea mai apropiata de tine, sau ceva de genu. Nu reflecta deloc viteza reala, ci e doar viteza maxima pe care compu crede ca ar putea sa o treaca prin cablu, in mod ideal.

love is a verb
Love is a doing word

Stiu ca pentru internetul de 1Gbps si 500 Mbps trebuie ori ca firul de retea sa fie schimbat ori ca mufa sa fie resertizata astfel incat sa foloseasca toate cele 8 fire, nu doar 4 ca pentru vitezele mai mici. Daca zici ca au umblat la fire, ma gandesc ca asta or fi facut :-?.

Instalarea va fi simplă. În cele mai multe cazuri, este vorba doar de resertizarea cablului de net pe care-l aveți deja în casă. Momentan utilizați 4 fire din cele 8, tehnicienii RDS vor schimba mufa pentru a le utiliza pe toate cele 8.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• Moderators

Ai placa LAN gigabit, de-asta apare 1gb..

Pai ce-au facut ? au re-sertizat cablul la jumatatea lui ? sau ce au facut ? Au tras alt cablu ? L-au inadit pe cel care exista deja ?

Asa arata si la mine dar n-am net de 1gb, e doar capabilitatea placii de retea, capabilitatea maxima a conecxiunii in general. Tu o sa fi in continuare limitat de RDSfuckers.

ip1opj.png

Probabil ca si ce zice gaby e adevarat. Eu spre exemplu acasa, din 8 fire doar 4 (sau 6) sunt conectate, stiu sigur ca 2 fire le am conectate la telefonul fix (maro si alb-maro).

Am inteles. Pai au sertizat si cablul (pentru a doua oara), la capat, unde se conecteaza, si au umblat si pe la doza, au inadit niste fire (si pe casa scarii). Oricum, am inteles ca daca mai am probleme va trebui sa schimb cablul intrucat nu mai am fire de rezerva or some shit. Eh, nu stiam de ce apare asa, mersi.

fWy1P.gif