Jump to content

Modificare Maintitle Cu Ajutorul Css3 Pentru Forum Ipb

Go to solution Solved by gadeas,

Recommended Posts

Posted

Ziua buna tuturor! .. De cateva zile incoace am incercat sa studiez css3 pentru border sa fac maintitle asa cum mi-am dorit :-? .. insa m-am cam "chinuit" , in sensul ca nu inteleg anumite chestii .. :)))

Am reusit decat acel cod pentru:

.special_border {

acela l-am reusit sa-l pun.. dar nu inteleg cum sa pozitionez sa fie centrat sub maintitle ( e un efect sau ce anume? ) .. :) gadeas .. stii despre ce vorbesc.. nu doresc codurile moca sa zic asa.. dar doresc sa-mi explici,  cat de cat, cam ce ar trebuii sa am in vedere, si unde!

Multumesc anticipat, zi frumoasa!

• Moderators
Posted

Este numit gradient. Poti gasi un generator bun pe urmatoru link: Click

• Upvote 1

PHP Developer - Not available for freelancing right now

Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament

Posted

Este numit gradient. Poti gasi un generator bun pe urmatoru link: Click

Hmm.. si acel cod ( unul dintre acele background-uri ) , trebuie sa se incadreze in expresia, maintitle-ului? , sau a special_border-ului? ..

• Moderators
Posted

In .special_border.

Daca ai de gand sa postezi la categoria IPB, nu uita sa citesti regulamentul: Link regulament

Posted

In .special_border.

Este deja adaugat.. dar nu citeste, in sensul ca nu apare pe forum, nu vreau sa postez codurile sa le vada toti, insa mai trebuie ceva adaugat?

Este:

.maintitle { / .special_border {

in afara de acel gradient care este deja adaugat, dar nu apare! .. am adaugat acel

.special_border {

, imediat dupa expresia maintitle-ului, dar tot nu merge..

• Moderators
Posted

Trebuie sa-i dai o inaltime fixa, la fel cu latimea, doar ca in porcentaj (%).

• Moderators
Posted

Este deja adaugat.. dar nu citeste, in sensul ca nu apare pe forum, nu vreau sa postez codurile sa le vada toti, insa mai trebuie ceva adaugat?

Astea?

.maintitle{
	background: rgba(0, 0, 0, 0.7);
	color: #FFF;
	font-size: 13px;
	font-weight: 300;
	margin-bottom: 0px;
	overflow: hidden;
	padding: 12px;
	text-shadow: 0px -1px 0px rgba(0,0,0,0.4);
	text-align: center;
	font-variant: small-caps;
}

.special_border{
	height: 2px;
	width: 100%;
	background: linear-gradient(to right, transparent 0%, #009CFF 50%, transparent 100%) repeat scroll 0% 0% transparent;
}

Posted

Stai asa.. la special border acela? .. ca nu prea inteleg...

• Moderators
Posted

Corect, vorbeam codificat, unicu care stia despre ce este vorba is eu si Courage, restu nu stia ce e .special_border fiindca eu am vrut sa-i dau numele ala la mine pe forum la divu creat.

E si normal sa nu vezi special_border niciunde, doar cum am spus mai sus, este o clasa creata de mine si va trebui sa creezi tu singur div-ul cu clasa.

• Upvote 1

Posted

Corect, vorbeam codificat, unicu care stia despre ce este vorba is eu si Courage, restu nu stia ce e .special_border fiindca eu am vrut sa-i dau numele ala la mine pe forum la divu creat.

E si normal sa nu vezi special_border niciunde, doar cum am spus mai sus, este o clasa creata de mine si va trebui sa creezi tu singur div-ul cu clasa.

Stiam "demult" acel cod, altfel cum il mai stiam?( vorba vine.. ) :) da asa este.. trebuie sa-l modific.. si mai anume acel div de care vorbesti ce ar trebuii sa contina in mare parte?!.. ii ofer alta denumire, bun asta am inteles, si div-ul acela, trebuie inclus tot in clasa maintitle-ului sau a special_border-ului? ..

• Moderators
Posted

Un simplu div cu clasa special_border si pus unde vrei tu sa apara.

• Upvote 1

Posted

Un simplu div cu clasa special_border si pus unde vrei tu sa apara.

Bun bun.. am adaugat.. dar acel div, unde trebuie sa-l includ si pe el :-?? aici ma pierd.. si ce trebuie sa contina si div-ul? .. la randul sau acel gradient de care vorbeai mai sus? ;)) ..

Mai anume?! .. :-??

• Moderators
Posted

Bun bun.. am adaugat.. dar acel div, unde trebuie sa-l includ si pe el :-?? aici ma pierd.. si ce trebuie sa contina si div-ul? .. la randul sau acel gradient de care vorbeai mai sus? ;)) ..

Divu nu contine nimic. Un simplu div gol, cu background. Exemplu:

<div class='nume'></div>

Mai anume?! .. :-??

Aia se pare ca deja e adaugat in codu luat.

• Upvote 2

Posted

Divu nu contine nimic. Un simplu div gol, cu background. Exemplu:

<div class='nume'></div>

Aia se pare ca deja e adaugat in codu luat.

Oke` .. pana aici sa zic ca am inteles.. doar ca tot mai am o nedumerire:))) acel background de care vorbesti trebuie inclus in div-ul acela? :-?? parca ma pierd detot deja:)) ..

• Moderators
Posted

Pai in .special_border nu ai:

.special_border{
	background: linear-gradient(to right, transparent 0%, #009CFF 50%, transparent 100%) repeat scroll 0% 0% transparent;
}

Daca nu ma insel, pune background.

• Upvote 1

Posted

Pai in .special_border nu ai:

.special_border{
}

Daca nu ma insel, pune background.

Ei bine, codurile arata in felul acesta, si ba da este adaugat:

.maintitle {
    background: rgba(0, 0, 0, 0.7);
    color: #FFF;
    font-size: 13px;
    font-weight: 300;
    margin-bottom: 0px;
    overflow: hidden;
    padding: 12px;
    text-shadow: 0px -1px 0px rgba(0, 0, 0, 0.4);
    text-align: center;
    font-variant: small-caps;
}

<div class='special_border'></div>

.special_border {
}

Posted

Mi s-a parut is mie un pic ciudat, dar tot am adaugat! .. nu am mai facut asta pana acum.. altfel nu mai faceam subiectul nu?! .. :|

• Moderators
  • Solution
Posted

Un cod HTML nu are ce cauta in CSS. Divu cu clasa special_border o adaugi unde vrei sa apara ( boardIndexTemplate, globalTemplate, forumIndexTemplate, etc etc ), o poti adauga oriunde atat timp cat este intre:

<body>
/* COD */
</body>

Niciodata intrun fisier .css Este doar un stylesheet care creaza designu la site. Wikipedia:

CSS (Cascading Style Sheets) este un standard pentru formatarea elementelor unui document HTML.

Sperca ai inteles cum si unde vine adaugat div-ul. Fata mea cand am citit spoileru acela: Click

• Upvote 2

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.